H αφρόκρεμα του Yachting υποδέχθηκε το 2ο Olympic Yacht Show!

13/10/2022 • LIFESTYLE

Σε διοργάνωση των ρεκόρ εξελίχθηκε το 2ο Olympic Yacht Show. Το premium in – water show που ολοκληρώθηκε χθες στην Olympic Marine, στο Λαύριο, σημείωσε ρεκόρ επισκεπτών ενώ, σε σχέση με πέρυσι, ήταν μεγαλύτερος και ο αριθμός των εκθετών αλλά και των σκαφών. Η ανοδική τάση δείχνει το ενδιαφέρον που υπάρχει στην Ελλάδα για τον θαλάσσιο ποιοτικό τουρισμό και αποδεικνύει ότι η χώρα μας διαθέτει στο χώρο του yachting κορυφαίους επαγγελματίες.

Η κοπή της κορδέλας την ημέρα των εγκαινίων του 2ου Olympic Yacht Show. Από αριστερά: Κατερίνα Μονογυιού Βουλευτής Κυκλάδων, υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, Γεράσιμος Γερολυμάτος, επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Olympic Yacht Show, Γεώργιος Προκοπίου ιδιοκτήτης της Olympic Marine, Ολυμπία Αναστασοπούλου, Γενική Γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού, υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης, Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Γιώργος Αλεξανδράκης.

Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος CEO Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Γεράσιμος Γερολυμάτος επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Olympic Yacht Show.

Γεράσιμος Γερολυμάτος, επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Olympic Yacht Show, Κωνσταντίνος Κορωνάκης CEO D. KORONAKIS SA, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο ιδιοκτήτης της Olympic Marine Γεώργιος Προκοπίου, υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Γιώργος Αλεξανδράκης, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μοναδικές δημιουργίες των ελληνικών ναυπηγείων, πρεμιέρες σκαφών, τα οποία παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο ελληνικό Show, και να μιλήσουν με κορυφαίους επαγγελματίες ενός κλάδου που ενισχύει σημαντικά την ελληνική οικονομία.

Ο Γεώργιος Προκοπίου, ιδιοκτήτης της Olympic Marine, ο Νικόλαος Δενδρινός, Πρόεδρος της Olympic Marine, ο Tony Lauritzen, Chief Executive Officer Dynagas LNG, η Μαρίνα Προκοπίου και ο γιος τους.

Στην τελετή των εγκαινίων, ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Olympic Yacht Show, Γεράσιμος Γερολυμάτος, απηύθυνε ένα θερμό χαιρετισμό στους εκλεκτούς καλεσμένους του λέγοντας μεταξύ άλλων: «Το Olympic Yacht Show είναι μια έκθεση που προβάλλει την πολυδιάστατη αγορά του yachting σε Ελλάδα και εξωτερικό και φέρνει κοντά όλους τους επαγγελματίες αυτού του σπουδαίου κλάδου της οικονομίας. Στόχος μας είναι οι ελληνικές εταιρείες και τα ελληνικά σκάφη να έχουν το δικό τους Show, στην πατρίδα τους, και να αποτελούν πόλο έλξης για τους ξένους αγοραστές και έναν από τους λόγους επίσκεψης στην έκθεσή μας».

Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος CEO Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Γεράσιμος Γερολυμάτος επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Olympic Yacht Show.

Στη συνέχεια, έδωσε το λόγο στον ιδιοκτήτη της Olympic Marine, Γιώργο Προκοπίου, ο οποίος έβαλε στόχο το ελληνικό yachting να γίνει πρώτο στον κόσμο. «Δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ μας, υπάρχει συνεργασία. Θα κάνουμε μια υπόσχεση τώρα, δεν θα είναι ευχή. Το ελληνικό yachting να γίνει πρώτο στον κόσμο, όπως είναι και η ελληνική ναυτιλία».

Γεώργιος Προκοπίου κατά την ομιλία του στην τελετή έναρξης του 2ου Olympic Yacht Show

Στη δυναμική του ελληνικού yachting αναφέρθηκαν όλοι οι ομιλητές στην τελετή έναρξης του 2ου Olympic Yacht Show: ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος εκπροσώπησε και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Ολυμπία Αναστασοπούλου.

Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης

Η διοργάνωση αποτέλεσε μία διεθνή συνάντηση ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην πολυδιάστατη αγορά του yachting, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες για την ανάπτυξη του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού, που αναδεικνύει τη χώρα μας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από αριστερά: Κωνσταντίνος Τσουβελεκάκης, υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Γιώργος Αλεξανδράκης, Γεώργιος Προκοπίου ιδιοκτήτης της Olympic Marine, Σπύρος Τσουβελεκάκης, Σοφία Βαχάρη-Τσουβελεκάκη.

Μάκης Μαρίνης, Σοφία Βαχάρη-Τσουβελεκάκη & Κωνσταντίνος Τσουβελεκάκης.

Ζωής Ευσταθίου CEO της ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Γιώργος Αλεξανδράκης, Μαρία Δρίτσα Sales & Marketing Director της ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, Γεράσιμος Γερολυμάτος επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Olympic Yacht Show.

Ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος CEO Ομίλου Ιατρικού Αθηνών & ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη & Γιώργος Βακόνδιος Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου

Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης & Ντέμη Βεζιρούλη – Βερνίκου.

Παναγιώτης Λάμψιας, δημοσιογράφος, Αλεξάνδρα Προκοπίου, Σωτήρης Σωτηρίου Technical Manager της Olympic Marine, Κωνσταντίνος Λάμψιας.

Νικόλας Δενδρινός Πρόεδρος της Olympic Marine, Γιώργος Βερνίκος, Γεράσιμος Γερολυμάτος επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Olympic Yacht Show, Βασίλης Πρίφτης CEO της Olympic Marine.

Σοφία Βαχάρη-Τσουβελεκάκη & Σπύρος Τσουβελεκάκης.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons