ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Home is not a place…It’s a feeling!

Μία ιδιαίτερη συνύπαρξη αισθητικής υπεροχής αντίκρισα κατά την είσοδο μου στο κατάστημα ΑΙΩΝ της Λεωφόρου Ποσειδώνος στον Άλιμο, όταν το επισκέφθηκα για να με ξεναγήσει η οικοδέσποινα του στην σπάνια συλλογή με κιλίμια, για τα οποία όμως θα σας μιλήσω σε άλλο post.


Το αγαπημένο κατάστημα με τα χαλιά σαν άλλα έργα Τέχνης, φιλοξενεί  διάσπαρτα στα άπλετα τετραγωνικά του, έπιπλα και objects από τα καταστήματα Vitra και Remember αντίστοιχα, μετατρέποντας τον χώρο μαγικό, καθώς λούζεται από τις ζεστές ανταύγειες του απογευματινού ανοιξιάτικου ήλιου της μαγικής Promenade.

Αυθεντικό, χειροποίητο χαλί φτιαγμένο στο Κατμαντού του Nepal. Ένα χαλί, μια εξαιρετική χειροποίητη δημιουργία από τα περίφημα μαλλιά Kork για χαλιά, τα κορυφαία της κορυφής των Ιμαλαϊων. Εκλεπτισμένη ύφανση από τους καλύτερους τεχνίτες χαλιών του Nepal & όλες οι επεξεργασίες φυτικές με τέλειο φυτικό φινίρισμα πάνω στο χαλί. Organic Carpet / Βιολογικό χαλί.
Από 2300€ – 1850€

Suzanni Animal Silk, 3,00 x 2,20 = 6,74m2
Από 6.050 €- 4.200€
Χειροποίητο ολόμαλλο χαλί, μαλλί πάνω σε μαλλί, μια εξαιρετικά δύσκολη ύφανση χαλιού που έχει πλέον εγκαταλειφθεί λόγω κόστους. Ένα χαλί φτιαγμένο από έμπειρους Τουρκμένους τεχνίτες χαλιών του Αφγανιστάν που ζουν σαν πρόσφυγες για δεύτερη φορά στην πόλη Atock στο Βόρειο Πακιστάν. Όλες οι εργασίες πάνω στο χαλί γίνονται με τον πολύ παλιό παραδοσιακό τρόπο, κλωστοποίηση στο χέρι, πρεσεγμένη ύφανση και αποκλειστικά φυτικές επεξεργασίες πάνω στο χαλί. Organic Carpet / Βιολογικό χαλί.

Χαλί Luribuff Unique Masterpiece Zollanvari Veghspun
8.000 €

Χειροποίητο ολόμαλλο χαλί, μαλλί πάνω σε μαλλί, μια εξαιρετικά δύσκολη ύφανση χαλιού που έχει πλέον εγκαταλειφθεί λόγω κόστους. Ένα χαλί φτιαγμένο από έμπειρους Τουρκμένους τεχνίτες χαλιών του Αφγανιστάν που ζουν σαν πρόσφυγες για δεύτερη φορά στην πόλη Atock στο Βόρειο Πακιστάν. Όλες οι εργασίες πάνω στο χαλί γίνονται με τον πολύ παλιό παραδοσιακό τρόπο, κλωστοποίηση στο χέρι, πρoσεγμένη ύφανση και αποκλειστικά φυτικές επεξεργασίες πάνω στο χαλί. Organic Carpet / Βιολογικό χαλί.
Από 2300€- € 1.150

Χειροποίητο χαλί φτιαγμένο στην πόλη Agra της Ινδίας. Η συλλογή αυτή σχεδιάστηκε με μια προσεγμένη σχολαστικά χρησιμοποίηση υλικού από γνήσιο φυτικό Bamboo Silk. Είναι μια εκτέλεση πάνω στην ακριβή αποτύπωση αυθεντικών σχεδίων Damask. Ο συνδυασμός τους εκπέμπει ένα ύφος αφαιρετικό και λιτό μέσα στη μεγαλοπρέπεια των σχεδίων. Έτσι εναρμονίζεται στη σημερινή μετά τον Μεταμοντερνισμό εποχή, όπου ο απόλυτος σεβασμός στην αφαιρετική κυριαρχεί σε κάθε καλλιτεχνική έκφανση. Ένα άψογα ποιοτικό χαλί, προσεγμένο σε όλα τα στάδια δημιουργίας του.

Silky Sun Eclipse , 2,00 x 3,00= 6,00m2
Από 3580€ – 900€

Vintage Aqua Silky
Χειροποίητο χαλί φτιαγμένο στην κωμόπολη Khamaria έξω από την ιερή πόλη Varanassi. Η συλλογή χρησιμοποιεί για υλικό το γνήσιο φυτικό Bamboo Silk σε μια Vintage/Degradee χρωματική παλέτα. Πέραν από τους πολύ αργούς και αντιπαραγωγικούς ρυθμούς που απαιτούνται για την κλωστοποίηση του Bamboo Silk και η βαφή προϋποθέτει μια δύσκολη και επιπλέον τριών φάσεων χρονοβόρα επεξεργασία προκειμένου να επιτευχθεί το “Vintage Degradee”. Η περίπλοκα εξειδικευμένη ύφανση έγινε από τους πλέον έμπειρους τεχνίτες της περιοχής, ώστε να έχουμε ένα τέλειο ποιοτικό αποτέλεσμα.
2,00 x 3,00= 6,00m2Από 3800€ – 1150€

Αν δεν έχετε φύγει ακόμα για τις Πασχαλινές σας διακοπές, σας συμβουλεύω να επισκεφθείτε την έκθεση με την πρώτη ευκαιρία, και να επιλέξετε το χαλί των ονείρων σας στο υπέροχο περιβάλλον που δημιούργησε η αρχιτεκτονική ομάδα της Exclusive collection του ΑΙΩΝΑ, για τους εκλεκτούς επισκέπτες της.

Παλιό χειροποίητο χαλί από την Ανατολία. Η κατηγορία Fine Art ξεχωρίζει από την εξαιρετικά προσεγμένη κατάσταση των χειροποίητων πριν την επεξεργασία color reform, καθώς & επιπλέον για την περίτεχνη εργασία κατασκευής, που αναδεικνύει την ιδιαίτερα καλλιτεχνική έκφραση, που έχει σαν αποτέλεσμα να προκύπτει ένα χαλί εντελώς διαφορετικό και ξεχωριστά μοναδικό. Έτσι, έχουμε ένα παλιό, υψηλής ποιότητας χειροποίητο, που το δημιούργησαν πριν από εξήντα & πλέον χρόνια, οι αγνοί τότε τεχνίτες, που το προόριζαν για δική τους αποκλειστική χρήση & όχι για να το εμπορεύονται. Αυτά τα παλιά αυθεντικά παραδοσιακά χαλιά, αναγεννόνται σε σημερινά μεταμοντέρνα. Ένα χαλί με την καλλιτεχνική επέμβαση του Erhan Erkesin, εμβαπτίζεται πολλές φορές σε χρώματα δικής του επιλογής & συνδυασμών, ώστε να “κομποζάρει” ή να “κοντραστάρει” με τις σύγχρονες τάσεις του χαλιού στη διακόσμηση. Είναι ένα χαλί, μια καλλιτεχνική “πινελιά” που δημιουργεί μια προκλητική & προχωρημένη αίσθηση, που τονίζει με μοντέρνο τρόπο την ποιότητα & το κύρος που αποπνέει ένα παλιό vintage χαλί. Το χαλί αυτό μπορεί άνετα να τοποθετηθεί & σε τοίχο, σαν μπάντα προκαλώντας μια διακοσμητική ανατροπή.
Από 3300€ – 1650€

 Home is not a place…It’s a feeling! xxx

error: Content is protected !!