ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η Emirates φέρνει διεθνώς διακεκριμένους σεφ στο Sani Gourmet Festival!

Για άλλη μία φορά ταξίδεψα έως την Χαλκιδική, με προορισμό το Sani, και το Sani Gourmet Festival του, που συγκεντρώνει τους πιο καταξιωμένους και βραβευμένους με Michelin Stars chefs του κόσμου, δίνοντας μας την ευκαιρία να δοκιμάσουμε Υψηλή Γαστρονομία στα καλύτερα της. Θα σας τα πω όλα αναλυτικά φυσικά, για την όλη εμπειρία αυτού του unique προορισμού, και σε επόμενα posts, προς το παρόν, ξεκινάω με την ίδια την άφιξη των chef στην χώρα μας, που πραγματοποιήθηκε με την Emirates, η οποία συνδέει το Ελληνικό φεστιβάλ Γαστρονομίας με τον κόσμο.


Γιορτάζοντας τη στρατηγική της συμμαχία με το παγκόσμιας εμβέλειας φεστιβάλ Υψηλής Γαστρονομίας Sani Gourmet, η Emirates ταξιδεύει διεθνώς διακεκριμένους σεφ από την Νέα Υόρκη, το Ντουμπάι, τη Μελβούρνη και την Ιαπωνία, στην Ελλάδα. Το σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της γαστρονομίας και των ταξιδιών, πλέον συνδέεται με την Emirates, τη μεγαλύτερη αεροπορική παγκοσμίως, στο ξενοδοχείο Sani Resort στη Χαλκιδική.

Μέρος της μοναδικής ταξιδιωτικής εμπειρίας της Emirates είναι η εν πτήσει γαστρονομία. Η αεροπορική προσφέρει τοπικά εμπνευσμένα μενού εν πτήσει στο μεγαλύτερο ιπτάμενο εστιατόριο του κόσμου. Τα μενού είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να καλύπτουν τις γευστικές προτιμήσεις όλων των επιβατών, με δυνατότητα επιλογής και ακολουθώντας τις τελευταίες διατροφικές τάσεις.

Frederik Berselius

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος σεφ Frederik Berselius πετά από τη Νέα Υόρκη με την Emirates, για να μαγειρέψει γεύματα εμπνευσμένα από τη Βορειοανατολική Αμερική και τις σκανδιναβικές ρίζες του. Ο σεφ με τα 2 αστέρια Michelin μας προσέφερε μία μοναδική εμπειρία προετοιμασίας των γευμάτων από ανοιχτή κουζίνα.
Από τη Μελβούρνη, η Emirates φέρνει έναν από τους πιο διακεκριμένους σεφ για τη κουζίνα της Μέσης Ανατολής, τον σεφ Greg Malouf.

Greg Malouf

Ο Malouf έχει μία ιδιαίτερη προσέγγιση, συνδυάζοντας την κουζίνας της Μέσης Ανατολής με μοντέρνες επιρροές και τεχνικές. Μαζί με τον Geoffrey Malouf που ταξιδεύει από το Ντουμπάι, το κόμβο της Emirates, γεφυρώνουν ανατολίτικες και δυτικές γεύσεις σε μία μοναδική γαστρονομική τοποθέτηση. Μία ομάδα πολλών αστέρων, ολοκληρώνεται με τη Bethany Dawn, η οποία εξειδικεύεται στη μεσογειακή, τη νοτιοαφρικανική και την ανατολίτικη κουζίνα. Η συγκεκριμένη σεφ έχει επίσης διακριθεί ως «πρωταθλήτρια» σε συνταγές και φαγητά της Μέσης Ανατολής.

Takagi Kazuo

Επίσης, από την Ιαπωνία, ταξίδεψε ο σεφ Takagi Kazuo, η κορυφή της Ιαπωνικής κουζίνας και της μοναδικής παράδοσης του Κιότο, με 2 αστέρια Michelin, για να ξεδιπλώσει δεξιοτεχνικά μια μαγειρική παράδοση 700 ετών και να δείξει πως η παραδοσιακή κουζίνα μπορεί να εξιστορεί γεγονότα.
Η Emirates πρεσβεύει ότι η γαστρονομία εν πτήσει είναι αναπόσπαστο κομμάτι μίας ολοκληρωμένης μοναδικής εμπειρίας ταξιδιού, γεγονός που τη συνδέει με τους Έλληνες, οι οποίοι διακρίνονται για την ιδιαίτερη μεσογειακή κουζίνα τους. Επιπλέον, πιστή στην υπόσχεσή της να συνεχίζει να επεκτείνεται και να συμβάλλει στην ελληνική οικονομία και στον τουρισμό, η Emirates, για ακόμη μία φορά, δείχνει και έμπρακτα την υποστήριξή της στην Ελλάδα, μέσω της παρουσίας της στο διεθνές φεστιβάλ Γαστρονομίας Sani Gourmet, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει τα βλέμματα ειδικών γαστρονομίας αλλά και κοινού που σπεύδει να αποκτήσει αυτήν την εξαιρετική εμπειρία.

Stay tuned, και τι δεν έχω να σας πω…

error: Content is protected !!