ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Φαίη Μπαρμπαλιά συγκίνησε σύσσωμη την κοινωνική σκηνή της Αθήνας με την «Τέχνη της Ζωής»!

Μια ιδέα αλλά κυρίως ένας σκοπός• 135 αποτυπώματα σε 14 ενότητες. Άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών, της επιστήμης, της πολιτικής, του επιχειρείν και του θεάματος, άνθρωποι με ευαισθησίες και ανησυχίες γράφουν για τον έρωτα, τις ρίζες μας, τη δύναμη που ψάχνουμε μέσα μας, την περιπέτεια της πανδημίας, τις αξίες, τους δεσμούς, την αγάπη, τις στιγμές, την εμπειρία, την ελπίδα, την τέχνη, τις αναμνήσεις, την αισιοδοξία και την αλήθεια. Εν ολίγοις γράφουν για την προσωπική και τη συλλογική μνήμη μας και καταθέτουν ένα κομμάτι του εαυτού τους για να πάρει σάρκα και οστά μια όμορφη ιδέα. Ένα βιβλίο με φιλανθρωπικό σκοπό. Ένα βιβλίο για την πρόληψη και την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης μέσω της μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Η Τέχνη της Ζωής».

ΦΑΙΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

ΜΑΡΙΝΑ ΛΙΒΑΝΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΚΟΚΚΑΛΗ

ΜΑΓΙΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ, ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μια ιδιαιτέρως φροντισμένη έκδοση, σκληρόδετη με τα σχέδια του αείμνηστου Ηλία Γ. Μπαρμπαλιά να κοσμούν το έγχρωμο εσωτερικό, και να δένουν άψογα με τα πεζά και ποιητικά κείμενα των εκλεκτών γραφόντων που είναι βγαλμένα από την καθημερινότητα του ίδιου του αναγνώστη, αποτελεί η Τέχνη της Ζωής, που παρουσιάσθηκε στους κήπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, παρουσία σύσσωμης της κοσμικής πραγματικότητας της Αθήνας.

ΤΖΕΝΗ ΓΛΥΠΤΗ, ΜΑΡΙΛΗ ΓΛΥΠΤΗ, ΦΑΙΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ ΔΑΝΕΛΙΑΝ, ΝΙΚΗ ΔΑΝΕΛΙΑΝ

ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, ΦΑΙΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

ΣΙΑ ΞΑΝΑΛΑΤΟΥ, ΤΖΕΝΗ ΜΠΟΤΣΗ

Με την εικαστική φροντίδα της Κλημεντίνης Βασιλοπούλου Ταλούμη, η οποία έδωσε ζωή στα κείμενα, την αμέριστη στήριξη και την συμβολή της Σίας Ξαναλάτου και την προσωπική επιμέλεια της Φαίης Μπαρμπαλιά Μάνεση.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η τελευταία, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει το πνεύμα του βιβλίου αναφέρει σχετικά «Κάθε γραπτό είναι μια ιστορία, νομίζουμε ότι είμαστε μόνοι μας αλλά τελικά δεν ισχύει και αυτό αποδεικνύεται από τα κείμενα… μέσα σε αυτά μπορούμε να δούμε τον ίδιο μας τον εαυτό.. Οι περισσότεροι γράφοντες στο βιβλίο μοιράζονται με τον αναγνώστη την πηγή έμπνευσης του κειμένου τους και πού το αφιερώνουν. Ένα προσωπικό στοιχείο που μας φέρνει κοντά στο κείμενο. Δεν είναι απλό να εκτίθεσαι και δεν είναι απλό να γράψεις ένα ποίημα ή ένα πεζό κείμενο. Δεν χρειάζεται όμως να είσαι ποιητής για να γράψεις ένα ποίημα, δεν χρειάζεται να είσαι συγγραφέας για να γράψεις ένα πεζό κείμενο. Αρκεί να κάνεις μια ειλικρινή προσπάθεια και να είσαι αληθινός. Όπως έχει πει και ο γνωστός ποιητής William Collins, “η ποίηση είναι η ιστορία της ανθρώπινης καρδιάς. Η ποίηση δεν είναι για τους λίγους, αλλά είναι για τους τολμηρούς”».

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ, ΒΑΡΒΑΡΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ, ΦΑΙΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΣΟΦΙΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ ΜΑΚΑΡΩΝΑ

ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑΣ, ΕΛΕΝΑ ΒΡΕΤΤΟΥ

ΘΩΜΑΣ ΜΕΓΓΟΥΛΗΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΒΡΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΓΓΟΥΛΗ, ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΙΑ ΞΑΝΑΛΑΤΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΛΗΣ

ΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΦΑΙΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΧΡΥΣΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

ΜΑΡΙΑ ΓΛΟΥ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΡΑΖΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΙΓΕΡΑΣ

ΦΑΙΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΜΕΛΙΣΣΑ ΜΕΤΑΞΑ, ΑΝΝΑ ΛΟΥΚΑΚΟΥ, ΣΙΑ ΞΑΝΑΛΑΤΟΥ

ΜΙΛΕΝΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ, ΑΓΓΕΛΑ ΜΑΝΕΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΣΓΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑ

ΣΙΑ ΞΑΝΑΛΑΤΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ, ΕΛΕΝΑ ΞΥΛΑ

ΖΕΤΑ ΑΝΤΣΑΚΛΗ, ΑΛΕΞΙΑ ΑΝΤΣΑΚΛΗ, ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΝΑΝΤΙΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ

ΑΓΓΕΛΑ ΜΑΝΕΣΗ, ΦΑΙΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΛΑΤΝΙΚ, ΕΙΡΗΝΗ ΝΤΑΪΦΑ

ΣΙΑ ΞΑΝΑΛΑΤΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΔΑΜΗ, ΑΡΕΤΗ ΝΤΑΡΜΑ

ΜΑΡΙΛΥΝ ΚΑΤΣΑΡΗ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΛΟΥΔΗΣ, ΜΑΓΔΑ ΔΕΛΟΥΔΗ

ΜΑΡΙΕΤΑ ΧΡΟΥΣΑΛΑ

ΜΑΡΘΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΑΡΝΙΑΚΟΥ, ΕΙΡΗΝΗ ΔΑΝΕΛΙΑΝ

ΜΙΝΩΣ ΜΑΤΣΑΣ, ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΛΑΧΑΚΗ, ΧΑΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΥΜΠΕΡΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΥ, ΙΣΜΗΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ, ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΑΝΤΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ, ΙΖΑΜΠΕΛΑ ΚΟΒΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ

ΛΙΖΗ ΜΑΝΩΛΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΓΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Η Τέχνη της Ζωής» είναι ένα βιβλίο βγαλμένο από τις εμπειρίες της ζωής 135 ανθρώπων και προσδοκά να βοηθήσει τη ζωή πολύ περισσότερων.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!