ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Για δείπνο στον κήπο της καλύτερης οικοδέσποινας της πόλης, της Άννας Μαρίας Μπαρούχ…

Υπάρχουν οικοδέσποινες και οικοδέσποινες. Υπάρχουν αυτές που γνωρίζουν τις καλύτερες εταιρείες catering καλύτερα και από το όνομα τους, και ξέρουν να παραγγείλουν τα εκλεκτότερα. Υπάρχουν αυτές που ξέρουν απέξω και ανακατωτά δύο-τρεις συνταγές και, χειμώνα-καλοκαίρι, βρέχει-χιονίζει τις κάνουν ξανά και ξανά. Υπάρχουν αυτές που σε καλούν για να ανταποδώσουν, αυτές για να ανταποδώσεις, αυτές που σε ρωτούν κάθε λίγο και λιγάκι εάν σου άρεσε το φαγητό τους -μην το κάνετε, είναι πολύ ενοχλητικό και άκομψο-, υπάρχουν αυτές που προσπαθούν πολύ, και αυτές που δεν προσπαθούν καθόλου.

Και υπάρχει και η Άννα Μαρία Μπαρούχ. Η οποία, γεννήθηκε οικοδέσποινα. Πως λέμε “γεννήθηκα για να γράφω”, “γεννήθηκα για να παίζω στο θέατρο”, “γεννήθηκα για να γιατρεύω κόσμο”; Ε, η Άννα Μαρία Μπαρούχ, γεννήθηκε για να υποδέχεται τους καλεσμένους της, στο καλαίσθητο σπίτι της, κρυμμένο -πολύ- καλά, σε ένα δεντρόφυτο στενό της Εκάλης.
Η Άννα Μαρία, είναι αυτή που μέσα από την εκπομπή της Ελένης, έμαθε στην Ελληνίδα όλη την ιεροτελεστία του Tea Time, όταν στην Ελλάδα δεν πίναμε τσάι. Είναι αυτή που εμπλούτισε με τις κομψές προτάσεις της την έννοια του brunch, που ανήγαγε το Art de la Table σε τέχνη, και την συνταγή της περίφημης Τούρτας Αγγούρι σε piece of art.
Και χθες βράδυ, η Άννα Μαρία κάλεσε οκτώ φίλες της, μας κάλεσε για ένα δείπνο στο μεγάλο τραπέζι του κήπου, με σκοπό να αποχαιρετιστούμε πριν φύγουμε για τις θερινές μας διακοπές.
Το σκηνικό της είναι φροντισμένο στην εντέλεια αλλά καθόλου επιτηδευμένο, τα πάντα συνηγορούν για να φροντίσει και τις πέντε αισθήσεις μας.

Οι κανάτες με την Σαγκρία...

Οι κανάτες με την Σαγκρία…

Στο cocktail που προηγείται του δείπνου, μας προσφέρει δροσερή σανγκρία και βόκτα με φρούτα του δάσους μέσα σε υπέροχες κανάτες, και τα συνοδεύει με σαλάτα quinoa και hummus με πιτούλες, που τα σερβίρει σε κομψά ποτήρια.

Quinoa...

Pink Quinoa…

Ολόκληρος ο κήπος φωτίζεται αποκλειστικά από κεριά μέσα σε καλαίσθητα φανάρια...

Ολόκληρος ο κήπος φωτίζεται αποκλειστικά από κεριά μέσα σε καλαίσθητα φανάρια…

Στην τραπεζαρία της, έχει τοποθετήσει τα καλοκαιρινά της σερβίτσια και για center piece έχει επιλέξει γλάστρες με λεβάντες.
Ο μεγάλος κήπος φωτίζεται αποκλειστικά από τα δεκάδες κεριά και φανάρια.

Ένα καλοκαιρινό, δίχως καμία επιτίδευση τρεπέζι...

Ένα καλοκαιρινό, δίχως καμία επιτήδευση τρεπέζι…

Πρωταγωνιστές, οι γλάστρες με τις λεβάντες...

Πρωταγωνιστές, οι γλάστρες με τις λεβάντες…

Μία τραπεζαρία για να φιλοξενήσει οκτώ φίλες λίγο πριν φύγουν για τις θερινές τους διακοπές...

Μία τραπεζαρία για να φιλοξενήσει οκτώ φίλες λίγο πριν φύγουν για τις θερινές τους διακοπές…

Το seating arrangement γίνεται με γρήγορα, αθόρυβα και με άνεση, μας σερβίρει από τις κανάτες την συγκλονιστική σούπα Gazpacho, και τα φρεσκοκομμένα λαχανικά της περνάνε από χέρι σε χέρι.

Οι κανέτες με την σούπα...

Οι κανάτες με την σούπα…

Η Gazpacho είναι μία “τολμηρή” επιλογή γιατί μπορεί να σου βγει από χάλια -αλλά χάλια!- ένα ζουμί που μυρίζει ντοματίλα, έως εξαίσια που να αναδεικνύει μέσα από την βελούδινη υφή της, ένα ένα τα ολόφρεσκα υλικά της. Και της Άννας Μαρίας, ναι, είναι υπέροχη! Ίσως η καλύτερη που έχω δοκιμάσει ποτέ.

an8

an9

Η Τζίνα Θανοπούλου, κολλητή της οικοδέσποινας, μάλλον γνώριζε το σημερινό μενού, μιας και επιλέγει φόρεμα και εσάρπα του Missoni, στα χρώματα του gazpacho!!!! Γελάμε όλες μαζί όταν της το λέμε...

Η Τζίνα Θανοπούλου, κολλητή της οικοδέσποινας, μάλλον γνώριζε το σημερινό μενού, μιας και επιλέγει φόρεμα και εσάρπα του Missoni, στα χρώματα του gazpacho!!!! Γελάμε όλες μαζί όταν της το λέμε…

Μην επιχειρήσετε να το κάνετε σπίτι εάν δεν είστε απόλυτα σίγουρες πως το κάνετε στην εντέλεια!

Μην επιχειρήσετε να το κάνετε σπίτι εάν δεν είστε απόλυτα σίγουρες πως το κάνετε στην εντέλεια!

Μοναδικός συνδυασμός χρωμάτων και αρωμάτων...

Μοναδικός συνδυασμός χρωμάτων και αρωμάτων…

Το δείπνο, συνεχίζεται στον μπουφέ, ο οποίος περιλαμβάνει μία καλοκαιρινή σαλάτα με χυμούς από lime, λαζάνια, fresh pasta al pesto, και το θρυλικό της Κοτόπουλο με φιστίκια και φυστικοβούτυρο!

Τα λαζάνια της Άννας Μαρίας...

Τα λαζάνια της Άννας Μαρίας…

Al pesto...

Al pesto…

Και το talk of the town Κοτόπουλο με τα Φυστίκια και το Φυστικοβούτυρο!!!

Και το talk of the town Κοτόπουλο με τα Φυστίκια και το Φυστικοβούτυρο!!!

“Λυπάμαι, δεν μου έχει ξανασυμβεί, αλλά ξέχασα τελείως να φτιάξω το basmati που συνοδεύει το κοτόπουλο…” μας εξομολογείται, και εμείς ξεσπάμε σε γέλια την ίδια στιγμή που απολαμβάνουμε κάθε μπουκιά από τις φίνες δημιουργίες της.

Η Άννα Μαρία ανάμεσα στις καλεσμένες της

Η Άννα Μαρία ανάμεσα στις καλεσμένες της

ΕιρήνηΓεωργίου Ιωσηφίδη, Άννα Μαρία Μπαρούχ, Γεωργία Τσουρούκογλου, Τζίνα Θανοπούλου, Φαίη Μπέη

Ειρήνη Γεωργίου Ιωσηφίδη, Άννα Μαρία Μπαρούχ, Γεωργία Τσουρούκογλου, Τζίνα Θανοπούλου, Φαίη Μπέη

Ειρήνη, Άννα Μαρία Μπαρούχ

Ειρήνη Γεωργίου Ιωσηφίδη, Άννα Μαρία Μπαρούχ

an20

an21

an22

 

Μιλάμε για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας μας, και για τα παιδιά μας. Είναι τα δύο θέματα που μας απασχολούν, έστω κι αν όλες οι σημερινές καλεσμένες είναι απόλυτα επιτυχημένες η κάθε μία στον τομέα της, και θα μπορούσαμε να επεκτείνουμε τις κουβέντες μας σε χίλια δυό θέματα. Ο γιος της μίας ετοιμάζεται για το ΙΒ του, η κόρη της άλλης είναι κατασκήνωση και έχει ξεκαρδιστικές ιστορίες να μας διηγηθεί, τα παιδιά της τρίτης είναι ακόμα μικρά και περνάνε κάποιες ώρες της ημέρας σε ένα summer camp.

Η οικοδέσποινα μας, φέρνει το παγωτό! Ένα εκπληκτικό παγωτό που έφτιαξε με τα χέρια της-φυσικά- και θα συνοδέψει το σουφλέ σοκολάτας. Α, και έφτιαξε και sauce καραμέλα...

Η οικοδέσποινα μας, φέρνει το παγωτό! Ένα εκπληκτικό παγωτό που έφτιαξε με τα χέρια της-φυσικά- και θα συνοδέψει το σουφλέ σοκολάτας. Α, και έφτιαξε και sauce καραμέλα…

Όλες συμφωνούμε σε ένα πράγμα: η Άννα Μαρία πρέπει να συνεχίσει με συνέπεια αυτό που γεννήθηκε για να κάνει. Να βοηθήσει την Ελληνίδα να ξανά μπει στην κουζίνα της χωρίς τύψεις και ενοχές, να ξανά ανοίξει το σπίτι της, να βγάλει από τις ντουλάπες τα καλά της σερβίτσια, να στρώσει τα όμορφα τραπεζομάντιλα της. Και η Άννα Μαρία να είναι εκεί, δίπλα της και να την καθοδηγεί. Όσο καλά το έκανε, μέσα από τις εκπομπές της Μενεγάκη…

error: Content is protected !!