Γαστρονομικό ταξίδι με τους Κωνσταντίνο Λαζαράκη & Ηλία Μαμαλάκη στα τυριά των Καλαβρύτων σε συνδυασμούς με τους οίνους της Αιγιαλείας…

31/07/2015 • GO, IT'S CHIC TO BE GREEK

Η Οινοφόρος, το οινοποιείο του Άγγελου Ρούβαλη συμμετέχει στον πετυχημένο θεσμό της Αιγιαλείας, «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015» (17-31 Αυγούστου) και σας προσκαλεί να λάβετε μέρος σε ένα συνεχές πολιτιστικό και οινο-γαστρονομικό πλέγμα εκδηλώσεων.
Η εκδήλωση έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17/08 με την συναυλία της Ευανθίας Ρεμπόυτσικα στο Κτήμα Παναγιωτοπούλου, στην περιοχή Λαμπίρι, ενώ την Τρίτη 18/8 στο οινοποιείο του Άγγελου Ρούβαλη θα διεξαχθεί η συναυλία “Ερωτικός Εσπερινός” της Άννας Ονουφρίου.

Το οινοποιείο του Άγγελου Ρούβαλη

Το οινοποιείο του Άγγελου Ρούβαλη

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, το διήμερο 27 και 28 Αυγούστου, οι λάτρεις των τοπικών γεύσεων θα απολαύσουν ένα γαστρονομικό ταξίδι με τους Κωνσταντίνο Λαζαράκη και Ηλία Μαμαλάκη στα τυριά των Καλαβρύτων σε συνδυασμούς με τους οίνους της Αιγιαλείας. Καθ’όλη τη διάρκεια της ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ, τα συμμετέχοντα οινοποιεία θα είναι ανοιχτά στο κοινό, ενώ ένα ποιοτικό δίκτυο 25 εστιατορίων και ξενώνων σε όλη την Αιγιάλεια συμμετέχουν στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ με παραδοσιακά πιάτα από προϊόντα της περιοχής και εμφιαλωμένα τοπικά κρασιά σε ειδικές τιμές.

Οι Αμπελώνες

Οι Αμπελώνες

Ταυτόχρονα, διάφορες δράσεις θα λάβουν χώρα όπως προβολές κινηματογραφικών ταινιών γαστρονομίας, φωτογραφικός διαγωνισμός με θέμα το αμπέλι και τα αμπελουργικά τοπία της Αιγιάλειας, περιηγήσεις με άλογα στα αμπέλια, ημερίδα για την ξηρή μαύρη σταφίδα ΠΟΠ “Βοστίτσα”, επισκέψεις στα “Λινά” όπου ξηραίνεται και καλλιεργείται ο καρπός, επισκέψεις στον νερόμυλο “Μυλέλια” στην Ακράτα και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.
Η λήξη του θεσμού «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015» θα λάβει χώρα στο υπαίθριο θέατρο της πόλης στις 31/08 με τον “Eμμετρο Τρύγο”, όπου θα παρουσιαστούν θεατροποιημένα δημοτικά τραγούδια του αμπελιού και του κρασιού.
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η ΔΗΚΕΠΑ Αιγιαλείας.

It’s good to know:
Ο Άγγελος Ρούβαλης οινολόγος (απόφοιτος του Bordeaux), ίδρυσε το 1991 το οινοποιείο του στην περιοχή της Αιγιαλείας, του πιο ορεινού αμπελώνα της Ελλάδος. H βορινή έκθεση των αμπελώνων στα καλοκαιρινά μελτέμια αποτελεί μοναδικό χαρακτηριστικό των πλαγιών της Αιγιαλείας. Ο αμπελώνας των πλαγιών της Αιγιαλείας “…από εδαφοκλιματολογική άποψη , είναι ένας από τους ωραιότερους του κόσμου καθώς ανεβαίνει τις μαλακές βορινές πλαγιές και δέχεται τους δροσερούς θαλασσινούς ανέμους που προστατεύουν τους καρπούς από το καλοκαιρινό καύσωνα. Πρόκειται για ένα μοναδικό στον κόσμο αμπελοοινικό βιόκλιμα.” (κα Κουράκου, Επίτιμος Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Κρασιού -2001).
Έχει δημιουργήσει τρεις ομάδες κρασιών: Το αγαπημένο Ασπρολίθι και Ασπρολίθι Βαρέλι, τη σειρά Μικρός Βοριάς με 4 κρασιά: Μικρός Βοριάς Λευκός, Μικρός Βοριάς Ερυθρός, Μικρός Βοριάς Riesling, Μικρός Βοριάς Ροζέ. Τέλος, την σειρά παλαιωμένων οίνων IANOS με 4 κρασιά: IANOS Chardonnay, IANOS Cabernet Sauvignon, IANOS Syrah, και IANOS Cava (από τα καλύτερα βαρέλια της υπόγειας κάβας του οινοποιείου).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons