ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Γνωρίζατε ότι? Επτά πολύτιμα tips για την επιδερμίδα μας, από τον Dr. David Orentreich, κορυφαίο Δερματολόγο της Clinique!

Γνωρίζατε ότι…;

*Η καθημερινή απολέπιση βελτιώνει την όψη της επιφάνειας της επιδερμίδας και τη λειτουργία του δέρματος.
*Η απολέπιση αυξάνει τον ρυθμό της κυτταρικής ανανέωσης που οδηγεί σε πιο καθαρή, απαλή επιδερμίδα με ομοιόμορφο χρωματικό τόνο και διαύγεια.
*Είναι καλύτερο να ρυθμίζει κανείς τη δύναμη της απολέπισης από τη συχνότητα. Με άλλα λόγια, είναι καλύτερο να κάνουμε απολέπιση 2 φορές την ημέρα με μια λοσιόν πιο ήπιας δύναμης παρά 1 φορά την εβδομάδα με μια πιο δυνατή λοσιόν απολέπισης.
*Η απολέπιση είναι όπως η άσκηση. Είναι καλύτερο να ακολουθούμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα καθημερινά από το να το παρακάνουμε πιο σπάνια. Εάν η επιδερμίδα σας είναι συνηθισμένη σε μια καθημερινή απολέπιση, είναι ΟΚ να κάνουμε πιο έντονη απολέπιση μια –δύο φορές, είτε στο σπίτι είτε σε ένα ιατρείο δερματολόγου.

Dr. David Orentreich

Dr. David Orentreich

* Το Σύστημα Περιποίησης 3-Step της Clinique είναι ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα για τον τύπο της επιδερμίδας σας. Έτσι εάν ο καιρός αλλάζει ή όσο το δέρμα σας αλλάζει με την ηλικία, μπορείτε να αλλάξετε σε μια πιο ήπια σύνθεση ή να αλλάξετε την ένταση ή τη συχνότητα.
* Τα χημικά συστατικά απολέπισης όπως το σαλικυλικό οξύ έχει επιπρόσθετα οφέλη από την απολέπιση. Βοηθά στο να καθυστερεί κάποιους μηχανισμούς που συνεισφέρουν στο να δείχνει η επιδερμίδα πιο ώριμη και είναι αρκετά απαλό για να χρησιμοποιείται καθημερινά. Ένα άλλο όφελος είναι ότι δεν είναι ευαίσθητο στο φως, που σημαίνει ότι δεν θα κάνει την επιδερμίδα σας πιο ευάλωτη στην ακτινοβολία όπως κάνουν κάποιοι άλλοι απολεπιστικοί παράγοντες.
* Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε απολέπιση κατά τη διάρκεια μηνών με ζέστη ή και υγρασία. Όταν η επιδερμίδα δέχεται επίθεση από τις ακτίνες UV, δεν ανανεώνει πολύ συχνά τα κύτταρα όσο θα έπρεπε. Αυτό μπορεί να καταλήξει σε φραγμένους πόρους ή ακόμη σπυράκια. Η απολέπιση βοηθά στην πρόληψη αυτών και κρατά μακριά τα σπυράκια.

Clinique 3-Step Skin Type

Clinique 3-Step Skin Type

error: Content is protected !!