ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Γνωστός πίνακας του Νικηφόρου Λύτρα “βγαίνει στο σφυρί”!

Μια ολόκληρη πινακοθήκη, με έργα τέχνης μερικών από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους του προηγούμενου αιώνα “βγαίνει στο σφυρί” στις 4 Δεκεμβρίου στο Myrό Antiques House στην Θεσσαλονίκη!

Την παράσταση κλέβει με διαφορά έργο αναφοράς (πορτραίτο κυρίας) του Νικηφόρου Λύτρα, ενός από τους χαρακτηριστικότερους πίνακες του ακαδημαϊκού παγκοσμίου φήμης δημιουργού.

Λύτρας....

Λύτρας….

Κατά τα λοιπά, έργα των Τέτση, Μαθιόπουλου, Ρωμανίδη, Βαρβέρη, Γερμενή, Γεραλή, Άγγελου, και άλλων αναλόγου βεληνεκούς καλλιτεχνών κυριαρχούν στην 32η τακτική δημοπρασία του βορειοελλαδίτικου Οίκου Δημοπρασιών, διαμορφώνοντας μονάχα το τμήμα τέχνης της δημοπρασίας.

Τέτσης...

Τέτσης…

 

Μαθιόπουλος

Μαθιόπουλος

 

Γαϊτης...

Γαϊτης…

Παράλληλα, βαριές αντίκες στυλ και εποχής, με κυρίαρχα τα αγαλματίδια, τα διακοσμητικά και τα έπιπλα περιόδων Art Nouveau και Art Deco, και πολλά άλλα αντικείμενα θα διατεθούν προς δημοπράτηση. Ανάμεσα στα πιο συλλεκτικά αντικείμενα της δημοπρασίας ξεχωρίζουν δύο κάσες με πιστόλια μονομαχίας, καθώς και μια μικρή συλλογή από εξαιρετικά χειροποίητα χαλιά Ανατολής, τα περισσότερα περσικά. Πολλά αντικείμενα σημαντικά ανώτερης τιμής, έχουν τιμές εκκίνησης 10 – 100 ευρώ, προκειμένου να δώσουν την ευκαιρία συμμετοχής σε νέους συμμετέχοντες.

Ως προς τον τρόπο διεξαγωγής της δημοπρασίας, αυτή είναι η μοναδική estate sale δημοπρασία στην Ελλάδα, που σημαίνει πρακτικά ότι τα περισσότερα αντικείμενα τα διαθέτουν ιδιώτες και συλλέκτες, ότι ισχύει ο κανόνας “as is where is”, ενώ τηλεφωνικά “χτυπήματα” και χτυπήματα εξ αποστάσεως δεν γίνονται δεκτά, για λόγους διαφάνειας.

Άγγελος...

Άγγελος…

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα αντικείμενα είναι προσβάσιμα στο κοινό για να δει και να τα εξετάσει, ενώ ο δημοπράτης τους, Σταύρος Μυρωνίδης και οι συνεργάτες του είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για ξενάγηση όλες τις ημέρες πριν την δημοπρασία, 10.00 – 18.00, καθημερινές και το Σαββατοκύριακο, κατόπιν συνεννόησης (τηλεφωνήστε 6971890212). Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες: www.antiqueshouse.gr.

error: Content is protected !!