Γυναίκες & Ναυτιλία από το ICC Women Hellas, με αφορμή τα Ποσειδώνια!

10/06/2022 • LIFESTYLE

Στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων, το ICC Women Hellas, διοργάνωσε την ξεχωριστή εκδήλωση «ΝΕΟΜΑΙ – Ταξίδι/Επιστροφή», η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Δήμου Πειραιά και του Ναυτικού Επιμελητηρίου, στο νεοκλασικό οίκημα της οδού Περικλέους 24, στον Πειραιά.

Η Ειρήνη Βενιάμη με την Πρόεδρο του ICC Women Hellas Άννα Καμαρίδη.

Στο μοναδικό κτήριο της οδού Περικλέους 24, ένα οίκημα που κτίστηκε πριν από 115 χρόνια, με στοιχεία νεοκλασικής αισθητικής του διάσημου αρχιτέκτονα της εποχής, Ερνέστου Τσίλλερ, και άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, η Αντιπρόεδρος του ICC Women Hellas, Ειρήνη Βενιάμη, καλωσόρισε διακεκριμένες προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο.

Χριστίνα Τριποδιανάκη, Αννα Καμαρίδη, Ειρήνη Βενιάμη, Γιάννης Μώραλης, Μαριλένα Κουτσούκου- Καλλιτσάντση, Ηλέκτρα Καλούδη.

Άννα Καμαρίδη, Νίκη Κεραμέως, Ειρήνη Βενιάμη

Την σύμπραξη των clusters Ναυτιλίας και Πολιτισμού του ICC Women Hellas, προλόγισαν η διακεκριμένη ιστορικός τέχνης, Μαρία Ευθυμίου, η επιμελήτρια της έκθεσης, Μαριλένα Κουτσούκου, καθώς και οι: Νένια Αδαμίδου, Δανάη Μπεζαντάκου, Μαρία Μπερέτη-Νικολακοπούλου, Λώρα Σωτηρακοπούλου και Γιώργος Αλεξανδράτος.

Πέγκυ Κλιάφα, Γιάννης Ξυλάς, Έλενα Ξυλά, Ειρήνη Βενιάμη

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μόραλης, καθώς και ο Πρόεδρος του ΙCC Πέτρος Δούκας μαζί με τον Νίκο Βερνίκο, επίτιμο Πρόεδρο του οργανισμού. Τις ομιλίες συντόνισε η Χριστίνα Τριποδιανάκη.

Η επιμελήτρια της έκθεσης Μαριλένα Κουτσούκου- Καλλιτσάντση με την Ολίνκα Βαρβιτσιώτη

Ειρήνη Βενιάμη, Νικομάχη Καρακωστάνογλου.

Η Άννα Μαρία Αντίππα – Αργυροπούλου με την Ηλέκτρα Καλούδη, η οποία συντόνισε την επικοινωνία της εκδήλωσης

Μετά το πέρας των ομιλιών, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαρία να θαυμάσουν τις δημιουργίες των καλλιτεχνών: Καλλιόπη Λεμού, Χλόη Ακριθάκη, Νικομάχη Καρακωστάνογλου, Πέγκυ Κλιάφα, Άννα Φαφαλιού, Έφη Χαλιορή.

Νικομάχη Καρακωστάνογλου, Άννα Λουκάκου, Έφη Χαλιορή, Ελεάνα Καραγεωργίου -Καλτή.

H επιμελήτρια και founder της Muse/Lab, Μαριλένα Κουτσούκου, επέλεξε για την έκθεση καλλιτέχνες που το έργο τους συνδέεται με τη θάλασσα, τον Πειραιά, τη ναυτιλία και το ταξίδι, με έναν πιο αφαιρετικό τρόπο δημιουργώντας έτσι έναν ύμνο στη γυναικεία δημιουργία, μια ωδή στην δύναμη της θάλασσας.

Βαγγέλης Πέρπερας, Γιάννης Λάτσιος, Ηλέκτρα Καλούδη, Μαρία Τόκτωρ

Αθηνά Γκιόκα, Μαρία Χατζηιωαννου, Νικομάχη Καρακωστάνογλου

Νάντια Σταυροπούλου, Ειρήνη Νταϊφά, Ειρήνη Βενιάμη

Φανή Λεβέντη, Τζίνα Θανοπούλου, Χαρά Πολίτη

Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Αθηνά Παπαδημητρίου, Ειρήνη Βενιάμη, Εριέττα Τοσίδη

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons