Η Lilly Bloom στο The Pop Up Project: Jungle Bells!

28/11/2019 • THE POP UP PROJECT

Η Κατερίνα Στεφανίδη, σχεδιάστρια της Lilly Bloom, μιλάει στο Fay’s Control για τις εμπνεύσεις της αλλά και για την συλλογή της, που θα παρουσιάσει στο The Pop Up Project: Jungle Bells, την Παρασκευή 7 & Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.

Αφού σπούδασα στη Νομική Σχολή Αθηνών, σε κάποιο ταξίδι μου στη Γαλλία ανακάλυψα την πανέμορφη πόλη Bordeaux. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι η σύνδεση μου με την πόλη αυτή ήταν ισχυρή και έτσι παρέμεινα εκεί 5 χρόνια. Ήταν 5 υπέροχα χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων ήρθα σε επαφή με τον κόσμο της μόδας και πιο συγκεκριμένα με το κομμάτι της δημιουργίας. Αφού ολοκλήρωσα εκεί τις Μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Νομική πάνω στο Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με εξειδίκευση στο Δίκαιο της Μόδας, παρακολούθησα μαθήματα Πατρόν, Moulage και Styling στη Σχολή Μόδας IBSM –Institut Bordelais de Stylisme Modélisme.

Η έναρξη της Lilly Bloom ήταν για μένα μονόδρομος, ως τρόπος έκφρασης της προσωπικότητας μου.
Έμπνευση για μένα μπορεί να αποτελέσει μια ταινία, ένα παλιό η νέο βιβλίο, η επίσκεψη σε ένα παζάρι με παλιά αντικείμενα, ένας πινάκας, η βόλτα στο κέντρο μιας πόλης, ένα ταξίδι. Είχα την τύχη να ταξιδέψω ένα διάστημα στην Ασία, της οποίας η τέχνη και ο πολιτισμός πάντα με γοήτευαν. Παρέμεινα για ένα διάστημα στη Sri Lanka ή αλλιώς το Δάκρυ της Ασίας. Τα πράγματα εκεί έχουν μια ιδιαίτερη τάξη και ισορροπία, οι αισθήσεις πολλαπλασιάζονται και μεταφερόμαστε σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο.

Η κεντρική ιδέα της Lilly Bloom βρίσκεται πίσω από το Water Lilly, το εθνικό λουλούδι της Sri Lanka ,που αποτελεί σύμβολο ομορφιάς, διαφώτισης, αυθόρμητης δημιουργίας, συναισθημάτων και ιδεών, χάρη στο πανέμορφο χρωματιστό άνθος του που ξεπροβάλλει από τη λάσπη. Έτσι, όπως ακριβώς και το Water Lilly, η Lilly Bloom δίνοντας έμφαση στο χρώμα και στη σιλουέτα, επιδιώκει να δημιουργεί κόσμους με τους οποίους το κοινό μπορεί να ταυτιστεί και να διαβάσει σε πολλά επίπεδα, αντανακλώντας έτσι τα συναισθήματα του. Η δημιουργική έκφραση, η μοναδικότητα και η συνεχής εξέλιξη, είναι λοιπόν από τις βασικές άξιες που πρεσβεύει η Lilly Bloom.


Η Lilly Bloom πρόκειται για ένα brand με χειροποίητες και ξεχωριστές συλλογές. Εγώ η ίδια εμπνέομαι για τα σχεδία κάθε συλλογής και πραγματοποιώ στο χέρι όλα τα πατρόν. Όλα τα ρούχα ράβονται από έμπειρες μοδίστρες αλλά και από εμένα τη ίδια. Η παράγωγη αφορά σε περιορισμένο αριθμό κομματιών προκειμένου να διατηρείται η μοναδικότητα αλλά και η υψηλή ποιότητα των προϊόντων. Ορισμένα μάλιστα κομμάτια είναι μοναδικά. Τέλος, πραγματοποιούνται παραγγελίες sur mesure, στα μετρά της κάθε πελάτισσας αλλά πάντα υπό το πρίσμα της αισθητικής της εταιρείας.


Μου αρέσει ιδιαίτερα να δουλεύω με σταθερά υφάσματα, χωρίς κάποιον περιορισμό ως προς το είδος. Το κάθε ύφασμα έχει δική του προσωπικότητα και δυναμική και επιτελεί διαφορετικό ρόλο. Ρασμίρ, μπροκάρ, ζακάρ, μπουκλέ, τουίντ, γούνα-πάντα συνθετική, τούλι, μουσελίνα, βελούδο, παγιέτα, δαντέλα, είναι από τα υφάσματα που αγαπώ ιδιαίτερα και δουλεύω πολύ.
Στις συλλογές μου είναι έντονο το θεατρικό-δραματικό στοιχειό, με vintage επιρροές προσαρμοσμένες στη σύγχρονη εποχή. Υπερτονίζεται η θηλυκότητα και επιδιώκω να δώσω την εικόνα ειδώλου στη γυναίκα, με ένα μαγικό και σχεδόν αυταρχικό προσωπείο.


Στο The Pop Up Project θα παρουσιάσω την φετινή μου συλλογή για το φθινόπωρο-χειμώνα 2019-2020. Η συλλογή ονομάζεται «Ombre et Lumière» που στα γαλλικά σημαίνει Σκιά και Φως.

Η αντίθεση σκιάς και φωτός είναι η βασική μου έμπνευση για τη συλλογή αυτή. Το φως και οι σκιές παίζουν ενεργό ρόλο στην αρχιτεκτονική και τη γλυπτική καθώς το απαλό ανάγλυφο και οι όγκοι αναδεικνύονται με το φως και τις σκιές που δημιουργούν άλλοτε απαλούς τόνους και άλλοτε έντονες αντιθέσεις. Στο θέατρο, τον κινηματογράφο, τον χορό με την αντίθεση σκιάς-φωτός δημιουργείται δραματική ένταση και χρησιμοποιείται για να αιχμαλωτίσει την προσοχή του θεατή. Τέλος, η αντίθεση σκιάς-φωτός απασχολεί κάθε ζωγράφο που θέλει να αναπαραστήσει τον κόσμο όπου κάποιες μορφές αντανακλούν το φως, μετατρέπονται οι ίδιες σε φωτεινές πήγες, μοιάζουν σαν να εξαϋλώνονται και να αποκτούν ανώτερη δύναμη. Έτσι, με την επιλογή ανάγλυφων υφασμάτων και διαφορετικών υφών, φωτεινότερων και πιο σκούρων χρωμάτων, πτυχώσεων και όγκων, θέλω να αποδώσω την αντίθεση αυτή.

Ολοκληρωμένη τη Συλλογή μπορείτε να τη βρείτε στο The Pop Up Project: Jungle Bells, την Παρασκευή 6 & το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 20.00′ το βράδυ, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons