ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Food & Wine experience by the pool: Υψηλή γαστρονομία και Οινογνωσία από την Σαντορίνη, στην πισίνα του Semiramis!

Δεδομένο ένα: Ναι, πράγματι, στην Κηφισιά ανοίγουν το ένα μετά το άλλο καινούργια εστιατόρια, αλλά την ίδια στιγμή, για έναν περίεργο λόγο, όταν αναρωτιόμαστε που να πάμε για φαγητό, κανείς δεν έχει να προτείνει κάτι πραγματικά αξιόλογο…Παντού, all day restaurants -τα μισώ, τα μισώ, τα μισώ- με ψηλές τζαμαρίες, με ίδιο όλοι menu, ίδια μουσική στο μπακγράουντ, ίδια cocktails, καμιά φορά μου φαίνεται πως και το προσωπικό που εργάζεται σε αυτά, έχουν ίδια πρόσωπα…Η αισθητική να γράφει τις μαύρες σελίδες της, όσο η μία παρέα τρώει κοτόπουλο μαριναρισμένο σε μουστάρδα, η διπλανή πίνει Mohitos, και η παραδιπλανή, φραπέ…

c95364347651765e60785632a000b332

Δεδομένο δύο: Στην καρδιά της κρίσης που βρισκόμαστε όλοι, πέφτουμε θύματα της μίας “προσφοράς” μετά την άλλη, που σου τάζουν “γαστρονομικές εμπειρίες”, εννοώντας τα ευφάνταστα πιάτα …ρόκα παρμεζάνα (wow!), χαβιάρι σκόρδου (τζατζίκι), και carpaccio μόσχου με λάδι τρούφας (τι είπες τώρα!!!!)… Την πατάς μία, την πατάς δύο, ε, την τρίτη δεν την πατάς.
f664d1cf6328fa800c5c48a37828575aΚαι υπάρχουν και οι βραδιές Οινογνωσίας, που καθιέρωσε φέτος τον χειμώνα το Semiramis. Ειδικά menu, εμπνευσμένα , στημένα και αφιερωμένα σε ετικέτες οινοπαραγωγών, μικρών ή μεγάλων.
Λοιπόν, από ότι μου έλεγε προχθές η φίλη μου η Τάνια, αυτό το Σάββατο 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία βραδιά Οινογνωσίας της σεζόν, αφιερωμένη στα Santo Wines. Με ένα menu εμπνευσμένο από την Ελλάδα, και δη από την Σαντορίνη.
Λοιπόν, το six course menu , που κοστίζει 37 ευρώ το άτομο , περιλαμβάνει:
Προδόρπιο με πολτό από Τοματάκι Σαντορίνης με ελαιόλαδο, άγρια κάππαρη και θρούμπι, Αχνιστά θαλασσινά με μαραθόριζα , κάππαρη και λεμόνι, Σαλάτα με Τοματάκι Σαντορίνης, ψητές πιπεριές , ελιές και ξυνομιζίθρα , Ριζότο Καραβίδας με ψητή τομάτα και βασιλικό, Μοσχαρίσιο Φιλέτο με ψητά λαχανικά Σαντορίνης και σάλτσα κόκκινου κρασιού, και ολοκληρώνεται με Τάρτα με μαριναρισμένες φράουλες σε κρασί Vinsanto! Όλο το menu, συνοδεύεται από τα Santo Wines, των οποίων οι ετικέτες αλλάζουν σε κάθε course.

semiramis

Όποιος δεν έχει προγραμματίσει ακόμη για το βράδυ του Σαββάτου, sorry, αλλά το συνιστώ ανεπιφύλακτα, ενώ θα υπάρχει και guest Dj. για να συνεχιστεί η βραδιά και μετά το τέλος του δείπνου.
Αν παραμείνω το Σάββατο στην Αθήνα θα πάω, την κράτηση μου την έκανα πάντως…

error: Content is protected !!