ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“Hercules Sustainability”: Απονομή Βραβείων “Hercules Sunstainability Awards”!

Σε μια λαμπερή εκδήλωση που διοργάνωσε το ICC WOMEN Hellas στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, βραβεύτηκαν σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες της Κορινθίας, που μέσα από την επιχειρηματική τους δράση, διαπρέπουν στον κόσμο της βιωσιμότητας σε διάφορους τομείς.
Η δραστήρια Πρόεδρος του ICC WOMEN Hellas κ. Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου εδραίωσε τον σημαντικό θεσμό “τα βραβεία γυναικείας επιχειρηματικότητας” Hercules Sunstainability Awards” στη Στυμφαλία, τον σημαντικό και προστατευόμενο διεθνώς υδροβιότοπο, τον σπουδαίο τόπο των μύθων και της ιστορίας, εκεί που ο Ηρακλής πέτυχε τον πρώτο του άθλο στην Κορινθία, τις Στυμφαλίδες Όρνιθες.
Mία λαμπρή τελετή που συμπίπτει χρονικά με την μεγαλύτερη συζήτηση των Ηγετών του κόσμου που έγινε ποτέ, το COP26, στη Γλασκώβη, γύρω από το θέμα της κλιματικής αλλαγής που μετατράπηκε σε κλιματική κρίση, μέσα σε ελάχιστο ιστορικό, χρονικό διάστημα.

Τάσος Γκιολής, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου, Πρόεδρος ICC WOMEN Hellas, Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Μελίσσα Βερυκίου, Helbio, Συστήματα Υδρογόνου & Ενέργειας, Μαρία Χαλά, επικεφαλής Cluster Startups ICCWH, Μαρία Οικονόμου, Αγρότισσα Μαριάννα Νάνου, VIMA GURU, μέλος του Cluster Κορινθίας του ICCWH, Βιβή Γιαλού, VIMA GURU, μέλος του Cluster Κορινθίας του ICCWH.

. Βασίλης Νανόπουλος, Δήμαρχος Κορίνθου, Σπύρος Σταματόπουλος, Δήμαρχος Σικυωνίων, Τάσος Γκιολής, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Τζένη Σουκαρά, Δημοσιογράφος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Αθηνά Κόρκα, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού Πελοποννήσου, Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Παναγιώτης Πιτσάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορίνθου, Πέτρος Δούκας, Πρόεδρος ICC Hellas & Δήμαρχος Σπάρτης.

Η Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS κ. Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου, επεσήμανε στην ομιλία της ότι «Η φύση, μας στέλνει ολοένα και περισσότερες κραυγές με τις θεομηνίες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Με γνώμονα αυτή την αναζήτηση, δημιουργήσαμε τον θεσμό «Ηercules Sustainability» που σκοπό έχει να διεγείρει την σκέψη, να προβληματίσει, να εκπαιδεύσει και να βοηθήσει όλους μας, να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα της παγκόσμιας οικολογίας και κυρίως να δώσει απαντήσεις και λύσεις στην αβεβαιότητα του σήμερα.
Με motto μας:
Να μην βρεθούμε στη λάθος πλευρά της ιστορίας
Να μην αφήσουμε το μέλλον να μας προσπεράσει
αναδεικνύουμε ανθρώπους και επιχειρήσεις που με το δικό τους παράδειγμα και την χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών σε όλους τους κρίσιμους τομείς που συμβάλουν στην μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον και στην Βιώσιμη Ευημερία, γιατί όλοι πρεσβεύουμε ότι «Βιώσιμη Ευημερία για τις επιχειρήσεις σημαίνει: κερδισμένοι πολίτες, κερδισμένο κράτος»

H Πρόεδρος του ICC WOMEN Hellas, κα Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου.

Μέσω του ”Hercules Sustainability Award” στοχεύουμε: Στην ανάδειξη και επιβράβευση των καλύτερων πρωτοβουλιών που υλοποιούνται από επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού, της αγροδιατροφής , του πολιτισμού και προωθούν εμπράκτως τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, έχοντας μετρήσιμα αποτελέσματα. Στην προώθηση των δράσεων που μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο για την καινοτομία, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα. Στην ενίσχυση της δικτύωσης και της διαδικασίας διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με εκπρόσωπους Επιχειρηματικών, Θεσμικών Φορέων, της Ακαδημαϊκής κοινότητας, των ΜΜΕ και των Οργανώσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών, οι  οποίοι επηρεάζουν τις εξελίξεις στη χώρα μας.

Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Πέννυ Βλάχου, FEREIKOS HELIX.

Τάσος Γκιολής, Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας και Μαρίνα Οφλούδη- Γιαβρόγλου, Πρόεδρος ΙCC WOMEN Hellas.

Τζένη Σουκαρά, διακεκριμένη Δημοσιογράφος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ιωάννα Δαβλέρη, ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ & Corinthian wine club και Βασίλης Νανόπουλος, Δήμαρχος Κορίνθου.

Εύη Πολίτη, Alkyon Resort 5*, μέλος του Cluster Κορινθίας του ICCWH
Εύη Κοκκίνου, Δικηγόρος, μέλος του Cluster Κορινθίας του ICCWH
Σοφία Φιλιππίδου, επικεφαλής Cluster Κορινθίας του ICCWH
Αθηνά Κόρκα, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας-Πολιτισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου, Τζένη Σουκαρά, Δημοσιογράφος της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Μαρία Μέξια, Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, Παναγιώτα Κασίμη, Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, Λάϊα Κιουρκτσόγλου, Τοπική Διαχειρίστρια Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς- ΠΙΟΠ),
Μαριλένα Σούκουλη – Βιλάλη, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνα Ράπτη, Experience Perahora.

error: Content is protected !!