Γαστρονομικό ταξίδι με προορισμό την Βελούδινη Ορχιδέα που ανακάλυψε ο Tom Ford στις νότιες ακτές της Βραζιλίας…

Αμφιταλαντευόμουν. Ζυγός…
Από την μία, άλλες δύο φορές που είχαμε πάει στο Funky Gourmet ταλαιπωρηθήκαμε να το ανακαλύψουμε στα στενά του Κεραμικού. Από την άλλη, η εμπειρία του να γευματίσεις στο καλύτερο εστιατόριο -by far- της Αθήνας, το οποίο διατηρεί ακόμη το Michelin του, είναι μοναδική. Η υψηλή γαστρονομία στα καλύτερα της…Έχουμε διανύσει μίλια και μίλια για να ανακαλύψουμε βραβευμένα εστιατόρια ανά τον κόσμο, στον Κεραμικό θα κολλήσουμε; Βρίσκομαι σε εντατικό πρόγραμμα δίαιτας…Δε βαριέσαι, τόσες τσάμπα θερμίδες έχω καταναλώσει, οι γαστρονομικές εμπειρίες τέτοιου βεληνεκούς δεν υπολογίζονται σε calories…
Και πάνω από όλα, ο οικοδεσπότης μας: το νέο άρωμα του Tom Ford Velvet Orchid! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάω!
Παίρνω το αυτοκίνητο μου, –και χωρίς GPS!!!-, το βρίσκω σα να γεννήθηκα στην Παραμυθίας…Τι παραμύθι ζω…Προσπερνάω ένα ένα τα εγκαταλελειμμένα κτήρια της ιστορικής γειτονιάς καθώς διασχίζω τον πεζόδρομο με τα graffiti, με τους παππούδες που παίζουν τάβλι στο πεζοδρόμιο, με τα παιδιά που είναι σκαρφαλωμένα σε ταράτσες και παίζουν κλέφτες και αστυνόμους, έναν αλλοδαπό που παίζει υπέροχο σαξόφωνο, μέχρι να βρω το νούμερο “13”…
Εκεί, που αλλάζει με μιας το σκηνικό…Έργα Τέχνης στους τοίχους, μία εκλεπτυσμένη κάβα έξω από το private dinning room του ισόγειου, η Έλφη μου προσφέρει ένα υπέροχο cocktail με ρούμι και μανταρίνι…Τριάντα καλεσμένες όλες και όλες, η ελίτ του beauty blogging αδημονεί για τις νότες του Velvet Orchid. Όχι ακόμη…
Οδηγούμαστε από την concierge του εστιατορίου στον πρώτο όροφο, ο οποίος για την ξεχωριστή αυτή ημέρα έχει αλλάξει το σκηνικό του, και έχει δημιουργήσει ένα πελώριο τραπέζι για τις τριάντα καλεσμένες του Tom Ford.
Ένα εντυπωσιακό μαύρο τραπέζι που πάνω του πρωταγωνιστούν λευκά τριαντάφυλλα… “Όι καλύτερες bloggers του κόσμου σήμερα να ζουν την ίδια ακριβώς εμπειρία…” είναι το “θέλω” του Ford…

Τόσο τα βάζα όσο και τα άνθη που φιλοξενούν πρέπει να είναι συγκεκριμένου μεγέθους και αριθμού για το γεύμα παρουσίασης του Velvet Orchid, ήταν μία από τις οδηγίες του σχεδιαστή. Οι υπόλοιπες θα μας αποκαλύπτονταν μία μία…
Μπροστά μας, το menu της σημερινής funky gourmet εμπειρίας και πάνω τους, τα καλλιγραφικά place cards.
Οι φωτογραφικές μηχανές ζουμάρουν με απίθανη ταχύτητα τις κομψές στιγμές που ζούμε, λίγα λεπτά αργότερα, παρατηρώ τις καλεσμένες να διορθώνουν το μακιγιάζ τους, σχεδόν όλες βγάζουν από τις τσάντες τους το καινούργιο lipstick της Estee Lauder, το “talk of the world” Rebellious Rose! Το βγάζω και εγώ.
Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου θα βγει στις κομψές προθήκες της αγοράς, όμως οι “εκλεκτές” του ακόμη πιο εκλεκτού κόσμου της ομορφιάς το διαθέτουμε εδώ και έναν μήνα, lucky, lucky, lucky!!!!
H Έλφη Τσαγκατάκη, marketing & sales manager του Οίκου και οικοδέσποινα του lunch, με την βοήθεια του βραβευμένου chef, Νίκου Ρούσσου, μας μυούν σε ένα ένα τα πιάτα, καθένα από αυτά κρύβει και μία νότα από το Velvet Orchid. Το σύνολο αυτών, δημιουργεί το ίδιο το άρωμα, που θα μας αποκαλυφθεί με τον καφέ και τα Mignardises…

Ίσως το καλύτερο πιάτο του funky gourmet. Το έχω ξανά δοκιμάσει και ήλπιζα να το συμπεριλάβουν και στο σημερινό menu. Εννοείται πως το συμπεριέλαβαν…

Κανονικά, το menu της μοριακής εμπειρίας θα μπορούσε κάλλιστα να τελειώσει εδώ. Όμως, μετά από τόσες διαδρομές σε gourmet αναζητήσεις το έχω μάθει πια: Το τελευταίο πιάτο πρέπει να είναι οπωσδήποτε κρέας! Ένα κομμάτι υπέροχο κόκκινο ζουμερό κρέας…

Νομίζατε πως η έκρηξη του πορτοκαλιού ήταν το desert? Όχι βέβαια…Ακολουθεί το “Ψωμί με βούτυρο και μέλι”….Που φυσικά, δεν πρόκειται για αυτό που τονίζει ο τίτλος του γλυκού…

Έφτασε η ώρα των Mignardises…Που περιμέναμε όλες πως και πως! Όχι γιατί μας έλειπε και άλλο γλυκό. Αλλά επειδή θα ακολουθούσαν τα αποκαλυπτήρια του αρώματος…
Tataahh!!!! Το άρωμα!!!!! Σκίζουμε -και δεν ανοίγουμε-όλες με μιας τις κομψές μαύρες σακούλες του Ford, ανοίγουμε το μοβ κρυστάλλινο μπουκάλι ψεκάζοντας με σεβασμό αλλά και με γερές δόσεις τους καρπούς μας, τα ντεκολτέ μας, τον λαιμό μας, μπροστά στον αέρα που μας αναλογεί.
Περγαμόντο…Βανίλια…Ροδοπέταλα…Μέλι…Εμπειρία οσμής! Μία floral έκρηξη που στον πυρήνα της ξεχωρίζω την υπέροχη συμφωνία της μαύρης ορχιδέας αναμειγμένη με νότες βελούδινης ορχιδέας, μαζί με έντονο ροδέλαιο, και γιασεμί. Πρωταγωνίστρια, η μοβ ορχιδέα, η οποία βρίσκεται αυτόφωτη στις νότιες ακτές της Βραζιλίας…Sexy!
Χειροκροτούμε…Το άρωμα, τις οικοδέσποινες μας, τον chef, τις στιγμές μας…
Και σήμερα, γράφοντας για αυτή την εμπειρία οσμής, κάνω την υπέρβαση μου, και ψεκάζω το πληκτρολόγιο μου με τις εξωτικές αυτές νότες…
Και οι λέξεις βγαίνουν αυτόφωτες, σαν τις μοβ ορχιδέες στις νότιες ακτές της Βραζιλίας…