
Την τελετή θα παρουσιάσει η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος, ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά από τις 20:00 έως τις 00:00 μέσω livestreaming!
Το πιο έγκυρο και οπωσδήποτε το πιο αγαπημένο site που ασχολείται με την γαστρονομία στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, το κρασί, το ταξίδι, τα ξενοδοχεία, τα bars, τα προϊόντα, τους ανθρώπους του χώρου της γαστρονομίας και του τουρισμού, και την ευζωία γενικότερα, το FNL (Food and Leisure Guide) πραγματοποιεί σήμερα το βράδυ την Τελετή των FNL Awards 2025, τη μεγάλη γιορτή του χώρου της εστίασης, που περιμένουμε όλοι σαν άλλη Τελετή Oscars!

Το FNL δημιουργήθηκε στην καρδιά της κρίσης, του χρόνου κλείνει τα 15 του χρόνια, και πριν από 9 χρόνια ξεκίνησαν και τα FNL Best Restaurant Awards που τώρα πια καλύπτουν όλη την Ελλάδα.

Τα βραβεία αποφασίζονται από μια επιτροπή που αποτελείται από Έλληνες αλλά και ξένους δημοσιογράφους γεύσης και foodies – όχι μόνο από το FNL αλλά και από άλλα μέσα- οι οποίοι στην διάρκεια του χρόνου ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα, δοκιμάζουν εστιατόρια και τα βαθμολογούν.

Η μεγαλύτερη διάκριση πέρα από τα 4 αστέρια που πέρσι πήρε ένα μόνο εστιατόριο στην Ελλάδα, το Etrusco στην Κέρκυρα, είναι η συμμετοχή στην The List με τα συναρπαστικότερα εστιατόρια στην Ελλάδα.
Ο μέσος όρος των βαθμολογιών τους δίνει και τα αποτελέσματα. Δίνονται 1 έως 4 αστέρια και η διαδικασία αξιολόγησης γίνεται με αυστηρά κριτήρια, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την ραγδαία ανάπτυξη της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής που μοιραία δημιουργεί υγιή αλλά μεγάλο ανταγωνισμό και θέτει τον πήχη ακόμη ψηλότερα. Σε αυτό το πλαίσιο ενδέχεται ένα εστιατόριο που παρουσίασε έστω μια μικρή κάμψη ή που έχει εφησυχάσει να υποβαθμιστεί ή ακόμα και να χάσει το αστέρι του. Η μεγαλύτερη διάκριση πέρα από τα 4 αστέρια που πέρσι πήρε ένα μόνο εστιατόριο στην Ελλάδα, το Etrusco στην Κέρκυρα, είναι η συμμετοχή στην The List με τα συναρπαστικότερα εστιατόρια στην Ελλάδα.
We influence the influencers!

«Αυτή τη χρονιά κάνουμε ένα μικρό αλλά αποφασιστικό βήμα ανοίγοντας ένα παράθυρο στη διεθνή γαστρονομική σκηνή. Ένα νέο ειδικό βραβείο θα τιμήσει τον σεφ που αποτελεί σήμερα έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, όμως αυτό είναι μόνο ο προάγγελος για ένα πολύ σημαντικότερο άνοιγμα στον υπόλοιπο Κόσμο τα ερχόμενα χρόνια. Το ουσιαστικό είναι πως αυτή τη χρονιά βάζουμε τις βάσεις ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την επιτροπή των FNL Best Restaurant Awards με πέντε νέα μέλη από το εξωτερικό. Είναι άνθρωποι έμπειροι, πολυταξιδεμένοι, που επισκέπτονται την Ελλάδα και θα συνεισφέρουν στην πολυφωνία και την αξιοπιστία της επιτροπής. Επιτρέψτε μου να σας τους παρουσιάσω» μας λέει ο Editor-In-Chief του FNL, Πάνος Δεληγιάννης.

Malgozrata Minta: Μια κορυφαία food & travel δημοσιογράφος στην πολωνική Vogue από την Βαρσοβία, συγγραφέας βιβλίων γαστρονομίας και φωτογράφος, η οποία ταξιδεύει ανελλιπώς και καλύπτει τα σημαντικότερα γαστρονομικά events.
Joel Hart: Δημοσιογράφος γεύσης και κρασιού με μεγάλη εμπειρία που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, ενώ ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο δοκιμάζοντας ορισμένα από τα καλύτερα και πιο επιδραστικά εστιατόρια. Αρθρογραφεί σε πολύ σπουδαία site και έντυπα όπως το FT Weekend, το Vittles, το Eater, το ES Magazine, το Telegraph, το Foodism.
Sabrina Ubinana: Μια εξαιρετικά επιδραστική marketing director manager αλλά και εξαιρετικά πεπειραμένη foodie με έδρα το Παρίσι που συνεργάζεται με σπουδαίους θεσμούς, ξενοδοχεία και chateau όπως τα The World’s 50 Best, το Cheval Blanc στο Παρίσι, το Grotta Palazzese στη Puglia κ.α.
Asli Bayraktar: Μια πολυταξιδεμένη foodie που ζει στην Κωνσταντινούπολη, αλλά μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας, δοκιμάζοντας κορυφαία εστιατόρια.
Pole Dines Fine: Ένας Πολωνός ταξιδευτής, foodie και fine dining consultant που είναι γνωστός με το ψευδώνυμό του. Έχει επισκεφθεί 75 χώρες και δοκιμάσει εκατοντάδες αστεράτα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα όμως είναι μουσικός, αλλά και ιδιοκτήτης μιας εναλλακτικής δισκογραφικής εταιρείας!

Στην τελετή απονομής των FNL Best Restaurant Awards που τα τελευταία τρία χρόνια γίνεται στο Ωδείο των Αθηνών συγκεντρώνεται κάθε χρόνο όλο το industry της Ελληνικής γαστρονομίας, εστίασης και τουρισμού γεμίζοντας όχι μόνο τις 600 θέσεις αλλά και τα σκαλιά, δημοσιογράφοι του χώρου, influencers, αλλά και πολλοί αναγνώστες και φίλοι. «Φέτος, υποδεχόμαστε τους καλεσμένους μας με aperitif από το Campari, αλλά και non-alcoholic drinks από το μ. Artisan Water Sparkling για να περάσουμε στην συνέχεια στο αμφιθέατρο για την απονομή. Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, που παρουσιάζουν οι Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάσης Αναγνωστόπουλος, θα περάσουμε στο περιστύλιο όπου, με την υποστήριξη του Δειπνοσοφιστηρίου και των χορηγών μας, έχουμε στήσει ένα εντυπωσιακό food-party», συνεχίζει ο Πάνος Δεληγιάννης.
«Και βέβαια θα είναι κοντά μας η Blue Marble ώστε να κάνουμε όλοι μαζί ένα αποφασιστικό βήμα προς το sustainability, εισάγοντας παράλληλα και ένα ειδικό βραβείο».

«Πλάι στο Champagne-bar της εμβληματικής Moët & Chandon θα έχουμε τον μπουφέ που επιμελείται το εστιατόριο NYN ESTI. H Trofelia στήνει ένα Spanish Corner γεμάτο Jamon Iberico και άλλες νοστιμιές ιδανικές για το κορυφαίο malt whisky The Macallan, ενώ ο Παναγιώτης Γιακαλής (Patio, Akti, Krabo κλπ) θα επιμεληθεί τον μπουφέ που θα συνοδεύσει το Wine-bar του Chateau d’ Esclans από την Trinity Wines. Την premium Βαυαρέζικη μπίρα NOAM έχει αναλάβει να συνδυάσει με απολαυστικά μικρά πιάτα το Beefbar Athens. O Αλέξανδρος Κούφας της Μεγάλης Βρεταννίας δημιουργεί μια εντυπωσιακή γλυκιά γωνιά για το κατακόκκινο μπαρ της Campari και τον καφέ Taf. Το premium μ. Artisan Water, με το εντυπωσιακό design, θα μας δροσίζει σε όλη την εκδήλωση. Τέλος, η Riedel θα φροντίσει να απολαύσουμε σωστά τα κρασιά και την μπίρα. Ασφαλώς θα είναι εκεί και τα τα POS της NBG Pay, με την αξιοπιστία της Εθνικής Τράπεζας και την τεχνολογική εξειδίκευση της Global Payments. Και βέβαια θα είναι κοντά μας η Blue Marble ώστε να κάνουμε όλοι μαζί ένα αποφασιστικό βήμα προς το sustainability, εισάγοντας παράλληλα και ένα ειδικό βραβείο.
Τέλος φέτος η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά από τις 20:00 έως τις 00:00 μέσω livestreaming στο link: ΕΔΩ!