ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η εβδομάδα μου μέσα από το Instagram Archive!

Είναι περασμένα μεσάνυχτα, είμαι βυθισμένη στις σκέψεις μου, βυθισμένη στη θέση του συνοδηγού δίπλα στον Νικόλα, επιστρέφουμε από μία ανεπανάληπτη βραδιά στο εστιατόριο Delta, στον τελευταίο όροφο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και διασχίζοντας την υπέροχη βαβούρα, την εορταστική ένταση και τους πανηγυρικά στολισμένους δρόμους της Αθήνας, κατευθυνόμαστε στη γνώριμη ησυχία της Φιλοθέης και σκέφτομαι πόσα -μα πόσα αλήθεια- θέλω να σας πω. Να μοιραστώ στο Fay’s Control, που λόγω του οργασμού των προετοιμασιών του The Pop Up Project: Christmas in the garden, δεν έχω προλάβει να μεταφέρω σε αυτές εδώ τις σελίδες.
Ακουμπάω απαλά το δάχτυλο μου πάνω στο Insta archive μου και εμφανίζονται μία μία οι εικόνες ολόκληρης της εβδομάδας. Και τα μηνύματα σας, κάποια από τα οποία δημοσιεύω. “Φαίη, δείξε μας το Χριστουγεννιάτικο σου Δέντρο”, “Φαίη ξενάγησε μας στην στολισμένη Αθήνα”, “Τι brand είναι το μαντό σου?”, “Φαίη μου καλησπέρα, μπορείς να μου στείλεις τις ετικέτες των κρασιών που ήπιατε στο Delta?”. Και ύστερα κι άλλες εικόνες. Μία εβδομάδα πλημμυρισμένη από χιλιάδες insta -ή όχι και τόσο- memories, και εγώ επιλέγω τυχαία κάποιες από αυτές, για να μεταφέρω, όλα όσα θέλω να σου πω.

Follow me…

Κυριακή πρωί, για brunch στο Winter Garden της Μ.Βρετανίας

Κυριακή πρωί διεξάγονται οι εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου, κι έτσι βρίσκουμε τη καλύτερη ευκαιρία και αφού ψηφίζει ο Νικόλας, κατευθυνόμαστε προς το Winter Garden της “Μ.Βρετανίας”, όπου έχουμε κάνει κράτηση για τρεις. Άλλη μία υπέροχη αστική συνήθεια, σε μία σειρά από άλλες πολύτιμες που έχουμε καθιερώσει με την καλύτερη παρέα του κόσμου όλου, με τον Νικόλα και την Ελμίνα…Η Hotel Manager του ξενοδοχείου μας καλωσορίζει, το τραπέζι μας, μας υποδέχεται στρωμένο ακριβώς όπως πρέπει -στη εντέλεια- έως και την τελευταία κομψή του λεπτομέρεια, ο μετρ μου προσφέρει την σημερινή εφημερίδα, ενώ συγχρόνως σερβίρει στο φλιτζάνι μου ολόφρεσκο αρωματικό καφέ. Η Ελμίνα ζητάει τον αγαπημένο της χυμό, ο Νικόλας τσάι.

Μου είχε λείψει. Με ανανεωμένο μενού που επιμελείται ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης με την ταλαντούχα ομάδα του και πολλές όμορφες εκπλήξεις, το Winter Garden υποδέχεται ξανά τους πιστούς του φίλους, πολλούς από τους οποίους αναγνωρίζω και χαιρετάω στα διπλανά τραπέζια.

Είναι ίσως το πιο αγαπημένο γεύμα ολόκληρης της εβδομάδας μιας και είναι από τα λίγα -αν όχι το μόνο- που όχι μόνο κατορθώνουμε και τρώμε παρέα οι τρεις μας, αλλά έχουμε και όλο τον χρόνο δικό μας να συζητήσουμε, να διαφωνήσουμε, να συμφωνήσουμε, να αναλύσουμε, να απολαύσουμε όλα όσα απολαμβάνουν όσοι διαθέτουν την ανεκτίμητη πολυτέλεια του χρόνου. Ε, σήμερα την έχουμε, και την γιορτάζουμε με χειροποίητα γαλλικά κρουασάν βουτύρου και σοκολάτας, μπαγκέτα που μόλις βγήκε από το φούρνο, σπιτική μαρμελάδα με φρούτα εποχής και κρέμα βανίλιας, που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν οι ζαχαροπλάστες του ιστορικού Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, και που συνδυάζονται με το εγχώριο φρέσκο βούτυρο και το μέλι ελάτης και με το αφράτο χειροποίητο τσουρέκι με μαστίχα. Εγώ επιλέγω ‘benedict’ με αστακό, σπαράγγια και σάλτσα ‘hollandaise’, το ίδιο και ο Νικόλας, η Ελμίνα μελάτα με κρέμα πατάτας, καπνιστό χέλι και χαβιάρι.

Η εβδομάδα της ομορφότερης εποχής του χρόνου, του εορταστικού Δεκεμβρίου ξεκινάει με πρώτο ραντεβού στο αγαπημένο μου flower shop της ακόμη πιο αγαπημένης μου Antoinetta Koutsouradi.

Επιλέγω συνθέσεις και την ίδια στιγμή γράφω στο Insta μου: Για εμένα η εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα είναι πιο festive και από αυτή των Χριστουγέννων! Είναι η εβδομάδα που ξεκινάω μεθοδικά -αλλά χωρίς να χάσω τον ενθουσιασμό του αυθορμητισμού- τις προετοιμασίες του στολισμού του σπιτιού μας, που θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, παραμονή της γιορτής του Αγίου Νικολάου! Να βρει η γιορτή το σπίτι μας πανέμορφο, με όλα τα αρώματα και τα στολίδια που της αξίζουν!

Είναι άλλη μία οικογενειακή μας παράδοση, άλλο ένα πολύτιμο «καθιερωμένο», που ξεκινάει με την επίσκεψη μου στο #flowershop της @antoinetta.koutsouradi , και μαζί θα βρούμε το κεντρικό θέμα του φετινού στολισμού, την καλύτερη γιρλάντα για το τζάκι, το ομορφότερο center piece που θα στολίσει την τραπεζαρία, τις συνθέσεις που θα αποτελέσουν τα πιο ευφάνταστα #seatingarrangement για τους καλεσμένους μας, το στεφάνι που θα κρεμάσω στην εξώπορτα, για να κορυφωθεί, με την επιλογή του πιο εντυπωσιακού Χριστουγεννιάτικου δέντρου, που θα μου φέρει την Κυριακή στο σπίτι, όπως πάντα, μαζί με τη φρέσκια κρομμύδα, για καλή τύχη.

Καλή εβδομάδα!

Ένα χρόνο ολόκληρο περίμενα να ξημερώσει αυτή η εβδομάδα…

Εκτός από την πιο festive εβδομάδα του χρόνου, είναι και η εβδομάδα των οργασμών της προετοιμασίας του The Pop Up Project! Πέρυσι τα Χριστούγεννα δυστυχώς οι συνθήκες της πανδημίας μας ανάγκασαν να ακυρώσουμε το φυσικό μας event και να το κάνουμε μόνο διαδικτυακά και η αλήθεια είναι πως ο ενθουσιασμός μας είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά. Είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιήσουμε ένα Χριστουγεννιάτικο The Pop Up Project έξω στον κήπο, και οι εργασίες για να πετύχουμε όλα όσα ονειρευόμαστε για αυτό, βρίσκονται στην κορύφωση τους.

Σήμερα το απόγευμα έχουμε ραντεβού με την Ιλεάνα στον κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, να ανάψουμε δοκιμαστικά τα Χριστουγεννιάτικα φωτάκια, και γύρω από τη λάμψη τους να βγάλουμε μερικές φωτογραφίες τόσο για την παρουσίαση του στο περιοδικό Hello! που θα κυκλοφορήσει αυτή την εβδομάδα όσο και για να συνοδεύσουν το Δελτίο Τύπου που θα προσκαλεί όλους τους φίλους μας, παλιούς και καινούργιους και φανατικούς επισκέπτες του The Pop Up Project, στη φετινή διοργάνωση με τον τίτλο: Christmas in the Garden!

Με το partner-ακι μου Ιλεάνα Ισμυρίδη

Αυτά τα Χριστούγεννα, βγάζουμε τα μέσα έξω και σας υποδεχόμαστε στο απόλυτα ασφαλές περιβάλλον του κήπου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή!

Το The pop up project μετά από 15 επιτυχημένες διοργανώσεις που έγιναν κάθε μία από αυτές το απόλυτο talk-of-the-town, για πρώτη φορά στην έως τώρα πορεία του και σεβόμενο καταρχήν τις οδηγίες που απαιτεί η πανδημία, “αντιγράφει” τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς Χριστουγεννιάτικες Αγορές της Ευρώπης, και ανεβάζοντας για άλλη μία χρονιά τον πήχη ακόμη πιο ψηλά, προσαρμόζει το concept στη δική του κομψή υπογραφή, υποσχόμενο στους απαιτητικούς επισκέπτες του, ένα σκηνικό μαγικό όπως δεν το έχει ποτέ ξαναδεί.

Πιστό στο ραντεβού του και αυτά τα Χριστούγεννα, το μεγαλύτερο Εμπορικό Γεγονός της Χρονιάς, το The Pop Up Project που έχει γίνει πλέον θεσμός, αντιλαμβανόμενο τις απαιτήσεις της εποχής και τη προσοχή καταρχήν στη προστασία όλων μας, “φοράει” τα χειμωνιάτικα του, “φοράει” τα καλά του, και μετά από την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το ηλιόλουστο καλοκαιρινό, αποφασίζει να βγει για άλλη μία φορά στον κήπο.

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Christmas in the Garden”, το The Pop Up Project θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, στο απόλυτα ασφαλές περιβάλλον του ομορφότερου κήπου της Κηφισιάς, του κήπου του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.

Με παραμυθένιες τέντες και κομψές σόμπες, με μαγικά κάλαντα να απλώνονται από άκρη σε άκρη του φωτισμένου με εκατομμύρια λαμπιόνια κήπου, οι W22 συλλογές των 50 Ελλήνων σχεδιαστών & brands θα σας περιμένουν να επιλέξετε τις καλύτερες δημιουργίες τους για τις γιορτές και τα φετινά σας δώρα.
Όπως πάντα, θα είναι οι ίδιοι εκεί, για να σας ξεναγήσουν προσωπικά στις ομορφότερες δημιουργίες τους και να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τις καλύτερες για το στιλ σας.

Η Φαίη Μπέη και η Ιλεάνα Ισμυρίδη, σας περιμένουν στο μεγαλύτερη Εμπορική Γιορτή των Ημερών, στο The Pop Up Project: Christmas in the Garden, με ζεστή σοκολάτα και με αρωματικό Glühwein, με custum-made εορταστικές γεύσεις παγωτού της Kayak, με xmas κοκτέιλ Bombay Sapphire και με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, όπως ακριβώς στις μεγαλύτερες Χριστουγεννιάτικες Αγορές της βόρειας Ευρώπης, για να τσουγκρίσουμε όλοι μαζί τις καλύτερες ευχές για αυτές τις γιορτές.

Δεν θα το πιστέψεις, αλλά αντί να επιστρέψω στο γραφείο μου και να ολοκληρώσω όλες τις εκκρεμότητες τόσο για το The Pop Up Project όσο για το Fay’s Control, εγώ κάνω μία στάση στο New Laser και στην beauty guru μου, Νατάσα Μπρεζάτη, η οποία επέβλεψε προσωπικά το project: περίγραμμα προσώπου!!!!! Δεν σας λέω άλλα, το αποτέλεσμα το βλέπετε και μόνοι σας στην φωτογραφία, και το αποτέλεσμα αξίζει ένα δικό του αφιέρωμα. Όχι?

Τετάρτη κατεβαίνω στην εορταστική Αθήνα και στα ομορφότερα καταστήματα της Βουκουρεστίου και της Βαλαωρίτου για να καταλήξω στο Senta για dinner. Αν και ο χρόνος μου δεν μου επιτρέπει να κάνω συχνά αυτή την βόλτα, αυτή είναι η ομορφότερη εποχή του χρόνου για να περπατήσω στην ομορφότερη γειτονιά του Κολωνακίου και κάνοντας μία στάση στο υπέροχο κατάστημα του Γιάννη Σεργάκη για να δω από κοντά την καινούργια του συλλογή και να πάρω το φετινό του γούρι! Μπες εδώ για να το αποκτήσεις!

Bronze Stamp Pendant with 18Κ Yellow Gold plating, attached to an adjustable blue cord. Delivered in a wax sealed envelope. Make your mark on the new year with the YS 2022 Lucky Charm! Celebrate the coming of 2022 with a special seal of good fortune. The New Year Charm is a contemporary take on archaic seals used as symbols and adornments. Made in Yellow Gold plated Bronze, your seal can be worn in many ways, while letting you put a stamp on things to come.
Signed, sealed, delivered, it’s yours!

Χαζεύω τη συλλογή CHARNIÈRES UNIVERSE, ξέρω ακριβώς τι θέλω να ζητήσω από τον Άγιο Βασίλη (και αυτά θα στα πω σε άλλο post)και συνεχίζω την βόλτα μου στο νέο εστιατόριο που μιλάει για αυτό ήδη όλη η Αθήνα και αύριο θα κάνει τα επίσημα εγκαίνια του, στο Senta, στην Στοά Σπύρου Μήλιου

«Senta» σημαίνει κέντρο στα ιαπωνικά, και η αλήθεια είναι πως  είναι η καλύτερη ονομασία που θα μπορούσε να εμπνευστεί ο όμιλος Δειπνοσοφιστήριον για το νέο του εστιατόριο, που βρίσκεται εκεί που ήταν το «Salon de Bricolage» στη Στοά Σπυρομήλιου.

Η Στοά είναι πανέμορφα στολισμένη, περπατάω και χορεύω στον ρυθμό της εορταστικής μουσικής ενώ το πρόσωπο μου φωτίζεται από τα εκατοντάδες λαμπιόνια. Ο κόσμος στα τραπέζια είναι χαρούμενος, κρατάει τσάντες με ψώνια, τσουγκρίζει ευχές με μία απόλυτα bubbly διάθεση. Αν με ακολούθησες στα stories μου, δεν μπορεί, θα τα ένιωσες και εσύ μαζί μου όλα αυτά.

Στη κομψή βεράντα του Senta, η ατμόσφαιρα είναι ακόμη πιο festive μέσα από τις ροζ γιαπωνέζικες κερασιές που πρωταγωνιστούν σαν άλλη έκρηξη γιορτής.

Έχουμε ραντεβού με τον Πάνο και την Εύη, οι οποίοι μας  είχαν γνωρίσει το καλοκαίρι το «Kinjo» των Βριλησίων και είχαμε ενθουσιαστεί από το εξαιρετικό sushi. Επικεφαλής στην ανοικτή κουζίνα είναι και εδώ ο σεφ Νίκος Πολιτάκος, ο οποίος μας καλωσορίζει με ό,τι πιο εκλεκτό έχει εμπνευστεί για το Senta.

Μετά το εντυπωσιακό Delta-στο οποίο έχουμε κλείσει τραπέζι με τον Νικόλα για να δειπνήσουμε αύριο το βράδυ-, το Δειπνοσοφιστήριον Catering και ο Δημήτρης Χριστοφιλέας παρουσιάζουν ένα καινούργιο japanese εστιατόριο μέσα στη Στοά Σπυρομήλιου, υπό την γαστρονομική επιμέλεια του Νίκου Πολιτάκου, που γνωρίσαμε από το Kinjo.

Μου αρέσει πολύ, ανεβάζω stories, μου στέλνει μήνυμα ο αδελφός μου να κλείσω τραπέζι για το Σάββατο, να γιορτάσουμε την γιορτή της Μπάρμπαρας. Είναι εξαιρετική ιδέα, και μόνο το γεγονός πως βρήκα άλλον έναν λόγο για να κατέβω σε ελάχιστες ημέρες στην γιορτινή Στοά Σπύρου Μήλιου και να δοκιμάσω πάλι το εξαιρετικό sushi του Senta, με ενθουσιάζει.

Η ώρα είναι περασμένη, είμαι απίστευτα κουρασμένη, κατευθυνόμαστε αγκαλιά με τον Νικόλα προς το parking της Κριεζώτου, αλλά περνώντας από το Athénée, με αναγνωρίζει ο μετρ και με προσκαλεί για άλλο ένα τελευταίο ποτό, δίπλα στο τζάκι. Έξω κάθεται ο Λάκης Λαζόπουλος, από την κομψή τζαμαρία αναγνωρίζω πολλούς φίλους. Φυσικά και μπαίνω.

Πέμπτη πρωί και ξημερώνει η ημέρα που περίμενα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αυτή την εβδομάδα. Βάζω μία αγκαλιά χειμωνιάτικες ανεμώνες σε ένα βάζο και ανεβάζω μία ευχή για “καλημέρα” στο Instagram

Σήμερα είναι η ημέρα που μόλις ολοκληρώσω μία σειρά από προγραμματισμένα ραντεβού -μεταξύ των οποίων και με την Μαρία Σπανού στα γραφεία της Spanos SA, μιας και το νέο Mini είναι ο Χρυσός Χορηγός του Χριστουγεννιάτικου The Pop Up Project: Christmas in the Garden– θα στολίσω το σπίτι, ενώ το βράδυ θα πάω -επιτέλους- στο πιο σημαντικό εστιατόριο της Αθήνας, στο Delta Restaurant!

Με την Ιλεάνα στο μεγάλο Meeting Room της εταιρίας Spanos SA

Ετοιμάζουμε τις προσκλήσεις, τσεκάρουμε τις μακέτες, ολοκληρώνουμε την επικοινωνιακή ατζέντα της συνεργασίας μας.

Και τελικά, φτάνει στο σπίτι το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο που θα συντροφεύσει στο σπίτι μας αυτές τις γιορτές!

Ναι, η Αντουανέτα Κουτσουράδη μου το φέρνει στο σπίτι κάθε χρόνο, είναι άλλο ένα “καθιερωμένο” μας, είναι ουσιαστικά το έθιμο που σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Η Ελμίνα βάζει μία πρόχειρη παγιέτα στα γρήγορα και ξεπετάει ένα εορτασικό TikTok πριν καν πάρω χαμπάρι…

Εγώ ακροβατώ πάνω στη σκάλα τσεκάροντας τα περσυνά λαμπιόνια…

Κρεμάω μπάλες και ανεβάζω στο Insta μου: Καλά μη φανταστείς, καμία σχέση με τις Χριστουγεννιάτικες ρομαντικές κομεντί που βλέπουμε με λύσσα όλο τον Δεκέμβριο στο Netflix! Όσο προσπαθώ να στολίσω, μεταξύ συγγραφής Δελτίων Τύπου για το @the_pop_up_project , editorials για το fayscontrol.gr και σχολαστικής λίστας καλεσμένων για το Press Brunch που αποφασίσαμε μόλις σήμερα με την @ileani να διοργανώσουμε σε έξι μόλις μέρες, ο Νικόλας μπαινοβγαίνει από call σε call με ενδιάμεσες στάσεις να ελέγξει μην γίνει καμιά «ανεπανόρθωτη» ζημιά, η Ελμίνα κλεισμένη στο δωμάτιο της προσπαθεί να προλάβει την επανάληψη Αγγλικών για το μεθαυριανό δίπλωμα, την εργασία των Μαθηματικών και το snapchat με την Κατερίνα, περνώντας συχνά πυκνά σαν σίφουνας από το σαλόνι για να πετάξει ένα βιαστικό «μπράβο, φανταστικό είναι μαμά» και να φύγει, ενώ εγώ σκαρφαλωμένη στη σκάλα να κοιτάω συγχρόνως το ρολόι, για να προλάβω την κράτηση στο @delta_restaurant στις 21.00’ ακριβώς!

Μα είναι ωραία. Γιατί είναι αυτή η ορμητική έναρξη του Δεκέμβρη, που όσο κι αν νομίζεις πως αποκλείεται να τα προλάβεις όλα, μόλις γυρίσεις κουρασμένη στο σπίτι και αντικρίσεις αυτό το Δέντρο, χαμογελάς και σου περνάνε όλα. Και ναι, νιώθεις βαθιά ευλογημένη που έστω και αν ο Νικόλας είναι αγχωμένος από call σε call και η κόρη σου και πάλι κλεισμένη στη σοφίτα, ξέρεις πως είναι και οι δύο εκεί, είναι υγιείς, είναι γεμάτοι σχέδια για όσα θέλουν να μοιραστούν μαζί σου, γεμάτοι όνειρα για αυτές τις γιορτές, γεμάτοι από ευχές για να έχουμε την τύχη και την όρεξη να τα δούμε να πραγματοποιούνται. Καλές γιορτές να έχουμε, με υγεία, με όσους αγαπάμε και όλους όσους μας αγαπούν, με όμορφες στιγμές, είτε μοιάζουν είτε όχι σαν βγαλμένες από Χριστουγεννιάτικες ρομαντικές κομεντί του Netflix! 🎄🎠 Και του χρόνου!!!!!!

Το Delta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προς την Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Α.Ε., με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το Διαμάντι του Στέμματος της Ομάδας του Δειπνοσοφιστηρίου.

Και επιτέλους, στις 21.00′ ακριβώς, φτάνουμε στο Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου, στον τελευταίο όροφο του οποίου, σαν να αιωρείται μεγαλοπρεπές, το αριστουργηματικό Delta!

Το κάθε μενού περιλαμβάνει 17 πιάτα που έχει δημιουργήσει ο χαρισματικός Γιώργος Παπαζαχαρίας και επιμελείται ο ταλαντούχος Θάνος Φέσκος, με την ομάδα του.
17 στάδια, κάθε ένα από τα οποία βιώνεται ταυτόχρονα ως δημιουργική, φιλοσοφική και γαστρονομική εμπειρία. Με ένταση και τόλμη που ενθουσιάζουν. Μινιμαλιστική τελειότητα, αξιοποίηση τοπικών πρώτων υλών, εστίαση στους μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας. Αυτά είναι τα 3 συστατικά του μενού. Σε συνδυασμό με διεθνείς, πρωτοποριακές τεχνικές, όπως η ζύμωση (fermentation) και το σκανδιναβικό preservation, το αποτέλεσμα αλλάζει όσα πιστεύαμε για τη γεύση.

Εμείς έχουμε επιλέξει το μενού Πρωτεΐνης που περιλαμβάνει από Παστή Γαρίδα σε εσπεριδοειδή, με ρόδι σε ζύμωση και μία κρέμα από το κεφάλι της, Θράψαλο αχνισμένο σε πυρηνέλαιο δαμάσκηνου, αρωματισμένο με καραμελωμένο βούτυρο και αγκινάρα Ιερουσαλήμ, Τραγανό Αχινό γεμιστό με σπιτικό αυγοτάραχο, ροδοπέταλα και ιπποφαές, Μορχέλα αρωματισμένη με μελοκύδωνο, γεμισμένη με μανιτάρια εποχής και μύδια, Γυαλιστερές με νερό ντομάτας και λάδι περγαμόντο, Μπακαλιάρο σιγομαγειρεμένο σε λάδι εσπεριδοειδών, με ψητά δαμάσκηνα, Σελινόριζα ψητή κάτω από τη γη, με φουντούκια σε ζύμωση και Αρσενικό Νάξου, Αρνίσια Γλυκάδια με σαλάτα και ξινόγαλα αρωματισμένο με ηλιόσπορους, Αρνί με ψητούς λωτούς, τριαντάφυλλο και άγριο σκόρδο, έως δροσερή κερήθρα με καραμελωμένο ορό κατσικίσιου γάλακτος και υδρόμελο, Παγωμένη κομπούχα πράσινης ελιάς με χαβιάρι και κονφί κουκουναριού, Τραγανή ούλβα γεμάτη με κρέμα από κότζι και περγαμόντο, Χαλβά από κουκουνάρι, Φλούδα ευκαλύπτου με αρμπαρόριζα και κατσικίστιο τυρί και για γκραν φινάλε Μπισκότο φτερούγας από κοτόπουλο με παλαιωμένα μούρα και σπιτική σοκολάτα… Ναι, όλα αυτά! Συνοδευόμενα μάλιστα από μία λίστα εξαιρετικών κρασιών.

Εμβληματικά οινοποιεία, μυθικά terroirs, σπάνιες ποικιλίες, αποκλειστικές εισαγωγές, κελάρια παλαίωσης και 2 wine cellars για μια private μυσταγωγική εμπειρία. Ο Άρης Σκλαβενίτης και ο Φαίδωνας Δερνίκος, κορυφαίοι και βραβευμένοι sommeliers, έχουν επιμεληθεί μια ολοκληρωμένη λίστα που οδηγεί το γαστρονομικό συνταίριασμα στο ζενίθ της απόλαυσης.

Επειδή λογικά θα με ρωτήσετε, το Μενού Πρωτεΐνης που επιλέξαμε εμείς κοστίζει €135 το άτομο, ενώ το wine pairing είναι άλλα €70, και η συμβουλή μου είναι πως αν είναι να ζήσεις την εμπειρία, πρέπει να την ζήσεις all the way, μαζί με τα κρασιά που θα σου προτείνουν οι κορυφαίοι και βραβευμένοι sommeliers για να κάνεις το pairing.

Το εντυπωσιακό μπαρ του Delta Restaurant

Δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι το Delta Restaurant, είχαμε έρθει πριν λίγο καιρό καλεσμένοι μετά το τέλος της συναυλίας της Sonya Yoncheca, της διάσημης σοπράνο και πρέσβειρα της Rolex, η οποία έδωσε ένα εκπληκτικό ρεσιτάλ στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, με Χορηγό την Rolex, προσκεκλημένη από την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Το δείπνο που ακολούθησε ήταν σε αυτό εδώ τον συγκλονιστικό εστιατόριο, απλά το φαγητό δεν ήταν του Delta αλλά του Δειπνοσοφιστηρίου. Όμως κάθε ένας από τους εκλεκτούς καλεσμένους της βραδιάς, εντυπωσιάστηκε ακριβώς όσο κι εγώ μόλις αντίκρυσε τον χώρο.

Και η αλήθεια είναι, πως δεν είναι τόσο αυτό καθαυτό το φαγητό του Delta Restaurant, έστω κι αν πρόκειται για μία ολόκληρη εμπειρία, ένα ταξίδι σε γεύσεις και σε έναν ευφάνταστο συνδυασμό μοριακής δημιουργίας και γνώριμων γεύσεων, στην καλύτερη δυνατή εκδοχή τους. ΟΚ, έχω την τύχη να έχω επισκεφθεί μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια, βραβευμένα με Michelin αστέρια.

“Αυτό που με γέμισε με την μεγαλύτερη ικανοποίηση, είναι το γεγονός πως αν σήμερα το βράδυ δειπνούσαμε σε ένα αντίστοιχο εστιατόριο της Νέας Υόρκης, αν το Delta ήταν στη Νέα Υόρκη, θα ψάρωνα χοντρά. Θα ζήλευα. Θα ονειρευόμουν να το είχαμε και στην Αθήνα. To make a long story short, το Delta είναι ένα κορυφαίο εστιατόριο που θα βρισκόταν στη κορυφή οποιασδήποτε Μητρόπολης του κόσμου. Και ευτυχώς βρίσκεται στην Αθήνα…” λέω στον Νικόλα, καθώς διασχίζουμε τους υπέροχους εξωτερικούς χώρους που σχεδίασε ο  Renzo Piano, κατευθυνόμενοι προς το parking.

…Είναι περασμένα μεσάνυχτα, είμαι βυθισμένη στις σκέψεις μου, βυθισμένη στη θέση του συνοδηγού δίπλα στον Νικόλα, επιστρέφουμε από μία ανεπανάληπτη βραδιά στο εστιατόριο Delta, στον τελευταίο όροφο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και διασχίζοντας την υπέροχη βαβούρα, την εορταστική ένταση και τους πανηγυρικά στολισμένους δρόμους της Αθήνας, κατευθυνόμαστε στη γνώριμη ησυχία της Φιλοθέης και σκέφτομαι πόσα -μα πόσα αλήθεια- θέλω να σας πω…

error: Content is protected !!