H Wings στο The Pop Up Project “Let’s Meet Again”!

08/06/2021 • THE POP UP PROJECT

Η Σοφία Ανδριώτη, δημιουργός της WINGS, έχει γεννηθεί στην Αθήνα, αλλά η Κέρκυρα, πατρίδα των καλοκαιριών της και των χρόνων της αθωότητας, ήταν εκείνη που καθόρισε την αισθητική της. Σε όλα τα μέρη που περιηγείται, πάντα ψάχνει ένα κομμάτι της παλιάς πόλης της Κέρκυρας που χτίστηκε κατά την Ενετική περίοδο. Γι’ αυτό και έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην Φλωρεντία, αγαπάει τα χρώματα των χωριών της κεντρικής Ιταλίας, την Ιταλική αρχιτεκτονική και την ομορφιά της Αναγέννησης.
Η Σοφία σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις και έχει εργαστεί στο client servicing σε διακεκριμένες πολυεθνικές εταιρίες στην Ελλάδα. Όμως, η φυσική της κλίση στον χώρο της αισθητικής και του interior design την οδήγησαν μετέπειτα στην Φλωρεντία και στην Accademia Italiana για να σπουδάσει αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου. Σε συνέχεια των σπουδών της, δημιούργησε το πρώτο concept store στην Αθήνα. Με έντονες επιρροές από την Franca Sozzani, μεταμορφώνει έναν ημιυπόγειο χώρο στο Μαρούσι, σε open space βιομηχανικό «place of art» με έπιπλα, φωτιστικά και άλλα όμορφα αντικείμενα από την Ιταλία, την Ολλανδία και τη Γαλλία. Στο μεταξύ, η Σοφία δεν έπαψε να αντλεί έμπνευση από τα ταξίδια της ανά τον κόσμο και το 2008 επισκέφτηκε την Ινδονησία. Βρήκε αμέσως έναν παράδεισο χρωμάτων, αρωμάτων και εξωτικών αγορών και ερωτεύτηκε τις envelope bags φτιαγμένες από pythonskin, που ήταν και το εφαλτήριο για το επόμενό της project.
«Και επειδή η ζωή είναι σαν την έμπνευση , δεν την προλαβαίνεις κάθε φορά, αλλά αν την αρπάξεις μπορεί να βρεθείς μ’ ένα έργο τέχνης στα χέρια σου» , έτσι και η Σοφία Αδριώτη, ακολούθησε το όραμα της, «έκανε φτερά» και το 2009 συνάντησε το προσωπικό της δημιούργημα: Την WINGS .

Η LETIZIA BAG σε fine Italian cow calf, μία δημιουργία από την  SS21 συλλογή

Η Σοφία αγαπάει το δέρμα του πύθωνα γιατί κάνει κάθε τσάντα WINGS μοναδική! Η μοναδικότητα του υλικού έγκειται στο πόσο ελαφρύ και ταυτόχρονα ανθεκτικό είναι, αλλά και στο γεγονός ότι το φυσικό δέρμα φιδιού είναι σαν αποτύπωμα, με τα λέπια ανασηκωμένα σε όλο το μήκος του, ενώ δεν υπάρχει κανένα πανομοιότυπο με το άλλο. Οι συλλογές τσαντών της Σοφίας περιλαμβάνουν τσάντες σε ζωηρά και γήινα χρώματα, δέρματα χλωριωμένα και βαμμένα, ή βαμμένα ανά μοτίβο – mat, gloss, semi-glossed, stonewashed και hand-painted. «Η τσάντα είναι το αξεσουάρ που μπορεί άμεσα να αναβαθμίσει οποιαδήποτε εμφάνιση. Μου αρέσει να συνδυάζω τσάντες με έντονα χρώματα με μονοχρωματικά outfits, μαύρα ή λευκά. Όταν ξεκίνησα τη WINGS επιθυμία μου ήταν να ξεφύγω από τη στατικότητα και να απογειωθώ. Τώρα ευχή και στόχος μου, είναι να πετάξω πιο μακριά».

Με λίγα λόγια, το σύνθημα που της επέτρεψε να απογειωθεί: «give your style WINGS», συνοψίζει την πραγματική της φύση: οι συντεταγμένες μιας πολυσυλλεκτικής ταξιδιώτισσας , με αέρινες σόλες.

It’s good to know: Όλα τα προϊόντα WINGS ρυθμίζονται από την Σύμβαση CITES.
Τι είναι η σύμβαση CITES; Η σύμβαση CITES (the Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora) είναι μία σύμβαση για το διεθνές εμπόριο των απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών της άγριας πανίδας και χλωρίδας ανάμεσα σε διάφορες χώρες του κόσμου ώστε να διασφαλιστεί το ελεγχόμενο εμπόριο για την προστασία απειλούμενων άγριων φυτών και ζώων.
Γνώριζες ότι…υπάρχουν περισσότερα 3,400 είδη πύθωνα; Η Σύμβαση CITES ρυθμίζει διεθνώς το εμπόριο 130 ειδών πύθωνα. Επιπλέον, χρησιμοποιείται στο εμπόριο που αφορά διάφορα προϊόντα όπως, τρόφιμα, προϊόντα από εξωτικά δέρματα, ξύλινα μουσικά όργανα, στην ξυλεία και στα φάρμακα.
Μέσω της σύμβασης CITES η WINGS είναι σε θέση να εγγυηθεί ότι τα δέρματα πύθωνα που χρησιμοποιεί στις τσάντες της προέρχονται από ρυθμιζόμενες και υπεύθυνες πηγές που είναι επιμελείς στην τήρηση όλων των διαδικασιών και κανονισμών CITES. Οι προμηθευτές της WINGS ακολουθούν πρακτικές που προστατεύουν τους πύθωνες από την υπερβολική εκμετάλλευση, διασφαλίζουν το νόμιμο εμπόριο, και κατά συνέπεια, προστατεύουν από την μείωση του πληθυσμού τους. Αυτό το βιώσιμο εμπόριο είναι επίσης σημαντικό για την διατήρηση του βιότοπου του πύθωνα. Οι προμηθευτές της WINGS δείχνουν τον κατάλληλο σεβασμό στα ζώα και στο περιβάλλον, διατηρώντας την υγεία του πλανήτη μας.


Χειροποίητες και φτιαγμένες με μεράκι σε κάθε στάδιο της δημιουργίας τους, (από τις τεχνικές μαυρίσματος και χρωματισμού, μέχρι τη συρραφή) οι τσάντες WINGS κατασκευάζονται και επεξεργάζονται από παραδοσιακούς εξειδικευμένους τεχνίτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ασία. Η WINGS υποστηρίζει οικογενειακές επιχειρήσεις με μακρά εμπειρία στο δέρμα πύθωνα που περνούν την τέχνη, την παράδοση και την τεχνογνωσία τους από τη μία γενιά στην άλλη.
Κάθε τσάντα WINGS είναι φτιαγμένη με τη σκέψη ότι η ποιότητα υπερέχει της ποσότητας με σεβασμό προς τον πλανήτη μας. Όλα τα προϊόντα συνοδεύονται από βαμβακερό σάκο σε ανακυκλώσιμη συσκευασία.

Ολοκληρωμένη τη Συλλογή μπορείτε να την βρείτε στο The Pop Up Project “Let’s Meet Again”, την ΠΕΜΠΤΗ 17 & την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ, από τις 10 το πρωί έως τις 20.00′ το βράδυ, στον κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, στη Κηφισιά.
Είσοδος Ελεύθερη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons