ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«George Condo at Cycladic»!

Στο πλαίσιο του προγράμματος σύγχρονης τέχνης, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης θα φιλοξενήσει τον Ιούνιο την έκθεση «George Condo at Cycladic», στην οποία θα παρουσιαστεί το έργο του Αμερικανού καλλιτέχνη George Condo. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη ατομική μουσειακή έκθεση του George Condo στην Ελλάδα.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα, γλυπτά και σχέδια που καλύπτουν τα 40 χρόνια πορείας του καλλιτέχνη και θα συνοδεύεται από κατάλογο.

Ο Condo – μαζί με τον Jean-Michel Basquiat, τον Keith Haring και τον Jeff Koons– συνέβαλε καταλυτικά στην αναβίωση της αναπαραστατικής ζωγραφικής στην Αμερική τη δεκαετία του ’80 και συνεχίζει να θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς γλύπτες και αναπαραστατικούς ζωγράφους μέχρι και σήμερα.

Έργα του George Condo εκτίθενται στις μόνιμες συλλογές μουσείων και διεθνών πολιτιστικών ιδρυμάτων, όπως:

The Metropolitan Museum of Art, New York, The Museum of Modern Art, New York, The Solomon R. Guggenheim Museum, New York, Citigroup Art Advisory Service Collection, New York, The Broad Collection, Los Angeles
Tate Gallery, London, Centre Georges Pompidou, Paris, Deste Foundation for Contemporary Arts, Athens
Moderna Museet, Stockholm, Stedelijk Museum, Amsterdam

George Condo
The Bulgarian Banker
2010
Bronze
© George Condo, 2018. Courtesy of the artist and Skarstedt, New York

Η έκθεση «George Condo at Cycladic» δεν θα αποτελέσει μια χρονολογική περιγραφή του έργου του καλλιτέχνη, υπό τη μορφή ενός αναδρομικού αφιερώματος, αλλά θα εστιάσει στην ανάδειξη  ορισμένων αντιπροσωπευτικών έργων του γύρω από την ανθρώπινη μορφή- ένα κεντρικό θέμα του σύγχρονου εκθεσιακού προγράμματος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Την έκθεση επιμελείται η Αταλάντη Μαρτίνου.

Διάρκεια έκθεσης: 8 Iουνίου 2018 έως τον Οκτώβριο 2018

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4 και
Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου 1
106 74, Αθήνα
Τ.: (+30) 210 7228321-3
cycladic.gr

error: Content is protected !!