Καλά το υπενθύμισε στον χαιρετισμό του τις προάλλες στο Ecali Club και ο κολλητός μας και διακεκριμένο μέλος της κριτικής επιτροπής των FNL Best Restaurant Awards, Χρίστος Φίλιος, πως το κρέας είναι πλέον ό,τι ήταν το sushi κάποιες δεκαετίες πριν. Κοπές, ωριμάνσεις, ψησίματα και marbling είναι στις καθημερινές μας συζητήσεις-αναζητήσεις. Τουλάχιστον είναι το θέμα συζήτησης που κάνει τα αγόρια μας χαρούμενα (παύλα ευτυχισμένα), οπότε μπαίνουμε με χαρά στο παιγνίδι, ώστε να μπορούμε να τους ζητήσουμε και εμείς με την σειρά μας κάτι που κάνει εμάς χαρούμενες (παύλα ευτυχισμένες), να πάμε στον Ρέμο, ας πούμε.
Όχι βέβαια πως δεν εκτιμάμε ένα ζουμερό κομμάτι Wagyu ή Black Angus ψημένο σε φούρνο Josper…
Όπως προχθές το μεσημέρι. Την Κυριακή το μεσημέρι, που πήγαμε στο To Kreas, στα Πετράλωνα, πασίγνωστο για δύο πράγματα: για την αισθητική του χώρου και των πιάτων, και για τα υπέροχα μαγειρευτά και κρέατα στο Josper του!
Βοήθησε και η παρέα, η Εύη Φέτση και ο Πάνος Δεληγιάννης, βοήθησε και ο καλοκαιρινός σχεδόν καιρός, βοήθησε οπωσδήποτε και η περιοχή, που για εμάς τους πιο …βόρειους τουλάχιστον φαντάζει exotic, και η όλη εμπειρία, αποδείχθηκε μαγική!
Να σας προειδοποιήσω λοιπόν: Με το που θα μπείτε στο To Kreas, θα θέλετε α) να φωτογραφίσετε κάθε γωνία του Instagrammable αυτού χώρου. Από τα mix & match φωτιστικά που τόσο εύστοχα έχει τοποθετήσει ο Κωνσταντίνος Κοροξενίδης, την σκεπασμένη ταράτσα απέναντι από τον ίσκιο της Ακρόπολης, τα ολόφρεσκα λουλούδια στα αφαιρετικά βάζα, έως τα ίδια τα σκεύη που σερβίρεται το φαγητό και το στήσιμο του.
β) να παραγγείλετε όλα τα ορεκτικά! Πραγματικά το ένα πιο νόστιμο από το άλλο, όπως τα γεμιστά μανιτάρια, τα χειροποίητα γεμιστά Ραβιόλι, μαγειρεμένα στον Josper, τα αυγά τηγανιτά με τις πατάτες που πήρε η Εύη, αλλά και το χειροποίητο τυροπυτάρι, και best of το ίδιο το ψωμί που σερβίρει To Kreas, φρεσκοψημένο -στον Josper φυσικά-και καυτό.
Εδώ λοιπόν, θα έπρεπε να σας συστήσω να κλείσετε τα μάτια σας σε όλα αυτά τα πρώτα πιάτα, και να πάτε κατευθείαν για το …ψητό!
Αφήστε τον Γιάννη Ρούσσο να σας μυήσει…
Για την Ταλιάτα, το Flank, για το Black Angus, για το Διάφραγμα, για τον Σιδηρόδρομο και για την Πικάνια. Το ένα καλύτερο από το άλλο, το ένα ψήσιμο πιο αριστοτεχνικά επιμελημένο από το άλλο.
Όμως, ποια είμαι εγώ που θα σας στερήσω την χαρά της φρεσκοψημένης ζεστής μπουκιάς την ώρα που βουτάει στον ολόφρεσκο κρόκο του αυγού, πασπαλισμένο με πάπρικα;
Σε κάθε περίπτωση, είτε έρθετε για όλη την εμπειρία είτε αποκλειστικά για τα κορυφαία στον Josper ψησίματα, αφήστε λίγο χώρο στην όρεξη σας για το “σπασμένο” mille-feuille και για το Banoffee.
Θα με ευγνωμονείτε για τις προειδοποιήσεις μου…