ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η επίσκεψη της Brigitte Macron στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ»!

Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφθηκε χθες, η σύζυγος του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κυρία Brigitte Macron. Την κυρία Macron συνόδευε η σύζυγος του Πρωθυπουργού κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη.
Τις δύο κυρίες υποδέχτηκαν η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλλος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο κοινός Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. Κυριακού» κύριος Μανώλης Παπασάββας. Τα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας είχαν ετοιμάσει χειροτεχνίες για τις δύο κυρίες αφιερωμένες στη διαχρονική φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία, τις οποίες τους παρέδωσε εκ μέρους των παιδιών η κυρία Βαρδινογιάννη.

Brigitte Macron, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Μιλώντας στα γαλλικά υποδεχόμενη την κυρία Macron η κυρία Βαρδινογιάννη είπε: «Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά να σας υποδεχόμαστε σήμερα στην Ογκολογική μας Μονάδα. Η παρουσία της Πρώτης Κυρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας κυρίας Brigitte Macron, την οποία έχω την μεγάλη τιμή να μπορώ να αποκαλώ «αγαπημένη φίλη» αποτελεί μια σπουδαία στιγμή στην ιστορία της ΕΛΠΙΔΑΣ… Η κυρία Macron είναι μια πραγματική φίλη της χώρας μας και με τη στάση και το παράδειγμά της ενισχύει τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας που συνδέουν την Ελλάδα και την Γαλλία. Αγαπημένη μου Brigitte, από τα βάθη της καρδιάς μου σε ευχαριστώ για την σημερινή σου παρουσία στο πλευρό των παιδιών της ΕΛΠΙΔΑΣ και των οικογενειών τους. Τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τη συγκίνησή μου που βρίσκεσαι σήμερα μαζί μας».
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε η κυρία Βαρδινογιάννη και στην κυρία Μητσοτάκη για την πολύτιμη στήριξή της στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ»: Νιώθω βαθιά συγκίνηση γιατί η κυρία Μητσοτάκη, εδώ και πολλά χρόνια, με τιμά με την πολύτιμη και ειλικρινή φιλία της. Γνωρίζω καλά την μεγάλη της καρδιά και την αγάπη της για τα παιδιά. Αγαπημένη μου Μαρέβα, νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη για τη σημερινή σου παρουσία και τη διαχρονική σου στήριξη. Η συμπαράσταση σου στον αγώνα μας είναι ανεκτίμητη και σε ευχαριστώ θερμά!».

Μαρέβα Μητσοτάκη, Brigitte Macron, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στον Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης η κυρία Βαρδινογιάννη επέδωσε στις δύο κυρίες ένα στεφάνι από ελιάς και το άγαλμα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» με την μητέρα που κρατά στην αγκαλιά της ένα παιδί, λέγοντας: «Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια ημέρα ορόσημο για την ΕΛΠΙΔΑ, αλλά και την χώρα μας γιατί στέλνουμε από κοινού ένα δυνατό μήνυμα πως ο παιδικός καρκίνος μπορεί και πρέπει να νικηθεί».

Brigitte Macron, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Η κυρία Macron έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο που επιτελείται στην Ογκολογική Μονάδα και ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για τον τρόπο λειτουργίας της Μονάδας, συγχαίροντας με θερμά λόγια την κυρία Βαρδινογιάννη για τον αγώνα και την προσφορά της ενάντια στον παιδικό καρκίνο. «Το έργο που επιτελείτε είναι συγκλονιστικό» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Macron, η οποία ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τις τελευταίες μεθόδους αντιμετώπισης του καρκίνου και συγκεκριμένα για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας που λειτουργεί στην Ογκολογική Μονάδα. Μάλιστα, η κυρία Macron ανέφερε πως και στη Γαλλία η γονιδιακή θεραπεία αποτελεί την πιο σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης του παιδικού καρκίνου και πρότεινε να συνεργαστούν οι δύο χώρες στον τομέα αυτόν.

Η Brigitte Macron τοποθετεί το Αστέρι με το όνομά της στον Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ

Αμέσως, μετά οι δύο κυρίες τοποθέτησαν στον «Τοίχο των Αστεριών της ΕΛΠΙΔΑΣ» τα αστέρια με τα ονόματα τους και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του Νοσοκομείου.
Κατά την επίσκεψη τους στο σχολείο της Ογκολογικής Μονάδας, η κυρία Macron εντυπωσιάστηκε με τα έργα των παιδιών και το έργο των εκπαιδευτικών που χαρίζουν ελπίδα στα παιδιά.

Οι κυρίες Brigitte Macron και Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με την μικρή Λουίζα

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν η μικρή Λουίζα που νοσηλεύεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων θέλησε αυθόρμητα να χαιρετίσει τις κυρίες. Μαζί με τον πατέρα της, η μικρή Λουίζα συνομίλησε με την κυρία Macron, την κυρία Βαρδινογιάννη και την κυρία Μητσοτάκη οι οποίες με πολλή αγάπη και τρυφερότητα της έδωσαν δύναμη και κουράγιο στον μεγάλο της αγώνα και της ευχήθηκαν σύντομα να είναι υγιής και να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι της, στην οικογένεια και στους φίλους της.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!