ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

H “Slow Designer ”Christiana Vardakou και η zero waste συλλογή της στο The Pop up Project!

Η Χριστιάνα Βαρδάκου φοίτησε στο Chelsea College of Arts στο Λονδίνο από όπου απέκτησε το πτυχίο της BA Textile Design και εξειδικεύτηκε σε print και αποφάσισε να ενταχθεί στο κίνημα “Slow Design” , όπου ασχολείται με την βιωσιμότητα, την ανακύκλωση, το zero waste και το emotionally durable design.

Τρεις μήνες μετά την αποφοίτηση της, η Χριστιάνα Βαρδάκου ταξίδεψε σε επτά χώρες στη νοτιοανατολική Ασία όπου παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια σε σχέση με το ύφασμα.

Μετά το οδοιπορικό της στην Ασία αποφάσισε να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα, και να ανοίξει το δικό της studio, ένα εργαστήριο και showroom γεμάτο χρώματα. Εκεί μπορεί κάποιος να δει όλη τη δημιουργική διαδικασία παραγωγής, καθώς και να παρακολουθήσει μαθήματα μπατίκ, φυτικών βαφών και ύφανσης.

Όλα τα κομμάτια του brand σχεδιάζονται ξεχωριστά, ολοκληρώνονται στο χέρι και μπορούν να εξατομικευτούν απόλυτα, αφού η Χριστιάνα επιμελείται όλη τη δημιουργική διαδικασία: από την επιλογή των οργανικών υφασμάτων και τις βαφές τους με – ελληνικά στην πλειοψηφία τους – φυτά, ως την επεξεργασία τους με τεχνικές μπατίκ και bundle dyeing, ή την ύφανση τους στον αργαλειό του studio της.

Απλά στον σχεδιασμό, αλλά πολυτελή λόγω της μοναδικότητας τους, τα προϊόντα Christiana Vardakou αναγνωρίζονται από το απολύτως προσωπικό στίγμα της designer, που συνδέει την παράδοση με τις σύγχρονες αισθητικές αντιλήψεις.

Στα δύο Pop-Up Projects όπου θα λάβει μέρος, η Χριστιάνα Βαρδάκου θα παρουσιάσει την πρώτη ολοκληρωμένη κολεξιόν μεταξωτών ρούχων του brand.

Μία exclusive συλλογή, η οποία δεν θα είναι διαθέσιμη προς πώληση, παρά μόνο κατόπιν παραγγελίας. Το κοινό, κάνοντας μία made to order παραγγελία, θα έχει την ευκαιρία να πάρει μέρος στη δημιουργική διαδικασία, επιλέγοντας χρώμα από το χρωματολόγιο φυτικών βαφών που θα υπάρχει στο χώρο έκθεσης. Ο λόγος που δεν θα διατίθεται άμεσα η κολεξιόν ρούχων είναι η φιλοσοφία του brand, το zero waste και το ότι η designer θέλει να υπάρχει μία σχεση μεταξύ καταναλωτή και ρούχου.

Οι επισκέπτες όμως θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν τα best sellers του brand: κορδέλες για τα μαλλιά, μαντήλια σε διαφορετικά μεγέθη και μάσκες ύπνου, τα οποία είναι όλα one of a kind και unique, όπως και εσείς!

Πρόκειται για μία σχεδιάστρια που είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανες που θα την έχουμε μαζί μας.

Την Χριστιάνα Βαρδάκου και την συλλογή της, μπορείτε να την γνωρίσετε από κοντά στο The Pop up Project: All I Want For Christmas, την Παρασκευή 09 & το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 20:00′ το βράδυ, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή και στο The Pop up Project at The Foyer, την Παρασκευή 16 & το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 22:00′ το βράδυ, στο Foyer του Θεάτρου Παλλάς, στο CityLink, στην Βουκουρεστίου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ! 

error: Content is protected !!