Fabulous, Noble, Luxurious… Ή αλλιώς η φετινή απονομή των FNL Best Restaurant Awards!

25/05/2022 • LIFESTYLE

Επειδή τυγχάνει να έχουμε φιλική σχέση με το ζεύγος Πάνου Δεληγιάννη και Εύης Φέτση, τυγχάνει να γνωρίζω και καλά, όλη την προετοιμασία της μεγάλης βραδιάς της απονομής των FNL Best Restaurant Awards, από τη πρώτη σκέψη για το που να πραγματοποιηθεί και ποιος να την παρουσιάσει -είμαι χαρούμενη που έβαλα το χεράκι μου για τη γνωριμία και το “συνοικέσιο” με τον Τάκη Ζαχαράτο, μιας και ήμουν βέβαιη από τη πρώτη στιγμή για την απόλυτη επιτυχία αυτής της συνεργασίας- , έως και την τελευταία της λεπτομέρεια, που θα έκανε τη διαφορά. Μα έστω κι αν είχαμε τόσες φορές συζητήσει με τον Πάνο και την Εύη, την ψυχή και την καρδιά του FNL, τα πάντα για την διοργάνωση, δεν μπορούσα ούτε στο ελάχιστο να φανταστώ όλη αυτή τη μαγεία που ζήσαμε το βράδυ της Δευτέρας, όσοι παραβρεθήκαμε στο Περιστύλιο του Ζαππείου.

Η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη με τον Δημήτρη Χριστοφιλέα συνιδιοκτήτη του Δειπνοσοφιστήριον και τον Πάνο Δεληγιάννη

Μια μαγεία, που πήγαζε καταρχάς από την αγάπη και το μεράκι των ίδιων των οικοδεσποτών για όλη την έως τώρα πορεία του κορυφαίου portal γαστρονομίας & ευζωίας, αλλά και από την αγάπη του κοινού που έσπευσε να παρακολουθήσει από κοντά την εκδήλωση που αναδεικνύει τα καλύτερα εστιατόρια του 2022 και επιβραβεύει την αριστεία στην ελληνική γαστρονομική σκηνή.

Follow me…

Ο εμπνευστής των FNL Πάνος Δεληγιάννης και ο Αλβέρτος Ρεβάχ

Εύη Φέτση και Βίκτωρας Σίμωσις, συνιδρυτές του FNL

Η Υφυπουργός Τουρισμού και Σοφία Ζαχαράκη με τον Πάνο Δεληγιάννη

Η Φαίη Μπέη με τον Νικόλα Κατσαρό και τον Δημήτρη Χριστοφιλέα

Πέραν όλων των παραπάνω, ήταν οπωσδήποτε μια τελετή που τα είχε όλα… Εντυπωσιακούς καλεσμένους, 167 βραβεία ευγενών εστιατορίων και 7 τιμητικές διακρίσεις σε μια πολυτελή περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Η Εύη Φέτση συνιδρύτρια του FNL με τον παρουσιαστή της βραδιάς Τάκη Ζαχαράτο

167 εστιατόρια κατέκτησαν ένα, δύο ή τρία αστέρια, και είναι αυτά που ξεχώρισαν από τις 12 κατηγορίες που σκιαγραφούν με τον καλύτερο τρόπο τον Ελληνικό γαστρονομικό χάρτη. Στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης απονεμήθηκαν παράλληλα 7 ειδικά βραβεία – ανάμεσά τους τα πρωτοεμφανιζόμενα “Εστιατόριο της Χρονιάς” το οποίο “σήκωσε” το εστιατόριο Selene του Έκτορα Μποτρίνι και του ξενοδοχείου Katikies Garden στη Σαντορίνη, “Chef της Χρονιάς” που κέρδισε ο Μανώλης Παπουτσάκης, “Best everyday city restaurant” απονεμήθηκε στο Napul’e και “Restaurant Μanager της χρονιάς” στον Ευριπίδη Αποστολίδη. Το βραβείο Συνολικής Προσφοράς φέτος απονεμήθηκε στον πατριάρχη της γευσιγνωσίας Απίκιο, τον κατά κόσμο Γιάννη Ευσταθιάδη.

O Γιάννης Ευσταθιάδης στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο της συνολικής προσφοράς

Στην απονομή παρευρέθηκαν περισσότεροι από 500 εκλεκτοί καλεσμένοι, οι key players της εστίασης και του επιχειρηματικού κόσμου, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου, απολαμβάνοντας μια τελετή που τα είχε όλα! Λάμψη, αγωνία και συγκίνηση.

Η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη με τον Έκτορα Μποτρίνι και τον Νίκο Μπίλη

Οι pastry chefs of the year Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Γιάννης Κίκυρας (Noble Pastry)

Οι Στέλιος Σαράντης και Άρης Βεζενές με τον παρουσιαστή της βραδιάς, Τάκη Ζαχαράτο

Ο Κώστας Θεοφιλόπουλος, Marketing manager Άμβυξ, απονέμει το βραβείο Restaurant of the Year στον Έκτορα Μποτρίνι του Selene

Δημήτρης Κλώνης Αντιπρόεδρος και CEO, Intracom Holdings

Η Intracom ήταν ο μεγάλος χορηγός των 5ων FNL Best Restaurant Awards 2022 , τα οποία φέτος τέλεσαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Η Υφυπουργός Τουρισμού, κυρία Σοφία Ζαχαράκη τίμησε την εκδήλωση με την παρουσία της, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της ως απονεμήτρια, έκανε ειδική μνεία για τη σημαντικότητα της ανάπτυξης της γαστρονομικής δημιουργικότητας στην Ελλάδα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλές κατακτήσεις, όπως αποδεικνύει άλλωστε η πρόσφατη ένταξη της Θεσσαλονίκης, της πρώτης ελληνικής πόλης, στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας (Creative Cities of Gastronomy) της UNESCO, μια πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού.

Δημήτρης Παπαζυμούρης (μέλος της επιτροπής), Δημήτρης Χριστοφιλέας (Δειπνοσοφιστήριον), Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, Πάνος Δεληγιάννης (FNL), Δημήτρης Κλώνης (Αντιπρόεδος & CEO Intracom holdings), Άργυ Κλώνη

Ο συνιδρυτής του FNL Guide και FNL Awards κος Πάνος Δεληγιάννης δήλωσε αντίστοιχα σχετικά: “Η σφραγίδα αναγνώρισης, αξιοπιστίας και κύρους του θεσμού μας που φέτος μας δίνει η αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού είναι πολύ σημαντική για εμάς, καθώς αφενός αποτελεί μια αναγνώριση του έργου μας, αλλά επιβεβαιώνει και την πεποίθησή μας ότι η γαστρονομία είναι βασικός πυλώνας της βαριάς βιομηχανίας της χώρας μας”.

Πάνος Σταθόπουλος, Εύη Φέτση, Ιάσονας Δεληγιάννης, Θεοδώρα Μαντζουράνη

Ο δημοσιογράφος Άρης Καβατζίκης και ο Στέλιος Καφαντάρης

Νικόλας Κατσαρός & Φαίη Μπέη

Αντιγόνη και Μιχάλης Μαυρίκης

Η δημοσιογράφος Χριστίνα Πολίτη με τον διευθυντή του περιοδικού OK! Νίκο Γεωργιάδη

Ο Δημήτρης Τσακούμης, Co-founder Do it for fun PR

Στέλλα Βουλγαράκη, Βίκτωρας Σίμωσις

Ρενέ Ρεβάχ, Πάνος Μπάρλος, Αλβέρτος Ρεβάχ, Alex Maria Minska

Γιάννης Φλουτάκος, Νικόλας Κατσαρός

Των βραβείων, ακολούθησε ένα πολύχρωμο Food Parade με εκλεκτά εδέσματα που επιμελήθηκε το catering Δειπνοσοφιστήριον και ετοίμασαν ειδικά για τη βραδιά οι σεφ Herve Pronzato (Herve), Νίκος Πολιτάκος (Senta), Ντίνος Φωτεινάκης (Bill & Coo Gastronomy Project & Beefbar Mykonos), Μιχάλης Μερζένης (Chicken Picnic), Γιάννης Κοσμαδάκης (Malconi’s), Γιώργος Πλατινός (Andronis Group) και Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Γιάννης Κίκυρας (Noble Pastry), πλαισιώνοντας τους χορηγούς της βραδιάς, που δεν ήταν άλλοι από τη Moet & Chandon, το τζιν Roku, τα κρασιά του Anhydrous της Σαντορίνης, τη μπίρα EZA Pilsner και τον καφέ Taf. Το παρόν έδωσε ταυτόχρονα και στους δύο χώρους της εκδήλωσης ένας ακόμη χορηγός: το ελληνικό γαστρονομικό νερό Δουμπιά που δρόσισε τους καλεσμένους. Τα FNL Best Restaurant Awards, τα βραβεία που έγιναν θεσμός, στην πέμπτη χρονιά -και πρώτη μετά Covid19- φέτος, αποτυπώνουν με συνέπεια τη σύγχρονη γευστική αισθητική, και αναδεικνύουν τους χώρους εστίασης όπου εκδηλώνονται συνεχώς οι νέες γαστρονομικές τάσεις.

Σαλώμη Σταυρίδου, Φαίη Μπέη και Τίνα Στεφάνου

Το ζεύγος Διονύση Νόμπελου

Ο Αντιπρόεδρος και CEO της Intracom, Δημήτρης Κλώνης με τη σύζυγο του Άργυ.

Κατερίνα Γεροδήμου, Λένα Κόττικα, Δέσποινα Παυλή

Μαργαρίτα Ασημακοπούλου, Ιάσονας Δεληγιάννης Φέτσης

Εύη Φέτση, Θεοδώρα Μαντζουράνη, Πάνος Σταθόπουλος

Φλώρα Παρασκευοπούλου και Σταυριάνα Δεληπέτρου

Φαίη Μπέη Συλβάννα Κρισίκου

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος του Artisanal με την Αγάθη Βεργέτη του κερκυραϊκού Toula’s

Γιώργος & Αντουανέτα Κουτσουράδη

Η δημοσιογράφος Άντα Ηλιοπούλου με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Σπανό

Πάνος Σταθόπουλος, Εύη Φέτση, Θεοδώρα Μπαντζουράνη, Νικόλας Ψαθάς

Η Moet & Chandon, ο πιο luxurious & bubbly χορηγός της βραδιάς

Ήταν μία σπουδαία βραδιά, σχεδόν μαγική, που οι δύο εικόνες που ακολουθούν, αποτυπώνουν τη χαρά της επιτυχίας και της δημιουργίας, με τον καλύτερο τρόπο.

Πάνος Δεληγιάννης

Πάνο και Εύη συγχαρητήρια!

Φωτογραφίες: Studio Panoulis, Πάνος Σμιρνιώτης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Show Buttons
Hide Buttons