Γαστρονομικό φεστιβάλ με βραβευμένους με Michelin & διακεκριμένους chef από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου!

03/06/2022 • GO

Ήταν ένα από τα πιο αξέχαστα διήμερα του περσινού μου καλοκαιριού, και μόλις μου έστειλε το αγαπημένο resort της Κρήτης τους γαστρονομικούς σταθμούς του φετινού καλοκαιριού, άνοιξα ατζέντα να κρατήσω τις καλύτερες ημερομηνίες.
Το Daios Cove λοιπόν, παρουσιάζει την 4η διοργάνωση Culinary Journeys Series, ένα γαστρονομικό φεστιβάλ με βραβευμένους με αστέρια Michelin και διακεκριμένους σεφ από τα καλύτερα εστιατόρια όλου του κόσμου.

Από τη γαλλική υψηλή γαστρονομία μέχρι την καλύτερη βραζιλιάνικη κουζίνα, από την παιχνιδιάρικη και πολύχρωμη κουζίνα που τρέφεται από τοπικά υλικά μέχρι την αξέχαστη ελληνική κουζίνα υψηλών προδιαγραφών, οι διάσημοι σεφ θα δημιουργήσουν signature πιάτα στο Ocean restaurant του γνωστού για την γαστρονομική κουλτούρα του θέρετρου στην Κρήτη, καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το Daios Cove φιλοξενεί έξι αυτόνομα εστιατόρια και μπαρ, όλα με το δικό τους μοναδικό στιλ και χαρακτήρα και με βραβευμένους σεφ στο τιμόνι. Τα τοπικά, εποχιακά υλικά συνδυάζονται για να αναδείξουν το καλύτερο σε κάθε στοιχείο, χωρίς να χάνουν την αυτονομία τους. Ο κρητικός τρόπος ζωής δίνει το παρών σε όλα τα εστιατόρια: σχολαστικός, απλός, λιτός. Αυτό αντικατοπτρίζεται στα πιάτα, όπου η φρεσκάδα, η αυθεντικότητα και οι εξαιρετικές γεύσεις βρίσκονται στο προσκήνιο. Αυτή η προσήλωση στην ποιότητα, τα φρέσκα, τοπικά και εποχιακά υλικά, σε συνδυασμό με τη φαντασία των δημιουργικών σεφ, παρουσιάζουν ένα πραγματικό γαστρονομικό ταξίδι.

Το πρόγραμμα

5 ΙΟΥΝΙΟΥ Amaury Bouhours – Le Meurice**, Παρίσι
28 & 29 ΙΟΥΝΙΟΥ Alex Atala – D.O.M.**, Σάο Πάολο
8 ΙΟΥΛΙΟΥ Romain Meder – Domaine de Primard, Παρίσι
21 & 22 ΙΟΥΛΙΟΥ Karime López – Gucci Osteria*, Φλωρεντία
10 & 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Γκίκας Ξενάκης – Aleria Restaurant, Αθήνα
18 & 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Παύλος Κυριάκης – The Zillers, Αθήνα
8 & 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Σπύρος Πεδιαδιτάκης – Ourse, Αθήνα

AMAURY BOUHOURS Le Meurice**, Παρίσι

Mercredi 13 octobre 2021 dans les cuisine du palace parisien ” Le Meurice ” avec le chef Amaury Bouhours, chef du restaurant Gastronomique

Μετά τις σπουδές του στη Soissons Hospitality School, ο Αmaury Bouhours ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο της γαστρονομίας ως ασκούμενος στο Louis XV – Alain Ducasse στο Μονακό. Επόμενος σταθμός του Amaury ήταν η θέση του Commis Chef στο εστιατόριο Alain Ducasse au Plaza Athénée στο Παρίσι, όπου διδάχθηκε διαδοχικά από τους Christophe Moret, Christophe Saintagne και Romain Meder. Ανέβηκε γρήγορα στη θέση του Head Chef de Partie και στη συνέχεια του Junior Sous-Chef πριν πλαισιώσει τον Adrien Trouilloud ως Sous-Chef στο Lasserre. Ο Amaury είναι σήμερα Chef de Cuisine στο Le Meurice. Ο Alain Ducasse δήλωσε σχετικά με την ανάθεση των ηνίων της επιχείρησης στον Amaury: «Αν επέλεξα τον Amaury, ήταν επειδή έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει ένα νέο στάδιο στη ζωή του εστιατορίου στο Le Meurice». Ο Amaury Bouhours θα βρίσκεται στο Cove για μία μόνο βραδιά, για να παρασύρει τους επισκέπτες μας σε μια μαγευτική γαστρονομική διαδρομή.

ALEX ATALA D.O.M.**, Σάο Πάολο

Alex Atala

Ο βραβευμένος Βραζιλιάνος σεφ Alex Atala, με καριέρα πάνω από 30 χρόνια, απογειώνει τις γεύσεις της πατρίδας του σε νέα επίπεδα παγκοσμίως. Τα τελευταία δεκατρία χρόνια, το βραβευμένο με αστέρια Michelin εστιατόριό του στο Σάο Πάολο, D.O.M., περιλαμβάνεται στα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Το 2015, ο Alex έγινε ο πρώτος Βραζιλιάνος σεφ που έχει εστιατόριο δύο αστέρων στον οδηγό Michelin. Το 2021, κατατάχθηκε στην πρώτη δεκάδα των διάσημων βραβείων Best Chef Awards. Ο σεφ Alex Atala είναι ιδρυτής του Ινστιτούτου ATÁ, μια πρωτοβουλία που συγκεντρώνει μια διαφορετική διεπιστημονική ομάδα εμπειρογνωμόνων για την ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με το φαγητό, το μαγείρεμα, την παραγωγή και τη φύση. Εκτός από τα βραβευμένα εστιατόρια D.O.M. και Dalva e Dito, ο Atala διατηρεί επίσης το Bio, στόχος του οποίου είναι να χρησιμοποιεί το 100% κάθε συστατικού στην κουζίνα του, ενθαρρύνοντας παράλληλα την ευαισθητοποίηση στην κατανάλωση. Ο Alex Atala πρόκειται να ενθουσιάσει τους επισκέπτες του Daios Cove για δύο συγκλονιστικά Culinary Journeys.

ROMAIN MEDER Domaine de Primard, Παρίσι


Με καταγωγή από τη Franche-Comté, ο Romain Meder εκπαιδεύτηκε στη Γαλλία και στη συνέχεια ανέπτυξε τις μαγειρικές του ικανότητες στις Δυτικές Ινδίες, προτού επιστρέψει στο Παρίσι μαζί με την Hélène Darroze και την εταιρεία catering Potel et Chabot. Στη συνέχεια, ο Alain Ducasse ζήτησε από τον Romain να ενταχθεί στην ομάδα του στο Plaza Athénée πριν του αναθέσει τη διαχείριση των κουζινών του Spoon στον Μαυρίκιο και του εστιατορίου IDAM στο Κατάρ. Στη συνέχεια, ο Romain έγινε Executive Chef του Alain Ducasse στο Plaza Athénée στο Παρίσι. Το 2016, το εστιατόριο βραβεύτηκε με τρία αστέρια στον οδηγό Michelin, χάρη στην «κουζίνα φυσικότητας» που αποτελείται από λαχανικά, φρούτα, δημητριακά και ψάρια και εφαρμόζεται από το 2014. Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Romain Meder άνοιξε μαζί με τον Alain Ducasse το SAPID, έναν χώρο που προσφέρει γήινη, νομαδική και βιώσιμη κουζίνα. Από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2022, ο Romain διηύθυνε τις κουζίνες του ADMO, ενός εφήμερου εστιατορίου διάρκειας 100 ημερών στο Μουσείο Quai Branly στο Παρίσι, σε συνεργασία με τους Alain Ducasse, Albert Adrià και Jessica Préalpato. Τον Απρίλιο του 2022, έγινε Executive Chef του Domaine de Primard κοντά στο Παρίσι. Ο Romain Meder καταφτάνει στο Cove, δημιουργώντας ένα καθηλωτικό Culinary Journey για τους επισκέπτες μας.

KARIME LÓPEZ Gucci Osteria*, Φλωρεντία


Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Μεξικό, η Karime López ξεκίνησε το ταξίδι της στις κορυφαίες διεθνείς κουζίνες με εμπειρία πρώτα στο βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin Can Fabes στην Ισπανία και στη συνέχεια στην ξεχωριστή, ποιητική κουζίνα του Mugaritz στη Χώρα των Βάσκων. Η Karime βελτίωσε περαιτέρω το πάθος της για τη γαστρονομική αριστεία στο Pujol, το διάσημο γευστικό cult hotspot στην Πόλη του Μεξικού. Μαθαίνοντας και εξελίσσοντας συνεχώς τις μαγειρικές της ικανότητες υπό την καθοδήγηση του Ιάπωνα σεφ Seiji Yamamoto, η Karime εργάστηκε στη συνέχεια στο Central στη Λίμα του Περού, αναβιώνοντας τις ντόπιες τεχνικές και τα συστατικά της Νέας Περουβιανής Κουζίνας. Η Karime López είναι σήμερα Co-Executive Chef, μαζί με τον σύζυγό της Kondo ‘Taka’ Takahiko, του πρώτου Gucci Osteria στη Φλωρεντία. Το εστιατόριο απέκτησε το πρώτο του αστέρι Michelin το 2020 – καθιερώνοντας την Karime ως την πρώτη γυναίκα σεφ από το Μεξικό που βραβεύτηκε ποτέ με αστέρι Michelin. Η Karime δημιουργεί στο Cove για δύο βραδιές, συνοδεύοντας τους καλεσμένους μας σε ένα συναρπαστικό Culinary Journey.

ΓΚΙΚΑΣ ΞΕΝΑΚΗΣ Aleria Restaurant, Αθήνα


Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Θήβα, οι πρώτες παιδικές αναμνήσεις του Γκίκα Ξενάκη περιλαμβάνουν καλό, υγιεινό φαγητό και τον χαλαρό τρόπο ζωής της ελληνικής υπαίθρου. Η αίσθηση αυτής της προέλευσης και των απλών υλικών αποτελεί βασικό στοιχείο των δημιουργιών του στην κουζίνα. Απόφοιτος της σχολής μαγειρικής Le Monde, ο Ξενάκης έχει εργαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό με εξαίρετους σεφ. Ως Head Chef στο φημισμένο Aleria, το εστιατόριο βραβεύτηκε πρόσφατα με Χρυσό Σκούφο (το κορυφαίο βραβείο γαστρονομίας στην Ελλάδα). Ο Γκίκας Ξενάκης αποτυπώνει την ελληνική γαστρονομική παράδοση και την ποικιλομορφία της με το ξεχωριστό δημιουργικό του στιλ, προσφέροντας δύο εξαιρετικά Culinary Journeys στους επισκέπτες του Daios Cove.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ The Zillers, Αθήνα


Ο Παύλος Κυριάκης βρίσκεται στο τιμόνι του Zillers Athens Boutique Hotel ως Executive Chef και μας συνοδεύει για δύο βραδιές στο Cove δημιουργώντας μια καινοτόμα γαστρονομική εμπειρία που θ’ αναδείξει τα καλύτερα στοιχεία της ελληνικής γαστρονομίας. Με μεγάλη εμπειρία στο πλευρό σεφ βραβευμένων με αστέρια Michelin, όπως οι Arnaud Bignon**, Eric Frechon***, William Mahi***, Pierre Gagnaire***, Corey Lee στο Benu*** στο Σαν Φρανσίσκο, Eneko Atxa στο Azurmendi Restaurant *** στο Μπιλμπάο και Michel Del Burgo*** στη Σπονδή της Αθήνας, ο Κυριάκης απολαμβάνει την ευκαιρία να τελειοποιήσει τις ικανότητές του ως σεφ σε κορυφαία εστιατόρια στην Ευρώπη και την Αμερική. Υπήρξε επικεφαλής της δημιουργικής ομάδας του Andronis Exclusive στη Σαντορίνη και αποτελεί μέρος μιας νέας γενιάς ταλαντούχων Ελλήνων σεφ που αναβιώνουν τα υλικά με τη χρήση νέων τεχνικών.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΔΙΑΤΙΔΑΚΗΣ Οurse, Αθήνα

Ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης, βραβευμένος ως καλύτερος Pastry Chef το 2019 στα βραβεία FNL και ως Pastry Chef της χρονιάς το 2020 από το Gault & Millau Hellas, έχει εκπαιδευτεί σε μερικά από τα πιο φημισμένα εστιατόρια στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Έχοντας εργαστεί στο Georges Blanc*** και το Epicure-Le Bristol*** στη Γαλλία, στο Fat Duck*** στην Αγγλία και στο Cheval Blanc – Les Trois Rois*** στην Ελβετία, ο Σπύρος επέστρεψε στην Αθήνα και έγινε Head Pastry Chef το 2016 στο εστιατόριο Σπονδή**. Είναι δημιουργός και συνιδιοκτήτης του Ourse, μίας boutique patisserie στην Αθήνα, καθώς και σύμβουλος σεμιναρίων για την τέχνη της ζαχαροπλαστικής, έχοντας εκδώσει πρόσφατα το πρώτο του βιβλίο, Notebook: Pastries For Restaurants. Ο Σπύρος ολοκληρώνει τη σειρά Culinary Journeys του Cove για τη φετινή σεζόν με ένα δείπνο με συνδυασμένα επιδόρπια, που φέρνουν γλυκές νότες τελειότητας στους καλεσμένους.

Το resort έκτασης 205 στρεμμάτων περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από ευρύχωρα δωμάτια, σουίτες και βίλες σε αρμονία με το περιβάλλον με κάθε κατάλυμα να διαθέτει απεριόριστη θέα στα καταγάλανα νερά του όρμου και του Αιγαίου. Ο κάθε χώρος διαμονής διαθέτει μαρμάρινο μπάνιο, king-size κρεβάτια, μπαλκόνια και κήπους, ακόμη πολλά διαθέτουν και ιδιωτική πισίνα ενισχύοντας την απόλαυση των διακοπών.

Στην καρδιά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, έξι ξεχωριστά εστιατόρια και μπαρ σερβίρουν πιάτα από διάφορες γαστρονομικές παραδόσεις, φτιαγμένα με τα καλύτερα τοπικά και εποχιακά προϊόντα. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν τον νέο χώρο ευεξίας και καινοτομίας του KĒPOS by Goco, kids club, κέντρο θαλάσσιων σπορ, θερμαινόμενη infinity pool και ιδιωτική παραλία με άμμο που προσφέρει διάφορες δραστηριότητες.

Κεντρική θέση στη φιλοσοφία φιλοξενίας του Daios Cove έχουν η προσοχή στη λεπτομέρεια και η άψογη αισθητική. Από το μοναδικό εστιατόριο, pool και lounge bar Ocean, που σερβίρει γεύσεις με την υπογραφή της ομάδας Ducasse Conseil έως τον μινιμαλιστικό, σύγχρονο χώρο του Culinary School και τα έργα τέχνης της Saatchi Art, κάθε σημείο και κάθε χώρος έχει δημιουργηθεί για να συνεισφέρει ουσιαστικά σε μια μοναδική εμπειρία διακοπών.

Με εξαιρετικό κλίμα και λιακάδα χειμώνα-καλοκαίρι, η Κρήτη διαθέτει εκπληκτικές παραλίες και μερικούς από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην υφήλιο, όπως το παλάτι της Κνωσσού και τα άλλα εντυπωσιακά ευρήματα του μινωικού πολιτισμού, του παλαιότερου της Ευρώπης.

Can’t wait!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons