ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η εντυπωσιακή βραδιά παρουσίασης της συλλογής μεταξωτών μαντηλιών Kleio! 

Πέντε μαντήλια εμπνευσμένα από πέντε εμβληματικούς πολιτισμούς της αρχαίας Ελλάδας μέσα από κοσμήματα και σύμβολα τα οποία αποτυπώνουν τον χαρακτήρα και τη δύναμη της κάθε εποχής και των ανδρών που την αντιπροσωπεύουν, πρωταγωνίστησαν στην παρουσίαση της συλλογής “Kleio” των μεταξωτών μαντηλιών του οίκου Zografos, που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο.

Το κυρίως κομμάτι της εκδήλωσης αποτελούνταν από την δημιουργό του οίκου Zografos, Έλενα Ζωγράφου που με τη βοήθεια της μεσόφωνου Ειρήνης Καράγιαννη και με τη συνοδεία πιάνου από τον Δημήτρη Γιάκα αφηγήθηκαν την ιστορία των μεταξωτών μαντηλιών μέσα από μια μουσική περιήγηση με θέμα «Ελληνικός Μύθος και Ιστορία στην Όπερα».

Η σχεδιάστρια Έλενα Ζωγράφου

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του μαντηλιού «Σταυραετός», εμπνευσμένο από ένα κόσμημα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, τον μακεδονικό ανδρικό σταυραετό, που κοσμούσε τις στολές των Μακεδονομάχων.

Μεταξωτό μαντήλι ‘’Σταυραετός’’, δωρεά στο Πολεμικό
Μουσείο από τον οίκο Zografos, σχεδιασμένο μόνο γι’ αυτό το σκοπό.

Το μαντήλι αυτό είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για το Πολεμικό Μουσείο και αποτελεί δωρεά του οίκο Zografos, το οποίο και παραδόθηκε από την Έλενα Ζωγράφου στο Ναύαρχο & Πρόεδρο του ΠΜ Αθανάσιο Παναγόπουλο και στον Υποστράτηγο & Αντιπρόεδρο Ιωάννη Καμνή.

Έλενα Ζωγράφου, Πλάτωνας Παπαγιαννόπουλος

Μαρία Τσουκαλά, Κατερίνα Μαντά, Γιάννης Λαγκώνας

Γωγώ Φαρμάκη, Έλενα Ζωγράφου

Έλενα Ζωγράφου, Χριστίνα Κοντοβά

 

error: Content is protected !!