ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Grand Forest-Metsovo 1350 m.: Ξέρω που θα πας τον ερχόμενο χειμώνα!

Το Grand Forest στην κορυφή της Ελληνικής Γαστρονομίας!

Άλλη μια κορυφή κατακτήθηκε για το εμβληματικό ξενοδοχείο Grand Forest στο Μέτσοβο και το εστιατόριο του, αφού μόλις πρόσθεσε και το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2023 στην πλούσια συλλογή με τις εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις του.

Το Metsovo 1350 m., με ονομασία που παραπέμπει άμεσα στο υψόμετρο όπου και βρίσκεται, δεν εφησυχάζεται μονάχα με την κατάκτηση της κυριολεκτικής κορυφής. Αντιθέτως, το ήδη πολυβραβευμένο εστιατόριο – ορόσημο της περιοχής επιμένει σταθερά να στοχεύει στα ύψη με κάθε τρόπο. Αυτό άλλωστε αποδεικνύει η διάκρισή του στην κατηγορία της Σύγχρονης Ελληνικής Γαστρονομίας στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2023 του «Αθηνοράματος», σε μια λαμπερή τελετή που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης. Το βραβείο παρέλαβε ο executive chef του εστιατορίου Βασίλης Γιαννούλης.

Η γαστριμαργική εδέμ του Grand Forest Metsovo ενσαρκώνει την πεμπτουσία της φιλοσοφίας του «Αθηνοράματος», η οποία θέλει την ελληνική κουζίνα να ξυπνά “τη συλλογική γευστική μνήμη των Ελλήνων, να δημιουργεί συνείδηση της ελληνικής ταυτότητας, να μην κόβει τον ομφάλιο λώρο μεταξύ παρόντος και παρελθόντος, σύγχρονης τάσης και παράδοσης”.

Η κουζίνα του Metsovo 1350 m. παντρεύει το παραδοσιακό και το σύγχρονο, αποτίνει φόρο τιμής στην τοπική γαστρονομία και συνάμα την εξυψώνει με τεχνικές παγκοσμίου βεληνεκούς. Αποφεύγοντας αριστοτεχνικά τους πολυφόρετους επιφανειακούς εντυπωσιασμούς, στοχεύει στην ανάδειξη της αυθεντικής γεύσης της περιοχής και κάνει έτσι γευστική πραγματικότητα τον όρο sustainable cuisine!

Από το μετσοβόνε σαγανάκι με κρούστα από φιστίκι Αιγίνης και μαρμελάδα ροδάκινο με αρμπαρόριζα, ή το ταρτάρ μόσχου με αφράτη κρέμα μελιτζάνας, μαγιονέζα από πιπεριές Φλωρίνης και τραγανά κρεμμύδια, έως τα χειροποίητα νιόκι με άγρια μανιτάρια Πίνδου, κρέμα από παλαιωμένη γραβιέρα Μετσόβου και φρέσκια μαύρη τρούφα, και, φυσικά, το μελωμένο αρνάκι με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας, αλμυρή μαρμελάδα ντομάτας, κροκέτα από κατσικίσιο τυρί και σάλτσα με θυμάρι, όλο το μενού που έχει σχεδιάσει ο Γκίκας Ξενάκης και εκτελεί ο Βασίλης Γιαννούλης προσφέρει μια βεντάλια επιλογών που σε καλούν σε ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία του τόπου, με γεύσεις νοσταλγικά, θα έλεγες, ελληνικές που κρύβουν με κομψότητα έξυπνα μοντέρνα twists. Την εμπειρία συμπληρώνει ένας εντυπωσιακός κατάλογος με όλα τα εξέχοντα τοπικά κρασιά του Οινοποιείου Αβέρωφ καθώς και μια ολοκληρωμένη σειρά από εγχώριες και διεθνείς ετικέτες που εμπλουτίζουν το κελάρι του ξενοδοχείου.

Πρόκειται για τη δεύτερη φετινή διάκριση του εστιατορίου Metsovo 1350 m, αφού μόλις πριν από ένα μήνα βραβεύτηκε στην ίδια κατηγορία με FNL Best Restaurant Award.

Μέλος των Small Luxury Hotels of the World, το Grand Forest στο οποίο βρίσκεται το εστιατόριο Metsovo 1350m, είναι το πρώτο ξενοδοχείο που εντάχθηκε στο εκλεκτικό consortium “Considerate Collection” – ένα κλειστό και επιλεκτικό κύκλο πολυτελών ξενοδοχείων από όλον τον κόσμο, τα οποία μοιράζονται τις κοινές αξίες και πρακτικές της ενεργούς αειφορίας -, και έχει αποσπάσει διθυραμβικά δημοσιεύματα σε έγκριτα διεθνή Μέσα όπως το Condé Nast Traveller, το National Geographic, οι Times, η Guardian κ.ά.

error: Content is protected !!