ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ Ελπιδοφόρο στα Καρδάμυλα της Χίου!

Με μεγάλο σεβασμό και ιδιαίτερη χαρά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης τίμησε την Αυτού Σεβασμιότητα, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ Ελπιδοφόρο, με αφορμή την έλευσή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Χίο , παραθέτοντας γεύμα προς τιμήν του σε εκδήλωση στο «Σπίτι της Μαρίας»- «Κοινωφελές Ίδρυμα Μαρία Τσάκος» στα Καρδάμυλα Χίου.

Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος

ΣΙΛΙΑ ΚΡΙΘΑΡΙΩΤΗ, ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΚΟΣ

Κατά την διάρκεια του γεύματος πραγματοποιήθηκε Πολυχρονισμός εις την Αυτού Σεβασμιότητα, από τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Προσκυνήματος Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου Λέσβου, κ. Μιχαήλ Άνθιμο Δήσσο, και μίλησαν επίσης ο Δρ. Νίκος Τσάκος καθώς και ο Πολιτειακός Γερουσιαστής Η.Π.Α και Προέδρος της Π.Α.Δ.Ε.Ε. Ακολούθησε αντιφώνηση του Σεβασμιότατου και ομιλία του στην οποία ευχαρίστησε για την τιμή προς το πρόσωπό το δικό του και συνάμα ολόκληρης της ομογένειας τον οικοδεσπότη, Περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη αλλά και την οικογένεια Τσάκου που άνοιξε το σπίτι της Μαρίας. Επεσήμανε πόσο υπερήφανος είναι για την Χιώτικη καταγωγή του, αφού οι Χιώτες σε όλο τον Δυτικό κόσμο μεσουρανούν ενώ τόνισε με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές ότι η μόλυνση και η προσβολή του Περιβάλλοντος είναι ηθική αμαρτία αφού εάν δεν σέβεσαι το δημιούργημα του θεού δεν σέβεσαι ούτε τον ίδιο τον θεό. Τέλος υπογράμμισε την σπουδαιότητα της αναδάσωσης και την ανάγκη παροχής βοήθειας στους πυρόπληκτους για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η οποία με την συμβολή των πιστών της συνέλεξε και θα διαθέσει το ποσό του 1.000.000$.

Το «Σπίτι της Μαρίας»- «Κοινωφελές Ίδρυμα Μαρία Τσάκος» στα Καρδάμυλα Χίου

Λεωνίδας Ραπτάκης -γερουσιαστής του Rhodes Island USA, Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος, Δήμητρα Μουτζούρη, Γιάννης Χρυσουλάκης γ.γ. Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Σίλια Κριθαριώτη-Τσάκου, Νίκος Τσάκος

ΝΙΝΕΤΑ ΒΑΦΕΙΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΒΟΒΟΛΙΝΗ-ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και την σύζυγο του Δήμητρα

ΜΑΡΙΕΛΑ ΒΑΡΩΝΗ, ΜΑΡΙΛΗ ΓΛΥΠΤΗ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ, ΤΖΕΝΗ ΓΛΥΠΤΗ, ΜΑΡΙΤΑ ΜΑΡΓΑΡΩΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ, ΕΛΕΝΗ ΨΑΡΡΑ

ΑΛΕΞΙΑ ΤΑΣΟΥΛΗ, ΓΩΓΩ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΗΣ, ΣΙΛΙΑ ΚΡΙΘΑΡΙΩΤΗ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΞΥΛΑ ΦΑΦΑΛΙΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΦΑΦΑΛΙΟΣ

Στο πλαίσιο του γεύματος προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου ο καταξιωμένος ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός, ανέγνωσε τον «Ύμνο της Αγάπης», Αποστόλου Παύλου ‘Α επιστολή προς Κορινθίους (ιβ’ 27-ιγ’ 13) ενώ η κορυφαία σολίστ Ευγενία Παπαδήμα έδωσε ρεσιτάλ πιάνου.
Στο τέλος, μέλος του αθλητικού συλλόγου ΑΜΕΑ, οι ΙΩΝΕΣ προσέφερε ανθοδέσμη στην καλλιτέχνιδα. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχτηκαν παιδιά του μουσικού σχολείου Χίου, ενώ το πρόγραμμα παρουσίασε η Πρόεδρος του σωματείου “Οι φίλοι του Χιώτικου Χωριού” Μαριελλα Βαρώνη.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ

Ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής κ. Λεωνίδας Ραπτάκης

Νίκος Τσάκος, Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος

ΤΟΝΙΑ ΜΩΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ, ΝΙΝΕΤΑ ΒΑΦΕΙΑ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΚ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΓΛΥΠΤΗΣ, ΤΖΕΝΗ ΓΛΥΠΤΗ, ΜΑΡΙΛΗ ΓΛΥΠΤΗ-ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΚ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΗΣ, ΚΟΡΙΝΑ ΛΑΖΑΡΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ

ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΙΟΥ

ΜΑΡΙΤΑ ΜΑΡΓΑΡΩΝΗ

Η ΝΙΝΕΤΑ ΒΑΦΕΙΑ ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ

ΣΙΛΙΑ ΚΡΙΘΑΡΙΩΤΗ

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν: Ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ Μάρκος, Ο Γ.Γ. του ΥΠΕΞ αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Γιάννης Χρυσουλάκης, η μητέρα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, ο Νίκος Τσάκος με την σύζυγό του Σίλια Κριθαριώτη, ο Χιώτης Ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής, ο πατέρας Αντώνιος της Κιβωτού του κόσμου, η εκδότρια Αλεξάνδρα Βοβολίνη Λασκαρίδου, η συγγραφέας Μαρίλη Γλύπτη Κανελλάκη, η Νινέττα Βαφειά, ο Αλεξανδρος Ζύμνης, η Φωτεινή και ο Νίκος Φαφαλιός, ο Γιαννης Μαυρής , οι εφοπλιστές Αναστάσης και Μαρίτα Μαργαρώνη, ο Γιάννης και η Ελένη Ψαρά, η Πρύτανις του Πανεπιστήμιου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη, η καθηγήτρια ΕΜΠ ,Τόνια Μωροπούλου και πολλοί ακόμα εξαίρετοι προσκεκλημένοι.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

error: Content is protected !!