Η Citronne Gallery εγκαινίασε στην Αθήνα την έκθεση «Εγγύτητες και Αποστάσεις ΙΙ»

18/07/2022 • LIFESTYLE

Η Citonne Gallery εγκαινίασε στον χώρο της στην Πατριάρχου Ιωακείμ 19, την έκθεση «Εγγύτητες και Αποστάσεις ΙΙ», στο πλαίσιο της οποίας, προσκάλεσε σε residency την Αμερικανίδα, βουλγαρικής καταγωγής, εικαστικό Dessislava Terzieva για να δημιουργήσει ένα site-specific έργο με πρώτες ύλες από αθηναϊκές υπαίθριες αγορές, που αντιπαραβάλλονται με υλικά, συσκευασίες και πολύχρωμα μεταχειρισμένα υφάσματα από την γενέτειρά της, μαρτυρώντας την συνέχεια της κοινής ιστορικής και πολιτισμικής συνείδησης των Βαλκανίων.

Dessislava Terzieva

Η καλλιτεχνική πρακτική της εικαστικού που περιλαμβάνει κολλάζ, γλυπτά και εγκαταστάσεις αποκτά κεντροβαρικό ρόλο σε αυτήν την ομαδική έκθεση που συμμετέχουν 12 καλλιτέχνες από τρεις ηπείρους -Αμερική, Αφρική και Ευρώπη.

Η Terzieva αντλεί από την ένταση μεταξύ του ελκυστικού και του απωθητικού, του παγιωμένου στον χρόνο και του προσωρινού. Εξυμνεί την φθορά των υλικών οδηγώντας τις προσωπικές της αφηγήσεις προς την αφαίρεση, επανανοηματοδοτεί τον υλικό πολιτισμό των Βαλκανίων.

Αντώνης Βολανάκης, Νικόλ Οικονομίδου, Πάνος Φαμέλης, Λελλέ Δεμερτζή, Dessislava Terzieva, Πάνος Χαραλάμπους

Ζέτα Αντσακλή

Ζαν-Ζακ και Μαρία Κλάους

Αλέξανδρος Κασσανδρινός και Πάνος Φαμέλης

Ο Καθηγητής και πρ. Πρύτανης της Σχολής Καλών Τεχνών Πάνος Χαραλάμπους και η σύζυγος του Θάλεια Χιώτη

Βασιλική Λευκαδίτη

Στην έκθεση αυτή η Citronne Gallery επιχειρεί να παρουσιάσει σε ένα διάλογο που διασχίζει χωρικά σύνορα και ανατρέπει γεωγραφικά και άλλα όρια, καλλιτεχνικές αναζητήσεις της εποχής μας όπως εκφράζονται μέσα από τις φωνές σύγχρονων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons