ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η επιστροφή της κυρίας Τεπενδρή: “Είναι δικά μου σκύλα. Μην τα αγγίζεις”!

Η γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή (ντάουν-τάουν) και η γκαλερί Καλφαγιάν (απ -τάουν)  παρουσιάζουν την καινούργια ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Κακανιά ”ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΣΚΥΛΑ. ΜΗΝ ΤΑ ΑΓΓΙΖΕΙΣ ”, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 5 Ιουνίου, στον χώρο της Ρεβέκκας Καμχή, στο Μεταξουργείο.
Η κυρία Τεπενδρή, η ηρωίδα του Κωνσταντίνου Κακανιά, επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο φανταζόμενη ότι είναι ένα άγαλμα και από το σπίτι της στην έρημο γράφει πυρετωδώς γράμματα προς τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου και τον πρόεδρο του Getty Museum and Trust απαιτώντας την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα και του Θρόνου του Έλγιν.
Ο Κακανιάς με σαρκασμό και κριτική διάθεση επιδιώκει να αποδομήσει το πρότυπο του δυτικού μουσείου δίνοντας έμφαση στην πρακτική της κλοπής έργων τέχνης ως αποτέλεσμα αποικιοκρατίας, ενώ συγχρόνως στοχεύει να καταδείξει το παράλογο του να θεωρούνται κοινότυπες και αποδεκτές πράξεις κοινωνικής αδικίας.Ο καλλιτέχνης θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης.

Rebecca Camhi gallery
Leonidou 9 Metaxourgeio
10437 Athens GR

error: Content is protected !!