ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Η “Αντιγόνη” του Ashley Scott-Layton, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης…

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

υποδέχεται, στο πλαίσιο της πράξης
«ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: Επιρροές και Σύγχρονες Προσεγγίσεις»
τη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών
του Πανεπιστημίου του Leeds,
και μας προσκαλεί στις παραστάσεις της θεατρικής παραγωγής
της «Αντιγόνης» του Ashley Scott-Layton,
μιας εκδοχής της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή,
σε σκηνοθεσία του Δρος Γιώργου Ροδοσθένους.

ok

Η παράσταση συστήνει μια νέα εκδοχή της Αντιγόνης του Σοφοκλή, όπως την έχει συλλάβει ο Ashley Scott-Layton. Στο πλαίσιό της αναδύονται θέματα ατομικής ταυτότητας, πολιτικής ελευθερίας, αλλά και ενός καταδικασμένου γάμου, με τη δράση να τοποθετείται μέσα σε ένα οίκο νυφικών… Το πρωτότυπο σοφόκλειο κείμενο διασκευάζεται μέσω της ενεργητικής, σύγχρονης σωματικής προσέγγισής του, καθώς η σωματική και ακουστική ερμηνεία της αφήγησης είναι βασικός στόχος της παράστασης.

cover

Στην παράσταση παίζουν καταξιωμένοι Βρετανοί ηθοποιοί, όλοι απόφοιτοι της Σχολής Παραστατικών Τεχνών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου του Leeds, οι οποίοι εμφανίζονται σε μεγάλες σκηνές του Λονδίνου. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται ο Tom Colley (The Judas Kiss, London West End), ο οποίος θα ερμηνεύσει τον Κρέοντα, η Lauren Garnham (The Sea Plays, London Old Vic) που θα ερμηνεύσει τον ρόλο της Αντιγόνης, ο Johnny Gould (Enjoy, London West End), ο οποίος κρατά το ρόλο του Αίμονα, η Louisa Roberts (Steel Pier, London West End) που θα εμφανιστεί ως Ευρυδίκη, κ.ά.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννη στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου , στις 21:00, και αξίζει να σημειωθεί πως η γλώσσα της παράστασης είναι η αγγλική και εμφανίζονται ελληνικοί υπέρτιτλοι.

error: Content is protected !!