ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

GEORG BASELITZ: “Recent Works On Paper” στην γκαλερί Gagosian!

Η γκαλερί Gagosian ετοιμάζεται να παρουσιάσει επιλεγμένα έργα του Georg Baselitz σε χαρτί. Η επιλογή περιλαμβάνει έργα απο διάφορες πρόσφατες θεματικές σειρές του καλλιτέχνη, ανάμεσά τους και σχέδια από το 2015 με αναφορά στον Hokusai. Οι φιγούρες του Baselitz, ζωγραφισμένες με πένα, μελάνι και ακουαρέλα, ξεπροβάλλουν δυναμικά μέσα απο τις αραιές στρώσεις χρώματος και τα οικεία σύμβολα του καλλιτέχνη.

Ο Georg Baselitz γεννήθηκε το 1938 στην Deutschbaselitz της Σαξονίας. Ζει και εργάζεται μεταξύ  του Ammersee στη Γερμανία, της Βασιλείας στην Ελβετία, της Ιμπέρια της Ιταλίας και του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Έργα του ανήκουν σε σημαντικές συλλογές όπως το Berlinische Galerie Museum of Modern Art στο Βερολίνο, το Μουσείο Ludwig στην Κολονία,  το Städel Museum στη Φρανκφούρτη, το Centre Georges Pompidou στο Παρίσι, το ίδρυμα Beyeler στη Βασιλεία, την Tate Modern στο Λονδίνο, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη, τη συλλογή Fisher στο Μουσείο Μοντέρνας Τεχνης του Σαν Φρανσίσκο και το Μουσείο Solomon R. Guggenheim Museum στη Νέα Υόρκη.

Μερικές απο τις πιο σημαντικές εκθέσεις έργων του περιλαμβάνουν: “Georg Baselitz—A Retrospective», Art and Exhibition Hall of the Federal Republic of Germany στη Βόννη (2004), “Baselitz—Remix”,  Pinakothek der Moderne στο Μόναχο (2006, η έκθεση ταξίδεψε και στο Μουσείο Albertina της Βιέννης), “Georg Baselitz: A Retrospective”, Royal Academy of Arts στο Λονδίνο (2007, παρουσιάστηκε και στο MADRE,στη Νάπολη), “Georg Baselitz: The Russian Paintings”, Musée d’Art Moderne στο Saint-Étienne (2007, επίσης παρουσιάστηκε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Σεούλ και το Deichtorhallen στο Αμβούργο), “Georg Baselitz: Pinturas Recentes” στην Pinacoteca του Σάο Πάολο (2010–11), “Georg Baselitz” και “Baselitz as Sculptor” στο Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris (1996-97 / 2011–12), “Georg Baselitz: Works from 1968 to 2012” στο Μουσείο Essl της Βιέννης (2013), “Georg Baselitz—How it began…”, State Russian Museum, Αγία Πετρούπολη (2015), “Georg Baselitz – Back then, in between, and today”,  Haus der Kunst, Μόναχο (2014–15), στην 56η Μπιενάλε Βενετίας (2015) και “Georg Baselitz: The Heroes,” στο Städel Museum στη Φρανκφούρτη (2016).

BASELITZ 2ok

Η έκθεση “Georg Baselitz: The Heroes” αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται στο Moderna Museet στη Στοκχόλμη και θα αργότερα θα ταξιδέψει στο Palazzo delle Esposizioni στη Ρώμη και το Μουσείο Guggenheim στο Bilbao.

Διάρκεια έκθεσης: Από τις 8 Φεβρουαρίου έως τις 24 Μαρτίου.

 Μ Ε Ρ Λ Ι Ν 3 Α Θ Η Ν Α 1 0 6 7 1 Τ. 2 1 0 3 6 4 0 2 1 5 Φ. 2 1 0 3 6 4 0 2 0 4

A T H E N S @ G A G O S I A N . C O M W W W . G A G O S I A N . C O M

error: Content is protected !!