ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Γαστρονομικό Φεστιβάλ στο The Margi

Ένα γαστρονομικό φεστιβάλ που διαπραγματεύεται το παραδοσιακό και το μοντέρνο, το απλό και το σύνθετο, τη θάλασσα και τη γη και άλλες αντιφατικές έννοιες που αιωρούνται στον ξεχωριστό και ιδιαίτερα αρωματικό χώρο που καταλαμβάνει η ελληνική γαστρονομία.
Η εξέλιξη ως αναπόφευκτη συνθήκη.
Η νεοελληνική γαστρονομία ως μέσο έκφρασης της τελευταίας γενιάς των μαγείρων μας, στην πορεία προς την θεσμοθέτηση και την διεθνή της αναγνώριση.
Το φεστιβάλ, που διοργανώνεται από τη GastronomicDiff του Γιάννη Πλατή και θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Απριλίου, στο ξενοδοχείο The Margi, στην Βουλιαγμένη, θα φιλοξενήσει μερικές από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του χώρου. Πολλοί από αυτούς -όπως και οι Σεφ που θα μαγειρέψουν- θα μιλήσουν στο κοινό, παρουσιάζοντας τις ιδέες τους για την εξέλιξη/βελτίωση της ελληνικής γαστρονομίας, των ελληνικών προϊόντων καθώς και την ισχυροποίηση της εικόνας της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό. Στο τέλος του φεστιβάλ θα παρατεθεί δείπνο στο οποίο οι Chefs θα φτιάξουν πιάτα -ο καθένας θα αναλάβει την επιμέλεια ενός πιάτου- που θα αποτυπώνουν την εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας. Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στις 7μμ ενώ το δείπνο στις 9μμ.

καράβι

Το μενού του δείπνου:

Μενού
Amuse-bouche

Μαγειρίτσα με φρέσκα χτένια, γαρίδες και μύδια
Γκίκας Ξενάκης

Ριζότο από σιτάρι αρωματισμένο με αμπελόφυλλο και μαρινάτες σαρδέλες
Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Λαβράκι μαγειρεμένο σε κενό αέρος με κρουστά απο λιαστή ντομάτα και αγκινάρες α λα πολίτα
Παναγιώτης Γιακαλής

Χοιρινό με πράσο και σέλινο
Μιχάλης Νουρλογλου

Μους Λευκή Σοκολάτα-Ελαιόλαδο αρωματισμένη με λεμόνι, συνοδευόμενη από Sorbet Κόκκινα Φρούτα-Πιπεριά Φλωρίνης και κριτσίνι πραλίνας
Δημήτρης Χρονόπουλος

ελιά

Το κόστος του δείπνου ανέρχεται στα 82 € ανά άτομο, και περιλαμβάνει το μενού 6 πιάτων (μαζί με το Amuse-bouche), ένα θεματικό cocktail που θα ετοιμάσει ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ένα ποτήρι κρασί για κάθε πιάτο του μενού. Το Κτήμα Τέχνη Οίνου έχει αναλάβει το ταίριασμα των πιάτων με κρασιά παραγωγής τους που τα διαθέτουν υπό μορφή χορηγίας. Η συμμετοχή στο φεστιβάλ είναι δωρεάν. Προτεραιότητα θα δοθεί σε αυτούς που θα κλείσουν τραπέζι για το δείπνο και οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν μέσω κρατήσεων στο τηλέφωνο: 210 8929160

error: Content is protected !!