ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Φένυ Μπούζα παρουσίασε την έκθεση “Protecting the legends” στην Λευκωσία

Η ατομική έκθεση της Φένυς Μπούζα “Protecting the legends” παρουσιάστηκε στη «The Gallery Collection», στη Λευκωσία κερδίζοντας τις εντυπώσεις της κυπριακής κοινωνίας που έδωσε το παρών στη βραδιά των εγκαινίων.

kp1

Η Φένυ Μπούζα αναφερόμενη στο έργο της σημειώνει: Με γοητεύει το “Ψεύτικο”, το “Δυναμικό”, το “Ακλόνητο” που εμπεριέχουν όμως Αλήθεια. Όλα αυτά που έχουν μια αντίφαση ως θέματα γιατί η αλήθεια τους επενδύεται με αυτό το “Ψεύτικο” το “Δυναμικό”, το “Ακλόνητο” και καταλήγουν σε εικόνες που έχουν χρησιμοποιηθεί από τα “media”, σύγχρονα πρότυπα, σύμβολα του σύγχρονου τρόπου ζωής, εικόνες προς κατανάλωση που όμως όλα προβάλλουν τα ανάλογα συναισθήματα καθώς και κάποιο ιδιαίτερο σχολιασμό. Οι υπερμεγέθεις Καμέλιες παραπέμπουν σε ιδιότητες όπως, η ειλικρίνεια, η αγνότητα είναι ιδιότητες απαραίτητες για την ερμηνεία της φύσης. Ενώ παράλληλα, αποτελούν αιώνιο σύμβολο στο χώρο της Μόδας, σύμβολο-εικόνα “προς κατανάλωση”.

ΦΕΝΥ ΜΠΟΥΖΑ, REBECCA TORNARITIS

ΦΕΝΥ ΜΠΟΥΖΑ, REBECCA TORNARITIS

Οι Ηλεκτρικές Εικόνες Κοχυλιών από Social Media που αποτυπώνονται ζωγραφικά δημιουργώντας εικόνες – παραισθήσεις “Illusions”. Υπερδιασημότητες του σύγχρονου αθλητισμού, παγκόσμια πρότυπα του σύγχρονου κόσμου που ο γενικός δυναμισμός τους αποδίδεται ζωγραφικά με το ανάλογο συναίσθημα και το σχετικό σχόλιο. Εικόνες που επαναλαβάνονται και γίνονται εικόνες προς κατανάλωση. Όλα τα ανωτέρω παρουσιασμένα με γνώμονα την έλξη που δημιουργεί το έργο τέχνης, πρωτίστως στην ανθρώπινη ευαισθησία και στη συνέχεια στην επιρροή που ασκεί στα ιδιαίτερα συναισθήματα και τη διάθεση του εκάστοτε θεατή.

ΦΕΝΥ ΜΠΟΥΖΑ ΜΑΙΡΗ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ

ΦΕΝΥ ΜΠΟΥΖΑ, ΜΑΙΡΗ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΖΩΗ ΛΟΡΔΟΥ

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ, ΖΩΗ ΛΟΡΔΟΥ

ΜΑΡΙΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΛΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ ΝΙΚΟΣ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ

ΛΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ, ΝΙΚΟΣ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ, ΖΩΗ ΛΟΡΔΟΥ

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ, ΖΩΗ ΛΟΡΔΟΥ

ΛΙΑ ΛΑΒΥΘΗ

ΛΙΑ ΛΑΒΥΘΗ

RAMONA FILIP ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ

RAMONA FILIP ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ

ΚΑΙΤΗ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ ΛΙΑ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΤΖΗΡΑΚΛΕΟΥΣ

ΚΑΙΤΗ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΛΙΑ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΤΖΗΡΑΚΛΕΟΥΣ

ΤΕΡΕΖΑ ΗΛΙΑΔΗ, ΑΓΓΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΤΕΡΕΖΑ ΗΛΙΑΔΗ, ΑΓΓΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τα τέλη Απριλίου, ενώ την επιμέλεια της έχει η Λία Τορναρίτη Έλληνα.

error: Content is protected !!