ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

H (απόλυτη) πρόταση του Fay’s Control: Για aperitivo στον «μυστικό κήπο» της Μ. Βρετανίας!

Είναι αυτές οι μικρές “ανάσες” που κάνουν τον ερχομό του φθινοπώρου να μην μοιάζει και τόσο μουντός. Η πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου θα με βρει στην Φλωρεντία και η καρδιά του Νοεμβρίου στο Μιλάνο και στην Άλμπα. Είναι όμως και αυτές οι μικρές “εκπλήξεις” που σε μεταφέρουν νοητά -ή και κυριολεκτικά- στο κέντρο της Ευρώπης, στα πλακόστρωτα στενά της Ρώμης, στην ανείπωτη ομορφιά της Φλωρεντίας, στις γύρω περιοχές από το Κανάλι Νaviglio Grande στο Μιλάνο ή στο διάσημο “χρυσό τρίγωνο” Quadrilatero d’Oro, στη συμβολή των διάσημων  Montenapoleone, Sant’Andrea και Della Spiga. Κι όμως, είναι μία “ανάσα” μακριά σου, είναι στο αίθριο του Alexander’s Lounge, στον «μυστικό κήπο» στον πρώτο όροφο του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, πνιγμένο στα ελαιόδεντρα, τις δάφνες, τα μικρά κυπαρίσσια και τα λουλούδια που εναρμονίζονται απόλυτα με τον κομψό περιβάλλοντα χώρο, μακριά από το θόρυβο της πόλης και ταυτόχρονα στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας. Και εκεί, καθώς ο ήλιος δύει, σου δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψεις το “Il Giardino Segreto” που έχει δημιουργήσει ο Executive Chef (και chef της καρδιάς μου) Αστέριος Κουστούδης με την ομάδα του και να απολαύσεις ένα ξεχωριστό aperitivo σε συνδυασμό με αυθεντικά ιταλικά συνοδευτικά εδέσματα, τα οποία ετοιμάζονται μπροστά σου με μεσογειακά υλικά εξαιρετικής ποιότητας που απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα.

Follow me…

Είναι τα ακαταμάχητα αρώματα που αναδίδονται από το φούρνο του κήπου, καθώς ψήνεται χειροποίητη πίτσα σε διαφορετικές εκδοχές με προζυμένιο ζυμάρι, φίνα σάλτσα από βιολογικές ντομάτες και διαλεχτά διεθνή τυριά, αχνιστές πίτες με δενδρολίβανο που ταιριάζουν ιδανικά με τις σπιτικές αλοιφές του μενού και τραγανή focaccia με ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι ως βάση για τη μπρουσκέτα της επιλογής σου. Το εκλεκτό αλλαντικό ημέρας – Jamon Iberico, Prosciutto San Daniele, σαλάμι Sbriciolona και άλλα – κόβεται επί τόπου σε λεπτές φέτες με την εντυπωσιακή κόκκινη vintage μηχανή κοπής και σερβίρεται με αγκινάρες Τήνου, ελιές και τραγανές φέτες focaccia. Η επιλογή τυριών του μενού έχει ελληνικό άρωμα καθώς περιλαμβάνει γραβιέρα τρούφας, μανούρα Σίφνου, παλαιωμένο κασέρι Σοχού, Αρσενικό Νάξου και Σκοτύρι Ίου, σερβίρεται με τσάτνεϊ από γλυκιές και καυτερές πιπεριές, σαλάμι σύκου Ευβοίας και κριτσίνια και συνοδεύει άριστα το κρασί ή το cocktail σου.

Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τη συγκλονιστική panzanella με γλυκά ντοματίνια και βουβαλίσια Burrata Κερκίνης, τις περίφημες ισπανικές αντζούγιες με τη μπρουσκέτα σου αλλά και τα εντυπωσιακά επιδόρπια του μενού, όπως τον baba με σιρόπι εσπεριδοειδών και κρέμα μασκαρπόνε βανίλια καθώς και την τάρτα σοκολάτας με το χειροποίητο παγωτό “Fior di Latte”.


Last but not least, στη μοναδική ατμόσφαιρα του χώρου, οι βραβευμένοι bartenders του ιστορικού ξενοδοχείου ετοιμάζουν δροσιστικά cocktails που συμπληρώνουν την εμπειρία, εξαιρετική είναι και η λίστα των κρασιών και ποτών, ενώ για τους λάτρεις των πούρων, το αίθριο του Alexander’s Lounge διαθέτει μεγάλη ποικιλία άριστα συντηρημένων πούρων που αξίζει να εξερευνήσεις.

Σε ταξίδεψα αρκετά? 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ | 11.00 – 02.00
APERITIVO | 17:00 – 23:00

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ

error: Content is protected !!