Η Marina Leon εντυπωσίασε τη κοσμική Αθήνα στη πρώτη ατομική της έκθεση με τίτλο «My Secret Garden»!

07/06/2022 • LIFESTYLE

Την αυλαία της πρώτης ημέρας του πρώτου επίσημου καλοκαιρινού μήνα, άνοιξε με τους ολάνθιστους κήπους της η Marina Leon, υποδεχόμενη στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά, τους λαμπερούς καλεσμένους που έσπευσαν στα εγκαίνια της έκθεσης της «My Secret Garden».

ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΟΝ, ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ, ΒΑΛΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΤΕΓΓΟΥ, ΒΑΛΙΑ ΦΡΑΓΚΟΥ, ΦΑΙΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν λοιπόν τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης της Marina Leon με τίτλο «My Secret Garden», εντυπωσιάζοντας με τα έργα της το κοινό. Εντυπωσιακή ήταν και η προσέλευση όμως, με πάνω από 500 φιλότεχνους να θαυμάζουν τα 40 έργα τέχνης που απαρτίζουν την έκθεση.

ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΟΝ ΚΑΙ Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΟΝ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

ΜΙΜΙΚΑ ΚΟΛΟΤΟΥΡΑ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος προσωπικοτήτων από τον εικαστικό και επιχειρηματικό χώρο. Κινητήριος δύναμη για την ζωγράφο ήταν η έμπνευση που φέρνουν στην επιφάνεια δύο θέματα με βαθιά παράδοση στην ιστορία της τέχνης: τα άνθη και οι γυναίκες.

ΟΛΙΝΚΑ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ, ΣΙΑ ΞΑΝΑΛΑΤΟΥ

Η εικαστικός επέλεξε να παρουσιάσει θέματα αγαπημένα και διαχρονικά μέσα από μια φρέσκια ματιά που υποδηλώνει μια ευγενική και ακαταμάχητη τόλμη. Η κίνησή της πηγάζει από την έμφυτη αγάπη της για την τέχνη. Ζωγραφίζοντας από πολύ μικρή ηλικία και έχοντας κορυφαία τεχνική κατάρτιση στο σχέδιο μόδας, τα έργα της αποτελούν ένα μωσαϊκό επιρροών, συμβολισμών και προτάσεων.

ΟΛΓΑ ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΜΤΣΙΛΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΟΝ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΑΘΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ευδαιμονία, ελπίδα και αισιοδοξία είναι κεντρικά συναισθήματα που αποτελούν άλλοτε την αφετηρία και άλλοτε την κατάληξη της δημιουργικής διαδρομής της.

ΜΑΡΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΝΤ, ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΟΝ

ΑΝΤΖΕΛΑ ΒΑΓΙΩΝΗ, ΦΑΝΗ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΑΤΑΛΙΑ ΣΥΓΓΕΛΙΔΗ

Η Coco Chanel είχε πει ότι μια γυναίκα οφείλει να είναι δυο πράγματα: αριστοκρατική και υπέροχη. Στα έργα της Leon, ο αριστοκρατικός αέρας αναδύεται, τόσο μέσα από τις γραμμές που σχηματίζουν οι πρωταγωνίστριες των έργων της, όσο και μέσα από την πλούσια χρωματική παλέτα που εμπλουτίζει με μια υπέροχη αφθονία την εικονογραφία της, γεμίζοντας με λουλούδια και μια πανδαισία μοτίβων και γραμμών το μουσαμά.

ΜΑΣΑ ΦΑΣΟΥΛΑ, ΗΡΩ ΒΑΧΑΡΗ, ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΛΦΟΠΟΥΛΟΥ

Όπως δηλώνει η ίδια η ζωγράφος: «Η τέχνη είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή έκφραση συναισθημάτων και σκέψεων, είναι ο απόλυτος τρόπος για να ανακαλύψουμε από την αρχή και να επαναπροσδιορίσουμε τον κόσμο γύρω μας, να μετουσιώσουμε καθημερινές σκηνές σε μαγικές, μυστηριακές, μοναδικές και εικονικές, όπως είναι φτιαγμένα άλλωστε τα όνειρα. Γιατί η τέχνη είναι το συστατικό των ονείρων!»

ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΟΝ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ

ΠΕΓΚΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΑΝΝΑ ΣΤΑΜΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΛΑΤΣΟΥΔΗ

ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΟΝ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΔΗ, ΛΙΤΣΑ ΛΑΒΔΑ

ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΖΑΙΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΟΝ

ΣΑΝΤΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΑΝΝΑ ΜΑΜΙΔΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΤΡΙΔΗ

ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΟΝ, ΣΤΕΛΛΑ ΠΕΠΟΝΗ

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons