Η Μαγεία της Μέσης Ανατολής πλημμύρισε το Αρχοντικό Βενιέρη της Μυκόνου!

01/08/2022 • LIFESTYLE

Η διαδικτυακή πλατφόρμα και gallery FAME -Γυναίκες Καλλιτέχνες της Μέσης Ανατολής- ακολουθώντας τα χνάρια των Dior και Louboutin, «πολιόρκησαν» το νεοκλασικό στολίδι της Μυκόνου, το Αρχοντικό Βενιέρη. Η καλλιτεχνική πλατφόρμα FAME υποδέχτηκε τους επισκέπτες της για να βιώσουν την ομορφιά και την δημιουργικότητα της ευρύτερης περιοχής Middle/East North Africa και να θαυμάσουν από κοντά τις δημιουργίες διεθνώς αναγνωρισμένων γυναικών καλλιτεχνών με τεράστια απήχηση και επιρροή, μέσα από μοναδικά έργα τέχνης και αντικείμενα design, έπιπλα, πολύτιμα κοσμήματα και χειροποίητες τσάντες.

Eleni Khoury Yara Hourani Μαρίνα Ραφαήλ

Ενωμένες από τις εμπειρίες και τα βιώματα ενός πολυσύνθετου μέρους του κόσμου, οι γυναίκες καλλιτέχνες και σχεδιάστριες προέβαλαν τον πλούτο των πατρίδων τους μεταδίδοντας η καθεμία το δικό της προσωπικό όραμα.

Χριστίνα Καρέλα Ξενάκη, Αργύρης Ξενάκης, Βαγγέλης Μπέης, Μπάρμπαρα Δανελιάν, Μαρίλια Βαζαίου, Μάκης Κασνακίδης

Τα έργα που παρουσιάστηκαν υπογράφουν ονόματα παγκοσμίου φήμης όπως οι Alia Mouzannar, Aline Hazarian, Arak Studio, ARE, Bil Arabi, Carla Baz, Ghida Younis, W. Salamoon & Sons, Helen Zughaib, Hilda Hiery, Hosna Karnama, Iwan Maktabi, Joanna Dahdah, Jude Benhalim, Kamushki, Karen Chekerdjian, Karina Sukar, L’ Afshar, L’ Atelier Nawbar, Lina Shamma, Marzook, Moje Assefjah, Mona Trad Dabaji, Nada Debs, Nadine Roufael, Naqsh Collective, Nevine Bouez, Nissa Raad, Noora Shawqi, Saccal Design House, Sahar Bizri, Sara Chaar, Sarah’s Bag, Savolinna Jewelry, Vanina, Yakin Beirut, Yasmine El Hazek και πολλές άλλες.

Άντζελα Οικονομίδη Christiana Jabara

Το θέμα της έκθεσης βασιζόταν στη βαθιά αφηγηματική ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά των εμπνευσμένων καλλιτεχνών οι οποίες εκπροσωπούνται από το FAME. Το ταξίδι της κοινής κληρονομιάς τους, προερχόμενο από εξερευνήσεις και πειραματισμούς, αποτελεί ουσιαστικά μία απτή σύνδεση του παρελθόντος και παρόντος.

Rania Khoury Saji Khoury Christiana Jabara

Μέσα από τα έργα και τα αντικείμενα που παρουσιάστηκαν, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ένα καλειδοσκόπιο διαφορετικών στυλ, τεχνοτροπιών και παραδόσεων απ’ όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, το οποίο αντανακλά τον εγγενή χαρακτήρα τους αλλά και τις παρόμοιες ρίζες που τα ενώνουν.

Στέλλα Χριστιάννα Κασκαβέλη

Το φημισμένο Αρχοντικό Βενιέρη, με την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τη μοναδική τοποθεσία του στη χώρα της Μυκόνου, αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό για να ειπωθούν αυτές οι ιστορίες στην Ελλάδα, την ανατολικότερη χώρα της Ευρώπης και γέφυρα των πολιτισμών.

Εριέττα Χατζηιωάννου

Christiana Jabara Lara Jabara

Έμη Λιβανίου

Μαρίνα Καποπούλου Νίκη Καποπούλου

Ελισσάβετ Οικονομίδη Νάγια Καλπίνη Σαλώμη Οικονομίδη

Το pop-up επιμελήθηκαν και σχεδίασαν η επιμελήτρια τέχνης Christiana Jabara, και η επιμελήτρια μόδας και καλλιτεχνική διευθύντρια Lara Jabara, ιδρύτριες της ένωσης FAME οι οποίες έχουν δεσμευτεί να υποστηρίζουν και να προωθούν τα έργα γυναικών καλλιτεχνών από την Μέση Ανατολή καθορίζοντας και συμβάλλοντας έτσι το πολιτιστικό της μέλλον.

Φωτογραφίες: Papadakis Press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons