Φεύγοντας από τις Σπέτσες για να γευματίσω σε ένα All day cafe-restaurant του Ψυχικού. Yes, but…

Καταρχήν, δεν αγαπάω καθόλου τα all day cafe-restaurants. Προφανώς, όσοι τα αγαπάνε είναι η πλειοψηφία, οπότε τα δικά μου χούγια λίγη σημασία έχουν. Εννοείται πως τα επισκέπτομαι συχνά, πλέον τα περισσότερα επαγγελματικά ραντεβού σε τέτοιου είδους χώρους εστίασης διαδραματίζονται, όμως το έχω ξανά γράψει, δεν μου αρέσει εκεί που τρώω το φιλέτο μου, ο διπλανός μου να πίνει φραπέ. Ή το δικό μου φιλέτο δεν θα είναι καλό ή του αλλουνού ο καφές, και τέλος πάντων, κάτι δεν κολλάει αισθητικά καλά στην όλη εικόνα. Επίσης, προφανώς η μουσική υπόκρουση δεν μπορεί να ικανοποιεί και την δική μου όρεξη για φιλέτο και του φίλου δίπλα για καφέ, το ίδιο ισχύει και για τον φωτισμό, και για χίλιους δύο άλλους λόγους που απλά, το φιλέτο και ο φραπές -freddo τα τελευταία χρόνια- δεν μπορούν να συνυπάρξουν την ίδια στιγμή στον ίδιο χώρο.
Όμως… Όμως αν το all day cafe-restaurant διαθέτει έναν αξιόλογο chef ο οποίος αντιμετωπίζει την κουζίνα του με γαλλο-μεσογειακές διαθέσεις σαν μία ενός πραγματικά “καλού” εστιατορίου, όπως κάνει ο Δημήτρης Σταμούδης, τον οποίο πρώτο γνωρίσαμε στο Bistro Le Mignon για να τον ακολουθήσουμε στο Stinking Bishop, η λίστα κρασιών είναι απόλυτα επιτυχημένη και ισορροπημένη, τα κοκτέιλς τα καλύτερα της ευρύτερης περιοχής του Ψυχικού, ενώ οι αισθητικές παρεμβάσεις του χώρου έχουν την υπογραφή του Τάσου Ζέππου, τότε ναι, η ενοχοποιημένη έννοια του “all day cafe-restaurant” παίρνει άλλον αέρα, και ακούει στο όνομα Tier et Tout!

Χθες το μεσημέρι, στο lunch που επιμελήθηκε η Ευούλα-aka Evi Fetsi- για να υποδεχθεί την ελίτ των κριτικών γεύσης, food bloggers και ευζωιστές…
Και χθες το μεσημέρι, οι ιδιοκτήτες του, ο Γιάννης Μαλούχος και ο Αλέξης Λούβαρης, επιλέγοντας την Εύη Φέτση ως την απόλυτη οικοδέσποινα ενός τέτοιου event, μας προσκάλεσαν σε lunch ώστε να δοκιμάσουμε τις νέες καλοκαιρινές δημιουργίες του, και να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι, πως ναι, το Tier et Tout αποτελεί το “δέκα το καλό” στην κατηγορία των all day cafe-restaurants. Και αν είναι να επισκεφτείς ένα, τότε πήγαινε στο καλύτερο…
ΥΓ Το όνομα του παραπέμπει στην ρουλέτα και το γνωστό τόξο αριθμών απέναντι από το μηδέν, στην καρδιά του οποίου είναι το 10 (ο αριθμός της διεύθυνσης).
ΥΓ2 Η Ευούλα μου εκμυστηρεύτηκε πως στον επάνω όροφο του Tier et Tout διαθέτει ένα μεγάλο τραπέζι για prive δείπνα, καθώς και τραπέζι μπιρίμπας! Και εγώ, τέτοιου είδους μυστικά τα μοιράζομαι…
Follow me…

“Ραντεβού το τελευταίο μεσημέρι του Ιουνίου, για lunch στο Tier!” μου στέλνει μήνυμα η Εύη, και ποιος μπορεί -ή θέλει- να αντισταθεί?

Gazpacho από αγγούρι και αβοκάντο με mousse καπνιστού σολομού! Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για ένα καλοκαιρινό lunch break?

Για τρίτο πιάτο, ο Δημήτρης Στανούδης μας επιφυλάσσει το Άγριο Λαβράκι με σπανάκι, σταμναγκάθι και yuzu! Απίθανο…

Και για κυρίως πιάτο το φιλέτο με πουρέ πατάτας…Sorry αλλά τίποτα δεν παραπέμπει σε …all day cafe-restaurant…Απλά, τυγχάνει να είναι ανοικτό το μεσημέρι και το βράδυ! 🙂

Με τον σεφ μας, Δημήτρη Σταμούδη. Ο δίδυμος αδελφός του είναι ο αρτοποιός της “Σπονδής”, αν μπερδευτείτε, όχι, δεν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο…
Καλό μήνα! xxx