Global Live Med: Μια ημέρα Μουσικής και Διαλόγου για τη Μεσόγειο που μας ενώνει!

14/10/2022 • LIFESTYLE

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο Global Live Med, μία ολοήμερη εκδήλωση Μουσικής και Διαλόγου που στόχο είχε να αναδείξει τα πιεστικά πλέον ζητήματα της κλιματικής κρίσης, της ειρήνης και της δικαιοσύνης καθώς και την αναγκαιότητα της συνεργασίας των λαών της Μεσογείου.

Το Global Live Med ενθαρρύνοντας την πολιτιστική ανταλλαγή και τον εποικοδομητικό διάλογο κατάφερε, μέσα από τρία πάνελ αλλά και μουσικές, να ενώσει όλες τις γωνιές της Μεσογείου και να θέσει τον θεμέλιο λίθο για μία διαμεσογειακή συμμαχία για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Rita Iraqi Houssaini, Χρήστος Στυλιανίδης Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Luice Odier ιδρύτρια του Global Live Med.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές, προερχόμενοι από διαφορετικούς επιστημονικούς και επαγγελματικούς κλάδους, συζήτησαν γύρω από τα θέματα των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) 13, 16 και 17, και συγκεκριμένα τη Δράση για το κλίμα, την Ειρήνη, τη Δικαιοσύνη και τους Ισχυρούς Θεσμούς δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα δημιουργίας οικολογικών διαδρόμων στη Μεσόγειο.

Tote bag Global Live Med

Οι ομιλητές που συμμετείχαν στην εναρκτήρια εκδήλωση του Global Live Med ήταν ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης, η κα Rita Iraqi Husseini, πρώην εκπρόσωπος του OCP Group για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Project Managerγια το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η κα Κατερίνα Γκόλτσιου, αρχιτέκτων τοπίου και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αρχιτεκτόνων Τοπίου, ο κ. Ιωάννης Καπλάνης, Γενικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου, ο κ. Αντώνης Καραμπατζός, καθηγητής Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών, η κα Σόνια Ζαμπανιώτου, καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της Ερευνητικής Ομάδας για τη Βιοενέργεια, την Κυκλική Οικονομία και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, η κα Hage Chahine ακτιβίστρια και Leader στο Λίβανο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα των Μεταναστών, ο κ. Ηassan Hmeydan, συνιδρυτής της ΜΚΟZa’atarπου υποστηρίζει τον προσφυγικό πληθυσμό της Αθήνας, ο κ. Αλέξης Κατσαρός, Εκτελεστικός Διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) και ο κ. Ahmed Kandil, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σπουδών & του Προγράμματος Ενεργειακών Σπουδών στο ACPSS του Ιδρύματος Al-Ahram της Αιγύπτου. Τις συζητήσεις συντόνισαν η δημοσιογράφος Αλεξία Κεφαλά, η Εκδότρια Sudha Nair– Ηλιάδη, και η πρέσβης ε.τ Αικατερίνη Μπούρα.

Αλεξία Κεφαλά, Χρήστος Στυλιανίδης Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας , Κατερίνα Γκόλτσιου, Γιάννης Καπλάνης, Rita Iraqi Houssaini

Andrea Hage – Chahine, ακτιβίστρια

Το πολυπληθές κοινό που συμμετείχε στο πρώτο Global Live Med είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις αλλά και να απολαύσει τις συναυλίες σημαντικών καλλιτεχνών από τις χώρες της Μεσογείου.

Αλεξάνδρα Μητσοτάκη

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης άνοιξε ο Ισπανός κιθαρίστας Pau Fiugeres, τον οποίο ακολούθησε το κουαρτέτο του αγαπημένου Έλληνα βιρτουόζου της λύρας Σωκράτη Σινόπουλου ενώ στη συνέχεια το κοινό υποδέχθηκε και αποθέωσε τον Ισραηλινό αριστοτέχνη του kamancheh Mark Eliyahu. Hβραδιά έκλεισε με το καθηλωτικό DJset των Majnoon & Khaikhan από την Τουρκία.

Mark Eliyahu

Το Global Live Med συνδιοργανώθηκε με το Flux Laboratory Athens και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Πρεσβειών του Ισραήλ και της Ελβετίας, του Fluxum Foundation της Γενεύης και του World Human Forum.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons