Η Γαλλία τιμά την Πρόεδρο του «ΜΑΝΑ», Randa Ghandour!

29/09/2022 • PEOPLE

Η Πρόεδρος και Ιδρύτρια του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού ΜΑΝΑ, κυρία Randa Ghandour, ανακηρύχτηκε προχθές, Ιππότης του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, της Γαλλικής Δημοκρατίας. Η ιδιαίτερη αυτή τιμή αποτελεί την ανώτατη διάκριση του Γαλλικού κράτους και αποδίδεται σε πολίτες που έχουν ξεχωρίσει για την προσφορά τους στην κοινωνία και το σπουδαίο έργο τους.
Η επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβευτική Κατοικία στην Αθήνα, με πλήθος προσκεκλημένων από όλους τους χώρους, καθώς και μέλη, φίλους και υποστηρικτές του Οργανισμού. Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ήταν ο Γάλλος Πρέσβης κος Patrick Maisonnave, ο οποίος στο όνομα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, παρασημοφόρησε την κ. Randa Ghandour με το θαυμάσιο αστέρι – το διακριτικό μετάλλιο των Ιπποτών της Λεγεώνας της Τιμής.

Randa Ghandour, Patrick Maisonnave

Η διάκριση αυτή, τιμά την αδιάλειπτη προσφορά της κ. Ghandour στην εκπαίδευση, μέσω των παρεμβάσεών της στο Γάλλοελληνικό Lycée Eugène de la Croix, αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό της έργο, που συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Πρίγκιπας Νικόλαος, Randa Ghandour, Τατιάνα Μπλάτνικ

Η ιστορία της κ. Randa Ghandour, ξεκινάει κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Λίβανο, όπου η ίδια πρόσφερε βοήθεια σε πληγείσες από τον πόλεμο οικογένειες. Στη συνέχεια με τη μόνιμη εγκατάσταση της οικογένειας της στην Αθήνα, επέλεξε το Γαλλοελληνικό Λύκειο για τη φοίτηση των παιδιών της, ένα ίδρυμα που διαχρονικά στήριζε τη Λιβανέζικη κοινότητα.
Επιπλέον, στάθηκε δίπλα σε παιδιά οικογενειών που το είχαν ανάγκη, καλύπτοντας τα κόστη της εκπαίδευσής τους, από το νηπιαγωγείο μέχρι και το πανεπιστήμιο. Ενθαρρύνοντας μάλιστα τους μαθητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους και σε ανώτερο επίπεδο, σήμερα έχει δημιουργήσει το δικό της “school protected”, που φροντίζει για τη φοίτηση νέων σπουδαστών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Randa Ghandour, Μελίνα Τραυλού

Παράλληλα, η κυρία Ghandour έχει ιδρύσει στην Ελλάδα τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΜΑΝΑ ο οποίος από τον Ιανουάριο του 2018 παρέχει δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης βάσει ιατρικής ένδειξης σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού και κάθε μορφής γυναικολογικό καρκίνο.

Ελίνα Σμπώκου, Randa Ghandour, Στέφανος Χανδακάς

Μέσα σε αυτά τα χρόνια, στον ειδικά διαμορφωμένο και φιλόξενο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, το Σπίτι του ΜΑΝΑ, 335 και πλέον γυναίκες όλων των ηλικιών, έχουν περάσει το κατώφλι του λαμβάνοντας 12.500 ώρες δωρεάν υπηρεσιών.

Patrick Maisonnave, Randa Ghandour

Παραλαμβάνοντας τον τίτλο η κυρία Ghandour δήλωσε: «Η σημερινή διάκριση αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή καθώς πρεσβεύει τα ιδεώδη της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της αγάπης για τον συνάνθρωπο. Νιώθω συγκίνηση και μεγάλη ευθύνη για τον τίτλο που μου απονέμεται και υπόσχομαι να συνεχίσω να υπηρετώ τις αξίες με τις οποίες μεγάλωσα. Επίσης θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σύζυγο μου, τα παιδιά μου αλλά και την οικογένεια που έχουν σταθεί δίπλα μου, σε κάθε βήμα, δίνοντας μου δύναμη και κουράγιο.»

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons