ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

HOPEgenesis: Γίνε κι εσύ #FILOS2017, χαρίζοντας ελπίδα στην υπογεννητικότητα. Εγώ έγινα!

Με πήρε χθες η Αρετή Δαλακούρα. Κατενθουσιασμένη. “Φαιούλι! Θέλω να σε ενημερώσω! Και να σε γράψω! Οπωσδήποτε!!! Πρόκειται για έναν σπουδαίο σκοπό, για μεγάλο έργο. Έργο που αργότερα, μπορεί να συνεχίσει η Ελμίνα…” και μου τα εξήγησε όλα. Και ο ενθουσιασμός της με παρέσυρε και τώρα θέλω και εγώ με την σειρά μου να σας ενημερώσω…

HOPEgenesis NPO - ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΝΗΣΗ

H ελληνική αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση HOPEgenesis η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ιατρικής με σκοπό να συνδράμει στην επίλυση του μείζονος θέματος της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, εγκαινιάζει το πρόγραμμα #FILOS2017 με σκοπό να παρακινήσει τους Έλληνες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να γίνουν ‘Φίλοι’ στηρίζοντας την προσπάθειά της να βοηθήσει τις γυναίκες που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές να φέρουν και πάλι ζωή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ήδη το έργο της HOPEgenesis έχει συμβάλλει σε 2 «θαύματα», με τη γέννηση του 1ου παιδιού από το ακριτικό νησί της Θύμαινας την 1η Δεκεμβρίου του 2016 και του 2ου παιδιού από το νησί των Φούρνων στις 20 Ιανουαρίου 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα της υπογεννητικότητας εμφανίζεται εντονότερο σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, όπως είναι η Θύμαινα και οι Φούρνοι, καθώς οι γεννήσεις που σημειώθηκαν στις συγκεκριμένες περιοχές το 2015 ήταν μηδενικές.

HOPEgenesis NPO - ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΟΣ

Για την επίτευξη αυτών των υψηλών στόχων, η σταθερή υποστήριξη των Φίλων της HOPEgenesis κρίνεται αναγκαία και σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε η δημιουργία του προγράμματος #FILOS2017, όπου μέσω μια απλής διαδικασίας εγγραφής στην ιστοσελίδα www.hopegenesis.org, ο Φίλος της HOPEgenesis, συνδράμοντας το ποσό συμμετοχής του, λαμβάνει τον “I AM HOPE” φάκελο ο οποίος περιλαμβάνει το κλειδί που ξεκλειδώνει την ‘Ελπίδα’ και το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των #FILOS2017.

Με κύριο στόχο τη συνεργασία με όσο το δυνατόν περισσότερες μικρές κοινωνίες προκειμένου να διατηρηθεί, να αναβιώσει και σταδιακά να αυξηθεί ο ελληνικός πληθυσμός, στο πρόγραμμα δράσης της HOPEgenesis έχουν ενταχθεί τα ακόλουθα 24 νησιά: Αγαθονήσι-Αλόννησος-Ανάφη-Αντικύθηρα-Αστυπάλαια-Γαύδος-Ηρακλειά-Θύμαινα-Κάλυμνος-Κάσος-Κίμωλος-Κουφονήσια-Κύθνος – Οινούσσες-Σίκινος-Σκόπελος-Σκύρος-Σχοινούσα-Τήλος-Φολέγανδρος-Φούρνοι-Χάλκη-Ψαρά-Ψέριμος.

HOPEgenesis NPO - HOPEisland (Hytra-kithira)

It’s good to know:

Βασικός στόχος της HOPEgenesis είναι η υποστήριξη των γυναικών που ήδη κυοφορούν ή επιθυμούν να τεκνοποιήσουν και είναι μόνιμοι κάτοικοι ακριτικών νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας, καλύπτοντας πλήρως τις ιατρικές ανάγκες από τη στιγμή που μένουν έγκυες έως και τον τοκετό.

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βαδίζει προς δημογραφικό αδιέξοδο, αφού το πρόσημο των γεννήσεων σε σχέση με του θανάτους παρουσιάζεται αρνητικό. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών κατά το έτος 2015 ο πληθυσμός της Ελλάδας παρουσίασε μείωση της τάξεως του 0,6%. Συγκεκριμένα, κατεγράφησαν 92.984 γεννήσεις και 121.785 θανάτοι με αποτέλεσμα την συρρίκνωση του πληθυσμού κατά 28.801 άτομα. Οι στατιστικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί από τον οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών και αφορούν τις πληθυσμιακές μεταβολές των χωρών δείχνουν ότι η συνέχιση αυτής της κατάστασης θα οδηγήσει στην πτώση του πληθυσμού των Ελλήνων από 10 εκατομμύρια που είναι σήμερα σε 6 εκατομμύρια το 2050.

https://www.youtube.com/watch?v=fvwlET8Icec

HOPEgenesis Facebook: https://www.facebook.com/hopegenesis.org
HOPEgenesis Instagram: @hopegenesisorg
HOPEgenesis Twitter: @hopegenesisorg

Τι περιμένεις? Έλα και εσύ στην παρέα μας!

error: Content is protected !!