ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η «ΕΛΠΙΔΑ» τιμά τη Ζέττα Αντσακλή

Ένα εκλεκτό μέλος του τίμησε σήμερα ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».
Ο λόγος για τη γνωστή φωτογράφο Ζέττα Αντσακλή, καλλιτέχνη με βαθιά ευαισθησία και απέραντη αγάπη για τα παιδιά, στην οποία απονεμήθηκε η Τιμητική Πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», ως έκφραση ευγνωμοσύνης για τη συνεισφορά της στον αγώνα του Συλλόγου.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ ΖΕΤΤΑ ΑΝΤΣΑΚΛΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΑΛΕΞΙΑ ΑΝΤΣΑΚΛΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣ, ΖΕΤΤΑ ΑΝΤΣΑΚΛΗ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΑΛΕΞΙΑ ΑΝΤΣΑΚΛΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, συγκινημένη καλωσόρισε την κυρία Αντσακλή λέγοντας μεταξύ άλλων: «Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, ανάμεσα σε αγαπημένα σου πρόσωπα, την αγαπημένη μας Αλεξία και τις καλές σου φίλες, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου μας που θέλησαν να μοιραστούν μαζί μας αυτές τις συμβολικές και τόσο όμορφες στιγμές. Είσαι ένας άνθρωπος που έχει διακριθεί για την κοινωνική του προσφορά και για την τέχνη του και θέλησες μέσα από αυτή να στηρίξεις το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Οι εκθέσεις που διοργάνωσες και αφιέρωσες στην «ΕΛΠΙΔΑ» έστειλαν το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και έθεσαν την τέχνη στην υπηρεσία του ανθρωπισμού. Οι πρωτοβουλίες σου κάθε φορά άγγιζαν την καρδιά μας, ενώ τα μοναδικά σου έργα μίλαγαν στην ψυχή μας, της ψιθύριζαν τα μυστικά που ανακάλυπτε ο φακός σου μέσα από τις διαδρομές και τα ταξίδια του. Η Έκθεση «Waterproofs» στο Ίδρυμα Τσιχριτζή στην Κηφισιά με έργα εμπνευσμένα από το απέραντο γαλάζιο, τις αντανακλάσεις του φωτός, την απεραντοσύνη της θάλασσας, τις ζεστές γήινες αποχρώσεις της πέτρας και το φιλτράρισμά τους μέσα από τη διαύγεια του νερού, ήταν για εμάς ένα ταξίδι στη σιωπηλή μαγεία και την αέναη κίνηση του υγρού στοιχείου που αποτελεί για σένα πηγή έμπνευσης και αγαπημένο θέμα δημιουργίας. Το «Πετροκάραβο», η εξαιρετική έκθεση στο Ξενοδοχείο «Poseidonion» στις Σπέτσες , με τους συμβολισμούς και τις παραπομπές σε μύθους, παραδόσεις και θρύλους, ήταν ένας καλλιτεχνικός ύμνος στα βραχονήσια που ξεπροβάλλουν σαν πέτρινα αγάλματα στον θαλασσινό ορίζοντα της πατρίδας μας και φαντάζουν σαν πετρωμένα καράβια που στέκονται εκεί αιώνια.… Χαίρομαι τόσο πολύ που μου δίνεται η ευκαιρία μέσα στον χώρο αυτόν, τον οποίο στηρίζεις με τόση ευαισθησία, να σε συγχαρώ για το μοναδικό σου έργο και να σε ευχαριστήσω που το αφιέρωσες στα παιδιά που αγωνίζονται για τη ζωή τους . Αισθανόμαστε υπερήφανοι που είσαι μέλος της οικογένειας της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και παίρνουμε κουράγιο και μεγάλη ενθάρρυνση από την πολύτιμη στήριξή σου».

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΖΕΤΤΑ ΑΝΤΣΑΚΛΗ

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΖΕΤΤΑ ΑΝΤΣΑΚΛΗ

ΑΝΝΙΤΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΖΕΤΤΑ ΑΝΤΣΑΚΛΗ ΜΙΡΑΝΤΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ ΑΛΕΞΙΑ ΑΝΤΣΑΚΛΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

ΑΝΝΙΤΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΖΕΤΤΑ ΑΝΤΣΑΚΛΗ, ΜΙΡΑΝΤΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ, ΑΛΕΞΙΑ ΑΝΤΣΑΚΛΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

H κυρία Αντσακλή παίρνοντας τον λόγο συγκινημένη είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» γι’ αυτή την τιμή που μου κάνουν σήμερα. Επίσης με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλους τους συντελεστές του «Πετροκάραβου» στο Ποσειδώνιο, καθώς συνετέλεσαν στην επιτυχία της έκθεσης με αποτέλεσμα να μπορέσουμε να βοηθήσουμε το μεγάλο έργο που επιτελεί η κυρία Βαρδινογιάννη, την ΕΛΠΙΔΑ».

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!