ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Fysis Dialogoi της Νικολέτας Ψάλτη και Σίσσυς Μαρίνου!

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα στο Ψυχικό υποδέχεται τον Οκτώβριο με την έκθεση των δύο σύγχρονων Ελληνίδων Designers – Νικολέτα Ψάλτη και Σίσσυ Μαρίνου.

Με εικόνες μέσα από την ελληνική φύση, οι δυο σχεδιάστριες συνομιλούν και σκηνοθετούν. Τα λουλούδια στον αγρό μιας ανοιξιάτικης μέρας, τα στάχυα σε ένα χωράφι δίπλα στη θάλασσα, ένας ελαιώνας με τα αιωνόβια δέντρα του, είναι οι πρωταγωνιστές σε αυτό τον εικαστικό διάλογο.


Οι μορφές, τα σχήματα, τα χρώματα εναλλάσσονται ανεμπόδιστα, μέσα στα διαφορετικά επίπεδα του χώρου. Η καθαρότητα της διαφάνειας του Plexi glass και η σταθερότητα του λευκού καμβά, γίνονται βάσεις έκφρασης και δημιουργίας.
Τα αντικείμενα, των εν λόγω διαλόγων, αποτελούν, τα δώρα της φύσης για την φιλοσοφία της ζωής μας, όπως, ο σεβασμός, η ελευθερία, η δύναμη, η ηρεμία, το δέος, ο φόβος, η ανεξαρτησία, η ισορροπία, το απόλυτο, το σχετικό… Η Φύση γεννά, εξελίσσει, διδάσκει, μεταμορφώνει… Και ο άνθρωπος, έχει την ευλογία να συνομιλεί μαζί της…Fysis dialogoi.

Η έκθεση οργανώνεται από τον «Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού» του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού(Ο.Κ.Α.Π.Α.)

Επιμέλεια Έκθεσης: Ελίζα Γερολυμάτου, Ιστορικός Τέχνης – Μουσειολόγος

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΕΦΑ
ΚΟΚΚΩΝΗ 15, 154 52 ΨΥΧΙΚΟ / Τηλ. 210-6717097

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τρίτη –Πέμπτη 12.30μμ – 3.30 μμ &
κατόπιν ραντεβού στο: egerolimatou@yahoo.co.uk

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, 7.30μμ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 14 Οκτωβρίου – 19 Νοεμβρίου 2021

error: Content is protected !!