ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

“Greece in New York”: Η Καρολίνα Ροβύθη ζωγράφισε τη Νέα Υόρκη με Ελληνικά χρώματα!


Η Ελληνίδα εικαστικός ταξίδεψε με τα χρώματα της Ελλάδας στην πρώτη της ατομική έκθεση στη Νέα Υόρκη

Όλοι ήταν εκεί, στο preshow της έκθεσης της Καρολίνας Ροβύθη, “Greece in New York”, στην opening gallery, που έγινε αποκλειστικά για τα μέλη του Hellenic Initiative, οι Έλληνες της Νέας Υόρκης, πήραν μια «γερή δόση Ελλάδας».


Τα έργα της conceptual artist, που εκτέθηκαν γι’ αυτό το μοναδικό event, γέμισαν με χαρά, αισιοδοξία και άρωμα Ελλάδας τους καλεσμένους που στήριξαν όχι μόνο την προσπάθεια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Hellenic Initiative, αλλά και της οργάνωσης Luv Michael που βοηθάει ανθρώπους σε όλο το φάσμα του αυτισμού.

Opening gallery, Tribeca, Νέα Υόρκη

Η Ελληνική σημαία που δημιουργήθηκε από την καλλιτέχνιδα Καρολίνα Ροβύθη στον Όλυμπο, η σημαία που «κλαίει», το τσαρούχι- σύμβολο έμπνευσης για μια Ελλάδα που όλα τα μπορεί, οι ολυμπιακοί κύκλοι… αλλιώς, το πολύχρωμο περίπτερο που είναι γεμάτο απ’ όλα όσα έχει η χώρα μας. Τα πιο σημαντικά κι υπέροχα έργα της καλλιτέχνιδας ήταν εκεί. Μαζί και το λεύκωμα “Αll you need is Greece” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key books.

Η strategist επικοινωνίας Ελευθερία Γεωργάκαινα, με την καλλιτέχνη Καρολίνα Ροβύθη και η επιχειρηματίας Πάρις Αγγέλικα

Τη βραδιά προλόγισαν η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, ο global brand strategist Πήτερ Οικονομίδης, η Aκαδημαϊκός και curator της έκθεσης Σωζήτα Γκουντούνα, η executive director του Hellenic Initiative Τίνα Κούρπας και η Άρτεμις Κόχας.

Η Καρολίνα Ροβύθη με τον Έλληνα πρόξενο στη Νέα Υόρκη Ντίνο Κωνσταντίνου

«Η Καρολίνα είναι μια Ελληνίδα που από την πρώτη στιγμή που την γνώρισα, εντυπωσιάστηκα, από το πάθος της και την αγάπη της για την Ελλάδα. Κουβαλάει μέσα της την Ελλάδα και το εκφράζει αυτό με κάθε μορφή τέχνης που υπηρετεί», τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, προλογίζοντας μέσω video τη βραδιά. «Με εμπνέεις», είπε απευθυνόμενος στην Καρολίνα Ροβύθη ο Πήτερ Οικονομίδης και συμπλήρωσε «και ξέρω ότι εμπνέεις πολλούς με την δουλειά σου και το υπέροχο βιβλίο σου».  «Νιώθω μεγάλη συγκίνηση και χαρά που με τη βοήθεια του Hellenic Initiative και του Greece in USA, μου δίνεται η ευκαιρία να φέρω την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη, να έρθω σε επαφή με τους ανθρώπους που τόσο την αγαπούν κι αυτοί με τη σειρά τους να την ταξιδέψουν σε όλα τα μέρη της γης», είπε η Καρολίνα Ροβύθη μιλώντας στους καλεσμένους της βραδιάς.

Το προηγούμενο βράδυ η Μαρία Σοφία Μίχαλος, Celebrity Talent Relations διοργάνωσε δείπνο με δημοσιογράφους από διεθνή μέσα ενημέρωσης και επιχειρηματίες στο κέντρο του Μανχάταν παρουσία του πρόξενου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνου Κωνσταντίνου, για να γνωρίσουν όλοι από κοντά την conceptual artist Καρολίνα Ροβύθη.

Opening gallery, Tribeca, Νέα Υόρκη

Η έκθεση είναι κάτω από την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με το Hellenic Initiative και τον οργανισμό Greece in US.
Την ατομική έκθεση της Καρολίνας Ροβύθη υποστηρίζουν καθ’ όλη τη διάρκειά της, οι εταιρείες EDIT- Nαυτιλιακοί Αυτοματισμοί και Entropia-Yachting, Monte- Carlo, εταιρείες που αγαπούν την τέχνη και την Ελλάδα. Τη βραδιά υποστήριξαν με προϊόντα τους οι Cava Spiliadis, Kastra Elion Vodka, Metro Marche και Skinos Mastiha Spirit.R”.

Η curator Σωζήτα Γκουντούνα με τον χρυσό χορηγό της έκθεσης και CEO της EDIT Αutomation Μάρκο Σιγάλα, η Καρολίνα Ροβύθη και η celebrity talent relations, Μαρία Σοφία Μίχαλος
Η ακαδημαϊκός και curator της έκθεσης Σωζήτα Γκουντούνα, με την Καρολίνα Ροβύθη και η Άρτεμις Κόχας από το The Hellenic Initiative

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 29 Ιουλίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου και μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην μη κερδοσκοπική οργάνωση Luv Michael.

Gallery: The Opening Gallery, 42 Walker st, New York, 10013, United States

error: Content is protected !!