Για δεύτερη συνεχή χρονιά το ELPIDA Youth Summer Camp!

22/10/2018 • LIFESTYLE

Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», με την υποστήριξη της Επιτροπής «ELPIDA Youth», πραγματοποίησε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το ELPIDA Youth Summer Camp, στις εγκαταστάσεις του «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας.
To ELPIDA Youth Summer Camp είναι ένα 10ήμερο θεραπευτικό πρόγραμμα για αποθεραπευμένα παιδιά ηλικίας 9-16 ετών με στόχο την βελτίωση της αυτοεκτίμησης και της κοινωνικοποίησης των παιδιών.
Μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να εξερευνήσουν, να μάθουν, να βγουν από την «ζώνη ασφαλείας» που βρίσκονται λόγω των συνθηκών και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, βήμα πολύ σημαντικό για την ψυχολογία τους με βάση όλες τις διεθνείς μελέτες.


Η έμπειρη ομάδα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», με επικεφαλής την Διευθύντρια του «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Άννα Παναγοπούλου και τον κοινωνικό λειτουργό του «Ξενώνα» κύριο Δημήτρη Νάνη, είχαν οργανώσει ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις για τους μικρούς κατασκηνωτές. Αναρρίχηση, bungee jumping, τραμπολίνο, καλλιτεχνικά εργαστήρια, mind games, karaoke, τοξοβολία και ποδηλασία ήταν μερικές μόνο από τις δραστηριότητες στις οποίες επιδόθηκαν τα παιδιά.


Σημαντική ήταν για ακόμα μία χρονιά η συμπαράσταση γνωστών καλλιτεχνών και αθλητών που και φέτος στήριξαν την σημαντική αυτή προσπάθειά. Ο «Αγγελιοφόρος της ΕΛΠΙΔΑΣ» Σάκης Ρουβάς επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του «The Ranch», χαρίζοντας στα παιδιά μοναδικές στιγμές, όπως και ο γνωστός τραγουδιστής Bo.
Στο πλευρό του ELPIDA Youth Summer Camp βρέθηκαν επίσης οι Ολυμπιονίκες και οι Παραολυμπιονίκες μας. Ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης Άρσης Βαρών Παύλος Μάμαλος, η Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής Εύα Χριστοδούλου, ο Διεθνής Καλαθοσφαιριστής Θεόδωρος Παπαλουκάς, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Πυγμαχίας Έλενα Πλατάνα και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής Σταυρούλα Σαμαρά πέρασαν μία ολόκληρη ημέρα μαζί με τα παιδιά εμπνέοντας με το παράδειγμά τους.
Οι αστρονόμοι του Αστεροσκοπείου Αθηνών χάρισαν στους μικρούς κατασκηνωτές μία βραδιά γεμάτη αστέρια, καθώς με ειδικά τηλεσκόπια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα για τα αστέρια και τους πλανήτες, ενώ στο πλευρό των παιδιών βρέθηκαν και τα μέλη της Επιτροπής «ELPIDA Youth» που στηρίζουν με μεγάλη αγάπη αυτή την προσπάθεια.

Τα μέλη της ELPIDA YOUTH, μαζί με Oλυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, στέλεχη του Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ και αποθεραπευμένα παιδιά

Οι κυρίες Μαριάννα Γουλανδρή-Λαιμού, Λάουρα Λαλαούνη – Δράγνη, Τατιάνα Μπλάτνικ, Αλεξία Βαρδινογιάννη, Χρυσή Βαρδινογιάννη και Έμιλυ Βαφειά χόρεψαν, τραγούδησαν και έβγαλαν φωτογραφίες με τα παιδιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons