ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ

«Έρως Ήρως»: Τα εγκαίνια!

Η ομαδική εικαστική έκθεση «Έρως Ήρως» με επιμέλεια της κυρίας Ίριδας Κρητικού άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό παρουσιάζοντας μια πλειάδα έργων από διακεκριμένους, αλλά και ανερχόμενους εικαστικούς με κεντρικό άξονα τον Έρωτα και την Επιθυμία.


«Η έκθεση αυτή ξεκίνησε επί της ουσίας από μία παρέα καλλιτεχνών, οι οποίοι θέλησαν να κάνουν κάτι από κοινού και να βάλουν σε συνομιλία έργα, τα οποία θα ευφραίνουν το βλέμμα και τη ψυχή. “Έρως Ήρως” είναι το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη το οποίο μιλά για τον Έρωτα που μπορεί να είναι ηρωικός, να πληγώνει, να ταλαιπωρεί, να χαροποιεί, να αποτελεί κινητήριο δύναμη. Με αυτόν τον τίτλο λοιπόν, 62 καλλιτέχνες εργάστηκαν είτε δημιουργώντας καινούρια έργα, είτε προτείνοντάς μας αγαπημένα τους έργα, από τις προσωπικές τους συλλογές… Η έκθεση ευτύχησε να παρουσιαστεί υποδειγματικά, θα έλεγα, στον “Ελληνικό Κόσμο”, του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και για αυτό ευχαριστώ πολύ τον Δημήτρη και τη Σοφία Εφραίμογλου. Είναι πολύ ωραία συγκυρία επίσης, το ότι συνυπάρχει και με το Art -Athina και με Ελληνικό Φεστιβάλ, που είναι στη διπλανή πόρτα….».

Ίρις Κρητικού και Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου

Από τη μεριά της, η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Επικεφαλής του «Ελληνικού Κόσμου», κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου καλωσόρισε τους επισκέπτες και φιλόμουσους, τονίζοντας ότι ο «Ελληνικός Κόσμος» αποκτά με αυτή την έκθεση τον ζωτικό και δημιουργικό ρόλο που του αντιστοιχεί, στο πλέγμα των εικαστικών φορέων της πόλης. «Η συνεργασία μας με το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου και την κα Κρητικού αναδεικνύει τον “Ελληνικό Κόσμο” σε ένα ζωντανό κύτταρο διαλόγου, στοχασμού και δημιουργικής έκφρασης πάνω σε θέματα ιστορίας, κουλτούρας και τέχνης του καιρού µας» συμπλήρωσε η κα Κουνενάκη-Εφραίμογλου.

Δημήτρης Εφραίμογλου, Έρση Κλη, Ηλίας Κλης, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου

Μαρία Φιλοπούλου μπροστά στο έργο της

Ζωή Μπελούκα, Λύντια Μαστρονικολή μπροστά στα έργα του Γιάννη Δημητράκη και Άννας Αχιλλέως

Νίκος Παπαγεωργίου και Ίρις Κρητικού

Νεκτάριος και Νατάσσα Αποσπόρη

Μάριος Βουτσινάς και Βιργινία Φιλιππούση

Ανδρέας Γεωργιάδης και Γιώργος Ρόρρης

Στέφανος Δασκαλάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Μαρία Φιλοπούλου

Νίκος Βατόπουλος, Δημήτρης Ποτηρόπουλος

Γιώργος Σαλταφέρος, Ίρις Κρητικού, Άννα Αχιλλέως

Η έκθεση θα παρουσιάζεται μέχρι τις 23 Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

error: Content is protected !!