Οι γεμάτες χρώμα & φως «Διαδρομές» του Μιχάλη Μαδένη!

21/12/2017 • LIFESTYLE

Μια ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη χρώμα και φως, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, όλοι όσοι παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της νέας έκθεσης ζωγραφικής του Μιχάλη Μαδένη «Διαδρομές» στην Evripides Art Gallery, η οποία θα διαρκέσει έως τις 27 Ιανουαρίου 2018.
Τον καταξιωμένο δημιουργό τίμησαν με την παρουσία τους, σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, γνωστοί συλλέκτες και επιχειρηματίες, καθώς και πολλοί φίλοι του και φιλότεχνοι που θαυμάζουν το έργο του και παρακολουθούν την πολυετή εικαστική του διαδρομή.

Μιχάλης Μαδένης, Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, Νάσια Ευριπίδου

Ο Μιχάλης Μαδένης στη νέα του έκθεση αναπλάθει με χρώμα και φως αναμνήσεις, όπως η ζωή μας χαρίζει, μέσα στην κυκλική πορεία του χρόνου, οδηγώντας μας σε τοπία οικεία αλλά δοσμένα με μια εσωτερικότητα και μεταφυσική απλότητα, που τα καθιστά μοναδικά.
Οι αναμνήσεις στα έργα του Μαδένη δεν είναι ποτέ μονοδιάστατες, έχουν χρώμα, εικόνες και συντροφεύονται από τις μυρωδιές και τους ήχους της βροχής, της θάλασσας, της πόλης ή της εξοχής.
Στόχος του δεν είναι να αναπαραστήσει αλλά να αναπλάσει την καθημερινότητα, τα τοπία της, τις στιγμές της. Δημιουργεί τον δικό του κόσμο, μέσα από μια βιωματική διαδικασία, η οποία εξαγνίζεται στην πορεία προς την ολοκλήρωσή της. Εικόνες που είναι τόσο κοντά στις αναμνήσεις μας, αλλά ταυτόχρονα δίνουν την δική τους αφήγηση για τους τόπους και τους ανθρώπους τους, που πάντα ενυπάρχουν στα έργα του, ακόμα και με τη μορφή του υπαινιγμού.

Τάκης Μαυρωτάς, Νάσια Ευριπίδου, Κώστας Ευριπίδης

Λαμπρινή Καρακούρτη, Χρύσα Βέργη, Στέφανος Δασκαλάκης, Μαρία Φιλοπούλου

Δημήτρης Μαραμής, Μιχάλης Μαδένης, Νίκος Βατόπουλος

Μιχάλης Μαδένης, Νάσια Ευριπίδου, Στέφανος Δασκαλάκης

Μιχάλης Κολλακίδης και Κώστας Ευριπίδης

Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν, Νάσια Ευριπίδου, Μαρία Βασιλείου

Μιχάλης Μαδένης και Δήμητρα Κατσιμεντέ

Ο Μιχάλης Μαδένης με την Λαμπρινή Καρακούρτη και την κόρη της.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης: «Κάθε έργο είναι μια διαδρομή, που σε κρατάει σε εγρήγορση. Δίνεις τη μάχη με τον χρόνο και την κούραση. Αναμετριέσαι με την αγωνία για το αποτέλεσμα. Και όλα αυτά ενσωματώνονται μέσα στο έργο. Είναι κομμάτια του εαυτού σου».

Η τελευταία του έκθεση «Διαδρομές» παρουσιάζεται στην Evripides Art Gallery από 14 Δεκεμβρίου 2017 έως 27 Ιανουαρίου 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons