ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Γαστρονομικός «Περίπατος στο δάσος» με ξεναγό τον Chef de Cuisine Αλέξανδρο Κοσκινά!

“Θεωρητικά το τριήμερο ξεκινάει από σήμερα το βράδυ…” σκέφτομαι -και αμέσως κάνω τη σκέψη Instagram caption- καθώς πίνω το extra dry Μartini μου δίπλα στο τζάκι του Tudor Hall, στον τελευταίο όροφο του King George, όσο ο Νικόλας στο τραπέζι μας, απολαμβάνει την συζήτηση με τον Chef de Cuisine, Αλέξανδρο Κοσκινά, σχετικά με το νέο θεματικό menu του αγαπημένου μας εστιατορίου, ο λόγος άλλωστε της σημερινής επίσκεψης, ένα μόλις βράδυ πριν φύγουμε για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, στις Σπέτσες.

Από τα Instagram Stories μου, κατευθείαν στις σελίδες του Fay’s Control

Ναι, πρόκειται για μία από τις πιο αγαπημένες μας συνήθειες, για ένα “καθιερωμένο” μας, που συνήθως απολαμβάνουμε οι δυο μας. Και τόσο η Χριστίνα Παπαθανασίου, Director of Public Relations των δύο εμβληματικών ξενοδοχείων του Συντάγματος, όσο ο Chef de Cuisine του εστιατορίου Tudor Hall Αλέξανδρος Κοσκινάς, γνωρίζουν πλέον πολύ καλά τα γούστα μας και τα χούγια μας, και τις μικρές πολυτέλειες που επιτρέπουμε να μας παρασύρουν στις κομψές τους διαθέσεις, και είμαστε από τους πρώτους που ενημερώνουν για κάθε ευφάνταστο και δημιουργικό θεματικό μενού που εμπνέονται συχνά πυκνά για τους απαιτητικούς επισκέπτες του αριστοκρατικού εστιατορίου, είμαστε από τους πρώτους που έχουμε την τιμή να απολαμβάνουμε τις εξαίσιες γεύσεις και μεθυστικά αρώματα από τα πιάτα που γίνονται αμέσως talk of the town.

Follow me…

Και ναι, αυτή την φορά, ο Chef de Cuisine μας προσκαλεί σε ένα «περίπατο στο δάσος» με πιάτα εμπνευσμένα από τις γεύσεις και τα αρώματα του δάσους.

“Θεωρητικά το τριήμερο ξεκινάει από σήμερα το βράδυ…” σκέφτομαι -και αμέσως κάνω τη σκέψη Instagram caption- καθώς πίνω το extra dry Μartini μου δίπλα στο τζάκι του Tudor Hall

 


Έως τις 5 Απριλίου, οι επισκέπτες του εστιατορίου μπορούν να απολαύσουν ένα θεματικό μενού με ιδιαίτερους γευστικούς συνδυασμούς που θα συνεπάρουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες.

Άγρια μανιτάρια ψημένα στον ξυλόφουρνο πάνω σε φύλα καστανιάς, κρέμα πατάτας με νιόκι, κάστανα και μαύρη τρούφα, ψητός φασιανός με κολοκύθα αλλά και το φιλέτο από ελάφι με φρούτα του δάσους και ρίζες λαχανικών ψημένες σε αλάτι με πευκοβελόνες είναι μερικές από τις δημιουργίες του ταλαντούχου Σεφ που υπόσχονται μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο ειδυλλιακό σκηνικό του Tudor Hall με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη.

To σκηνικό είναι ακριβώς όπως θα στο περιγράψω, χωρίς καμία απολύτως δόση υπερβολής: Το τζάκι καίει μονίμως την δυνατή φωτιά που συντροφεύει το δείπνο, το πιάνο παίζει αγαπημένες μελωδίες ικανές να σε ταξιδέψουν μακριά, ολόφρεσκες ορχιδέες σκορπίζουν το ευγενικό και συνάμα διακριτικό άρωμα τους, το πορφυρό κρασί παίρνει απολαυστικές ανάσες μέσα στις κρυστάλλινες καράφες, όσο ο Chef de Cuisine μας ξεναγεί σε κάθε άρωμα του φασιανού, σε κάθε φρούτο που συνοδεύει το ελάφι.  Μικρές πολυτέλειες που που χαρίζει απλόχερα το εστέτ εστιατόριο στην εκλεκτούς τους θαμώνες.

O Chef de Cuisine του εστιατορίου Tudor Hall Αλέξανδρος Κοσκινάς ξεναγεί τον Νικόλα στα πιάτα του μενού “A Walk in the Forest”

Η απόφαση της επιλογής του κρασιού λαμβάνεται μετά από την δεκάλεπτη “ιεροτελεστία” μεταξύ του εξαιρετικού sommelier του Tudor Hall και του Νικόλα. Έναν διάλογο που απολαμβάνουν πάντα εξίσου και οι δύο.

Δροσερή σαλάτα με μανιτάρια, καρύδια, και συκόμελο

Άγρια μανιτάρια ψημένα στον ξυλόφουρνο σε φύλλα καστανιάς και πικάντικο relish

To αγαπημένο μου!

Και το αγαπημένο του Νικόλα: Μπούτι και στήθος από ψητό φασιανό με κολοκύθα γκρατινέ!

Δοκιμάσαμε και το Φιλέτο από ελάφι με φρούτα του δάσους, και εννοείται κλείσαμε το δείπνο με το γλυκό που πάντα επιλέγει ο σεφ για εμάς και το συνοδεύουμε με μία εκλεκτή γκράπα.

Και όλα αυτά, λίγες μόλις ώρες πριν φύγω για το πρώτο καλωσόρισμα της Άνοιξης στις αγαπημένες μου Σπέτσες. Μία όμορφη βραδιά, ένας γαστρονομικός “περίπατος στο δάσος” που δεν μπορώ να μην σας τον προτείνω.

Περπατώ εις το δάσος όταν ο Κοσκινάς είναι εδώ!!!

error: Content is protected !!