Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάσθηκε η έκθεση της καταξιωμένης ζωγράφου και γλύπτριας Εριέττας Βορδώνη με τίτλο “About felicity-Περί ευδαιμονίας» στη Γκαλερί Ευριπίδη.
Τη λαμπερή βραδιά των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, γνωστοί συλλέκτες, σημαντικοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού κόσμου, καθώς και πολλοί φίλοι της Εριέττας Βορδώνη που γνωρίζουν το έργο της και ακολουθούν πιστά την εικαστική της διαδρομή. Στη νέα της δουλειά αποτυπώνεται το συναίσθημα, η φαντασία και η ενέργεια που αποπνέει η ζωγραφική της, συνθέτοντας ένα αρμονικό και συνάμα δυναμικό τρίπτυχο, που αποτελεί το επιστέγασμα μιας επιτυχημένης πορείας εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων με διεθνή αναγνώριση και διακρίσεις. Η Ευδαιμονία για την Εριέττα Βορδώνη είναι το αποτέλεσμα μιας έντονης εσωτερικής αναζήτησης, που πηγάζει από βαθύ και γνήσιο συναίσθημα και οδηγεί στον στοχασμό και την αυτογνωσία. Στα έργα της διακρίνει κανείς μια ανεξάντλητη σε ζωτικότητα πνοή. Ανασύρει από τον χρόνο πρόσωπα και αντικείμενα, και τα αναδεικνύει σε σύμβολα, όπως τη δυναμική φιγούρα ενός αλόγου ή την ξενοιασιά και την εφήμερη πορεία μιας πεταλούδας, ενώ μέσα από τον μαγικό της κήπο, μας παρακινεί να αφουγκραστούμε, εικαστικά, τον ρυθμό του Σύμπαντος και να διαισθανθούμε την ενέργεια που το ορίζει.
Όπως επισημαίνει η Δρ. Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν, Ιστορικός Τέχνης – Τεχνοκριτικός, στο κείμενό της, που προλογίζει τον κατάλογο της έκθεσης: «Μικρόκοσμος κατ΄ εικόνα και ομοίωση με την ενέργεια που διέπει το σύμπαν τα έργα της Βορδώνη κατορθώνουν μες από την άμεση υλική υπόστασή τους να μας εξοικειώσουν με την άυλη υπόσταση του σύμπαντος. Υπόσταση ταυτισμένη με την έννοια της υπέρτατης αρμονίας, συνώνυμης της υπέρτατης ευδαιμονίας. Πράγματι, η ζωγράφος με την πρόσφατη δουλειά της- των τριών τελευταίων χρόνων- έχει κατορθώσει να οδηγήσει το ταλέντο της στις επάλξεις, κυρίως δε, να αξιοποιήσει μες από αυτό την επαλήθευση του ορισμού του Πλάτωνα για την αυθεντική δημιουργία. Ότι, δηλαδή, δεν πρέπει να αποτελεί μια μίμηση αλλά να εκφράζει μίαν Ιδέα».
Διάρκεια Έκθεσης : 3 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου 2016.
Φωτογραφίες: Studio Panoulis