ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Για κορυφαία oysters στο Ohja! στη Πάρο!

Μιας που τα oysters κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις και στα dinners μας -με λογική συνέπεια να ξεφυτρώνουν το ένα oyster bar πίσω από το άλλο- αλλά και με αφορμή το ταξίδι μου στην Πάρο την ερχόμενη εβδομάδα, βρήκα την ευκαιρία να σας προτείνω το Oyster Bar Ohja! που έχει ήδη γίνει το φετινό big thing της Νάουσας, και που μετά από όλα όσα μου μετέφεραν και εμένα -Harris Davlas thanks for the tips!- για τις επιλογές του chef του Νικόλαου Πυλαρινού, ήταν η πρώτη κράτηση που κάναμε για το πρώτο βράδυ που θα φτάσουμε στο αγαπημένο κυκλαδίτικο νησί!

Λοιπόν, με φόντο την παραλία του Αγίου Δημητρίου στη Νάουσα, θα ανακαλύψετε το Ohja!, ένα καλά κρυμμένο γαστρονομικό καταφύγιο της Πάρου.

Ένα παλιό πέτρινο σπίτι μετατράπηκε σε σύγχρονο Oyster Bar, ανοίγοντας τις πόρτες του φέτος το καλοκαίρι, ως αδελφικό project των Sophia Luxury Suites στη Σαντορίνη, με έναν και μοναδικό στόχο: Να αφηγηθεί τη δική του γαστρονομική ιστορία προσφέροντας τα καλύτερα θαλασσινά και ψάρια με σεβασμό προς τις πρώτες ύλες, σε ένα περιβάλλον που δημιουργεί μια εμπειρία από μόνο του.

Το Ohja! Paros φιλοξενεί μια μοναδική εκδοχή ελληνογαλλικού fine dining και cocktail pairing, βασισμένη στα φρούτα της θάλασσας που ολοκληρώνεται με μια πλήρη λίστα αποσταγμάτων, κρασιών και ποτών. Και αν δεν έχετε καταλάβει ακόμα τι σημαίνει το όνομα του εστιατορίου, απλά πρέπει να περιμένετε μέχρι να ζήσετε την πρώτο σας Ohja! στιγμή!

Ο Executive Chef του Ohja! Paros Νικόλαος Πυλαρινός παραδέχεται ότι το Ohja! είναι η προσωπική του χώρα των θαυμάτων, καθώς είναι το μέρος που ενσαρκώνει τον ίδιο τον λόγο που ήθελε να γίνει αρχικά chef: να βρεθεί να εκπαιδεύεται στο Παρίσι και να εργάζεται σε κορυφαία εστιατόρια στη Γαλλία και την Ελλάδα. Ως παιδί, απέφευγε να τρώει ψάρι ή θαλασσινά επειδή ένιωθε ότι κανένας δεν ήξερε πώς να τα μαγειρεύει όπως θα έπρεπε. Για εκείνον, η δημιουργία ενός πιάτου αποτελεί μια εμπειρία, μια μυστικιστική διαδικασία γεμάτη συναισθήματα που προκύπτουν μέσα από μια φρενήρη, υπερβολικά δημιουργική κουζίνα και μεταδίδονται μέσω αγάπης και σεβασμού. Αυτό που τον καθοδηγεί για κάθε επιλογή στο μενού και κάθε είδος γεύσης που προσφέρει με στυλ και χάρη είναι ένα συνεχόμενο γιατί.

Όλα αυτά είναι όλα όσα γνωρίζω για το Ohja! Μόλις πάω και το επισκεφθώ προσωπικά, θα κάνω εννοείται και το αντίστοιχο update! Stay tuned….

Ohja! Oyster & Cocktail Bar: Παραλία Αγίου Δημητρίου (Νάουσα), 844 01 Πάρος
Executive Chef: Nikolaos Pylarinos / Mixologist: Jason Manolis Papadakis

error: Content is protected !!