ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

Erotica: Το ερωτικό στοιχείο ξεχειλίζει στη Γκαλερί Σκουφά!

«Ο κόσμος είναι πράγματι γεμάτος καινοτομίες και ο έρωτας πρέπει και αυτός να ανανεωθεί. Πρέπει να επανεπινοήσουμε το ρίσκο και την περιπέτεια, ενάντια στην ασφάλεια και τις ανέσεις.»– Alain Badiou, με τον Nicolas Truong, Εγκώμιο για τον έρωτα (μτφρ. Φώτης Σιατίστας και Δημήτρης Βεργέτης)

Γιώργος Χαδούλης

H γκαλερί Σκουφά εγκαινιάζει την ομαδική εικαστική έκθεση «Erotica», η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό από το Σάββατο 23 Μαΐου και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020.
To 2009 ο Alain Badiou, μία από τις πιο επιδραστικές, εν ζωή φυσιογνωμίες της σύγχρονης φιλοσοφίας, παρουσίασε το βιβλίο «Εγκώμιο για τον έρωτα» («Éloge de l’amour») παραθέτοντας μία σειρά από ριζοσπαστικά ερωτήματα σε σχέση με τον έρωτα, την έλξη και την επιθυμία.

Με σημείο αφετηρίας το εγχείρημα του Badiou για τον συνολικό επαναπροσδιορισμό του έρωτα, 24 σύγχρονοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν, ως επί το πλείστον μέσα από καινούργια έργα, την δική τους οπτική αναφορικά με το ερωτικό στοιχείο που διέπει τις σχέσεις, την φαντασιακή και οραματική του διάσταση καθώς και την ανάγκη για ανανέωση και υπεράσπιση του έρωτα ακόμα και κάτω από τις πιο δυσμενείς συνθήκες.

Παύλος Σάμιος

Βιώνοντας σε παγκόσμιο επίπεδο μία πρωτοφανή πανδημική κρίση, η ομαδική έκθεση «Erotica» επιχειρεί να εστιάσει στην ελπιδοφόρα δυναμική του έρωτα και την μεταμορφωτική του διάσταση, φέρνοντας σε διάλογο το έργο σύγχρονων εικαστικών, που επιστρατεύουν διαφορετικά καλλιτεχνικά μέσα και τεχνικές.

Παύλος Σάμιος

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Νίκος Αγγελίδης, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Μαρία Γιαννακάκη, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Ειρήνη Κανά, Ανδρέας Κοντέλλης, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Θανάσης Μακρής, Τάσος Μαντζαβίνος (έργο εξωφύλλου), Παναγιώτης Μπελντέκος, Λαμπρινή Μποβιάτσου, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Κώστας Παπανικολάου, Αχιλλέας Ραζής, Γεράσιμος Ρήγας, Παύλος Σάμιος, Βασίλης Σελιμάς, Βασίλης Σούλης, Αντώνης Στάβερης, Γιώργος Σταθόπουλος, Γιώργος Χαδούλης

error: Content is protected !!