ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

H εξομολόγηση μίας ταξιδεύτριας και ο έρωτας της για την φωτογραφία…

“If I could tell the story with words, I wouldn’t need to lug around a camera” Lewis Hine

artist“Λατρεύω τα ταξίδια…ερωτεύτηκα την διαδικασία της περιπλάνησης. Τα μάτια μου, το μυαλό μου, η φωτογραφική μου μηχανή αποτυπώνει κάθε θέαμα που βλέπω, κάθε ιστορία που ζω. Η κάμερα συνδέει την όραση μου με τα συναισθήματα μου.
Μεγάλωσα με αυτό τον τρόπο….ταξίδευα με τους γονείς μου στο αυτοσχέδιο τροχόσπιτο μας από την ηλικία των οχτώ χρόνων βιώνοντας για μήνες την ζωή μακριά από το σπίτι.
Λατρεύω τα κτίρια , τις πόλεις και τους ανθρώπους και έτσι έγινα Αρχιτέκτονας. Έχω σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Λίβερπουλ και το Λονδίνο στην Architectural Association AA, στέγαση και αστικό σχεδιασμό αναπτυσσόμενων χωρών, σκηνογραφία στην RADA και ταξιδιωτική φωτογραφία στο Central st.Martins.
Χρησιμοποίησα πάντα τα ταξίδια και την φωτογραφία για να μάθω τον κόσμο, πως λειτουργούν οι χώροι γύρω μας και πως καθίσταται προσβάσιμα για την αρχιτεκτονική. Η φωτογραφία με βοήθησε να μελετήσω όλα αυτά και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα…..
Βλέπω την ταξιδιωτική φωτογραφία σαν μία φυσική προέκταση του πάθους μου για την Αρχιτεκτονική και μοιράζοντας όλα αυτά με τον κόσμο, καθώς και ένα μεγάλο μέρος επαγγελματικής εμπειρίας που μπορώ να προσκομίσω, κάνει την ψυχή μου να τραγουδήσει….”

Ηρώ Παγώνα: για την έκθεση ταξιδιωτικής φωτογραφίας που εγκαινιάζεται στις 9 Οκτωβρίου στο Καρύδειο Ίδρυμα της Φιλοθέης. Μην την χάσετε…

ok2

error: Content is protected !!