ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» για τα παιδιά των ακριτικών & απομακρυσμένων περιοχών!

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και το 2021 παραμένει προσηλωμένη στους στόχους της να στηρίζει παιδιά σε απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έθεσε γερές βάσεις τα προηγούμενα χρόνια στηρίζοντας περισσότερους από 2.000 μαθητές από 45 σχολικές μονάδες. Στο πλαίσιο αυτό μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων στα Άγραφα αλλά και στα Δίκαια του Έβρου παρέλαβαν τάμπλετς από το «Μαζί για το Παιδί» για να καλύψουν τις ανάγκες τηλε-εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα στα Άγραφα το «Μαζί για το Παιδί» κάλυψε τις ανάγκες 94 μαθητών από 13 σχολικές μονάδες (νηπιαγωγεία & δημοτικά), ενώ στα ακριτικά Δίκαια του Έβρου στάλθηκαν 8 τάμπλετς για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου.

Την περασμένη εβδομάδα που επέστρεψαν στα σχολεία τους, τα παιδιά είχαν στην διάθεση τους τον σύγχρονο -και απαραίτητο- τεχνολογικό εξοπλισμό, που παραμένει στις σχολικές μονάδες για να αποτελέσει και στο μέλλον εργαλείο για την καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών.

Το «Μαζί για το Παιδί» με τις δράσεις του δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά και το 2021, μειώνοντας αποστάσεις και ξεπερνώντας εμπόδια.

It’s good to know: Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά. To 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της προσφορά, ενώ το 2019 έλαβε βραβείο BRAVO για την ενεργοποίηση χιλιάδων πολιτών στο πλαίσιο της δράσης της «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι από αίθουσα δημοτικού σχολείου στα Άγραφα όπου όλα τα παιδιά έχουν το δικό τους τάμπλετ.

error: Content is protected !!